Pytanie od faceta - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Pytanie od faceta

Witam.
Mam pytanie. Ja mam 20 lat moja dziewczyna 19. Moja dziewczyna ostatnio zaczela studiowac na kierunku gdzie jest ona, jedna dziewczyna i 20 facetow. Ostatnio chciala wyjsc z jej grupa na impreze poscilem ja chociaz bylo mi to nie w smak. Nie podobalo mi sie to bo grupa naciskala ze to jest grupowe spotkanie zeby sie bardziej poznac itd. Kocham Ja i nie chce zeby ktos mi ja odebral, a nie ufam tym ludziom bo ich nie znam. To nie zmienia faktu ze nie ufam mojej dziewczynie. Ufam jej, poprostu jestem martwie sie o nia. Odebral bym to inaczej gdyby bylo to same dziewczyny. Moja dziewczyna mowi mi ze nie mam co sie martwic ze mnie Kocha i nie chce mnie stracic.

W tym tygodniu miala byc nastepna impreza, mialem z nia isc razem i nie mielismy dlugo siedziec bo nastepnego dnia chcialem odprawic jej urodziny. Jej grupa zgodzila sie niby zebym poszedl z nimi, lecz dzisiaj gdy dowiedzieli sie ze moja dziewczyna ma urodziny to powiedzieli ze nie moga isc w czwartek i chca isc dzisiaj. Moja dziewczyna bardzo chce tam isc, bo mowi ze chce miec znajomych i ja to rozumiem ale nadal mnie to dreczy. Ja nie wiem czy isc bo mam wyklad z samego rana gdzie ona ma wolne. Nie wiem co zrobic czy powinienem sie martwic czy nie. Czy odpuscic i pozwolic jej pojsc, czy pojsc razem z nia.

Prosze o szybka odpowiedz.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pytanie od faceta

Nie wiem jak długo jesteścdzie jesteście razem, nie wiem jakie macie plany na przyszłosć, ale jeżeli już teraz Ty zaczynasz za nią decydować gdzie i kim moze sie spotykać .... to nie wróże wam wspólnej przyszłosci.
Napisałeś że jej ufasz, ale Twoje pytanie mówi coś zupełnie odwrotnego sad

3

Hmmm raz poszła sama, to teraz idź z nią. Najwyżej przyśniesz na wykładzie wink

Szczególnie ,że niebawem są jej urodziny, może koledzy zrobią jej jakąś niespodziankę , fajnie żebyś dzielił z nią takie miłe chwile i też im pokazał, że istniejesz żeby nie czuli się jak na polowaniu wink

Oczywiście ona chce poznać nowych ludzi-przyjaciół, ale nie stawaj obrażony w kącie, mimo że jesteś zazdrosny o to całe męskie grono. Nie dziwię Ci się -ona jedna, nowych kolegów 20... ale wiesz pozna to towarzystwo  i pewnie z połową nie będzie w stanie się dogadać smile
Powinieneś jej też bardziej ufać, starać się o nią, pokazać, że i tak jesteś lepszy niż tamci - zresztą jak zechce to nawet na wykładzie kogoś poderwie. Kocha Ciebei, skoro nie oznajmia że chce iść SAMA ,to idź z nią.

4

Dziekuje za wypowiedzi smile Teraz wezme i zignoruje fakt ze tych 20 kolesi to sa jacys wrogowie. Poprostu zrobie tak aby czula sie przy mnie komfortowo. smile jeszcze raz dzieki za pomoc smile

5

Rozumiem, że niezbyt ładnie wygląda stwierdzenie: "Nie ufam mej dziewczynie". Ale, wbrew swym zapewnieniom, nie ufasz jej. Bez zaufania nie ma udanego związku.

Z lęku, obaw, chcesz zamknąć tę dziewczynę w klatce. Klatka, nawet złota, jest więzieniem.

Czasy niewolnictwa dawno już się skończyły i żaden człowiek nie jest własnością drugiego. Dlatego też nie myśl, że mogłeś lub tez nie mogłeś puścić ją na imprezę lub gdziekolwiek indziej. Ona jest wolnym człowiekiem a Ty nie masz żadnego prawa do decydowania za nią, albo wyrażania zgody na jej spotkania.

