Skrzepy krwi przy katarze - pomocy ! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Skrzepy krwi przy katarze - pomocy !

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Skrzepy krwi przy katarze - pomocy !

Witam,ok 2 tygodni temu zaraziłam się od brata,ogólnie wszyscy u mnie w domu się od niego zarazili...
Ja miałam tylko lekki ból gardła który trwał dosłownie jeden dzień,ale ten nieszczęsny katar... na samym początku wydzielina była przeźroczysta,po tygodniu pojawiła się żółta ropa... a od 3 dni,z lewej dziurki wysmarkuję białą wydzielinę /śluz ( nie wiem jak to nazwać ) z krwią....a jak mi się więcej tego dziadostwa nazbiera,to po prostu wysmarkuję skrzepy krwi...bardzo bordowe...prawie ,że czarne... może to być coś z zatokami ?? nie boli mnie w sumie głowa.. więc nie wiem sad troszkę się martwię sad katar mnie dość długo trzyma,prawie 2 tygodnie,już jest ok w sumie,ale martwi mnie ta krew...a może to naczynka ?? tylko jak przykładam chusteczkę do nosa to jest czyta,ale jak wysmarkam to dopiero jest krew... dodam,że często mi się leje krew z nosa,z prawej dziurki,ale zauważyłam,że to ta ścianka mi pęka...bo jak przyłozyłam wacika to krew znikała,ale za chwile w tym miejscu kropelka krwi wychodziła...zażywam wtedy witaminę c i mi przechodzi.... ale teraz to jest jakaś masakra smile o tyle dobrze jest,że ta krew pojawia się tylko wtedy jak smarkam hm... wiecie co to może być ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Skrzepy krwi przy katarze - pomocy !

istnieje możliwość, że mogłaś sobie naruszyć w środku nos od ciągłego smarkania..co do środka na katar to ja używam sulfarinolu - jest naprawdę skuteczny, katar mija jak ręką odjął. Spróbuj a jak dolegliwości nie miną to idź do lekarza.
powodzenia!

3

Nie leci mi krew z nosa...tak po prostu...w pewnym momencie czuję potrzebę wysmarkania się,robię to,i czuję jak mi się coś tam odrywa..smarkam i smarkam a mi się ciągle odrywa,patrzę a to taka krew,z wydzieliną ,skrzepy bordowe...aczkolwiek dziś myślalam,że już po problemie bo smarkałam bezbarwną,wodnistą wydzieliną było tego bardzo duzo..,a teraz znowu