6 Ostatnio edytowany przez End_aluzja (2012-09-26 13:39:59)

sebo810 napisał/a:

Witam.
Mam pytanie. Ja mam 20 lat moja dziewczyna 19. Moja dziewczyna ostatnio zaczela studiowac na kierunku gdzie jest ona, jedna dziewczyna i 20 facetow. Ostatnio chciala wyjsc z jej grupa na impreze poscilem ja chociaz bylo mi to nie w smak. Nie podobalo mi sie to bo grupa naciskala ze to jest grupowe spotkanie zeby sie bardziej poznac itd. Kocham Ja i nie chce zeby ktos mi ja odebral, a nie ufam tym ludziom bo ich nie znam. To nie zmienia faktu ze nie ufam mojej dziewczynie. Ufam jej, poprostu jestem martwie sie o nia. Odebral bym to inaczej gdyby bylo to same dziewczyny. Moja dziewczyna mowi mi ze nie mam co sie martwic ze mnie Kocha i nie chce mnie stracic.

W tym tygodniu miala byc nastepna impreza, mialem z nia isc razem i nie mielismy dlugo siedziec bo nastepnego dnia chcialem odprawic jej urodziny. Jej grupa zgodzila sie niby zebym poszedl z nimi, lecz dzisiaj gdy dowiedzieli sie ze moja dziewczyna ma urodziny to powiedzieli ze nie moga isc w czwartek i chca isc dzisiaj. Moja dziewczyna bardzo chce tam isc, bo mowi ze chce miec znajomych i ja to rozumiem ale nadal mnie to dreczy. Ja nie wiem czy isc bo mam wyklad z samego rana gdzie ona ma wolne. Nie wiem co zrobic czy powinienem sie martwic czy nie. Czy odpuscic i pozwolic jej pojsc, czy pojsc razem z nia.

Prosze o szybka odpowiedz.

ale wiesz.. co to znaczy ufam jej, a nie ufam im.. zwiążą ją/ zmusza do zrobienia czegoś wbrew swojej woli?
ona zrobi co będzie chciała i kiedy będzie chciała...
ona sama podejmie decyzje co zrobi
ona sama poniesie konsekwencje swoich czynów..
mój mąz zawsze był o mnie zazdrowny, a ja mu tłumaczyłam -kochanie - nie ma znaczenia, co kto robi i mówi wokół mnie - to ja podejmuję decyzję, co chcę i czego cchę i co zrobię..
możesz mi ufać, bo to ja wiem, co robię

potem on mnie zdradził.. ale to zupełnie inna i bardzo długa historia...

wiesz czemu to napisałam??
bo przyszło mi do głowy,, że jesli uważamy, że człowiek -taki jak twoja dziewczyna - nie ma wpływu na okazje i sytuacje, gdy łatwo zdradzić.. i że może- wbrew sobie jednak dać się ponieść i zdradzić ukochanego...
to może jest tak, że łatwiej mu było mnie zdradzić.. bo przecież on nigdy nie chciał a sytuacja,, okazja
bo on wierzy - że chociaż ja mówiłam - nigdy cię nie zdradzę.. to jego zdaniem - zewnętrzna sytuacja mogłaby mnie do tej zdrady jednak nakłonić...

ludzie, którzy uważają, że sytuacja czyni złodzieja... którzy uważają, że innych trzeba pilnować... bo nie odpowiadają za swoje czyny i decyzje.. może oni sami w ten sposób usprawiedliwiają swoje podejście do życia??

7 Ostatnio edytowany przez Bullinka (2012-09-26 14:30:05)

Tez kiedys mialam podobnie. Nas na poczatku 4 dziewczyny a na koncu szkoly juz tylko ja sama + 25 na poczatku a 16 na koncu facetow.

Wyjscia, imprezy, spotkania-norma. Nie przyszlo mi nawet do glowy zdradzac owczesnego, z ktorym bylam.

Pomysl, ze ona Ciebie uznaje za swojego faceta, za swoja milosc i zaden z tych tam 20 nie ma szans.

To czy ktos Ci ja zabierze to dyskusyjna sprawa. Moze to przeciez byc kazdy facet-pan z Biedronki, pan od naprawy, listonosz, ktos przypadkiem spotkany na ulicy...

Wyluzuj chlopie... Skoro mowisz, ze ufasz-niech idzie, za kazdym razem niech idzie, daj jej buzi na pozegnanie i tyle. Jesli ma Cie zostawic to zadna kontrola nie pomoze. Widzac Twoje zaufanie tym bardziej bedzie "sie pilnowala".

Moj chodzi na spotkania grupowe koedukacyjne, nieraz z samymi babkami, nieraz grupa, nieraz 1:1. I ma moje blogosawienstwo. Uwazam, ze jesli zdradzi, zlajdaczy sie to znaczy, ze nie byl mnie wart i choc kocham-pogonie w cholere...

Edit: daj jej luz, po prostu okaz to zaufanie, o ktorym mowisz. Niech nie beda to tylko puste slowa. Powodzenia

8

Nie wierzę, że niektóre z was naprawdę czują/czuły się komfortowo wiedząc, że facet sam wychodzi z grupą dziewczyn...

Idź z nią człowieku , jeszcze będą wyjścia na których Twoja obecność będzie faktycznie niewskazana, to wtedy zostaniesz w domu. Od tego też jesteście parą by razem wychodzić i razem poznawać ludzi. Jak zobaczysz się z tymi kolegami to też przestaniesz się tak obawiać - zwykle to co nieznane wydaje się jeszcze gorsze niż jest w rzeczywistości.

Zaufanie też się na czymś buduje, jak pójdzie i zobaczy i będzie wszystko normalnie jak na wyjściu to następnym razem będzie spokojniejszy.
Nie róbcie z niego potwora co już spawa złotą klatkę ! Nawet nie napisał ile się znają, na początku ludzie są bardziej wyczuleni...

Nie stresuj się, nie stresuj jej, niech się bawi jak chce, Ty też się rozluźnisz i atmosfera się uspokoi smile

9

Zaufanie zaufaniem, ale nie zawsze wygląda to tak pięknie.
Jak mawia ludowe przysłowie - Strzeżonego Pan Bóg strzeże - więc idź z nią i sprawdź co to za typki, czy chętnie z tobą idzie. Mam koleżankę, ona ma męża i jeśli gdzieś idzie, kogo on nie zna, robi to potajemnie...
Zasada ostrożności - pamiętaj o tym, bo ci nieostrożni kończą z ręką w nocniku... Założę się, znalazł się tam 1,2 gości, którym się spodobała i liczą na coś więcej, przynajmniej spróbują...

I zacytuję Ci słowa piosenki Budki Suflera -
"Nie wierz nigdy kobiecie, dobrą radę ci dam.
Nic gorszego na świecie nie przytrafia się nam.
Nie wierz nigdy kobiecie, nie ustępuj na krok,
bo przepadłeś z kretesem nim zrozumiesz swój błąd.

wink

10

Remi napisał/a:

Jak mawia ludowe przysłowie - Strzeżonego Pan Bóg strzeże - więc idź z nią i sprawdź co to za typki, czy chętnie z tobą idzie..

---- Tu się zgodzę.

Remi napisał/a:

wink

---- A tu się nie zgodzę tongue Nieładnie tak nas oceniać tongue a może to typkom z grupy nie powinien ufać tongue

11

anecznik napisał/a:
Remi napisał/a:

Jak mawia ludowe przysłowie - Strzeżonego Pan Bóg strzeże - więc idź z nią i sprawdź co to za typki, czy chętnie z tobą idzie..

---- Tu się zgodzę.

Remi napisał/a:

wink

---- A tu się nie zgodzę tongue Nieładnie tak nas oceniać tongue a może to typkom z grupy nie powinien ufać tongue

To Budka Suflera was ocenia, nie ja smile
A typkom z grupy bym nie ufał, jakbym poszedł na spotkanko raz i drugi z 20stoma dziewczynami - miałbym przechlapane... Tysiąc pytań, co i jak, kto kim, ile wypiłem, z kim najwięcej rozmawiałem itp...a potem zakaz nieoficjalny, ale uwidoczniony, przez zimniejsze podejście kobiece do mnie. Taka prawda.

12

To, że chce mieć znajomych to nic dziwnego. Sama idę teraz na studia i chcę zrobić dobre wrażenie żeby mieć jak najwięcej znajomych, z którymi można by po prostu pogadać między wykładami żeby się nie nudzić. Ale moim zdaniem powinieneś iść na te spotkanie. Nie trąbmy już o tym zaufaniu i tymi szablonowymi tekstami. Popieram całkowicie anecznik i Remi. Facetowi zależy na swojej kobicie więc nie to, że nie ma zaufania tylko boi się o nią. Tak jak już przedmówczyni mówiła - idź, sprawdź co to za osoby i tyle.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024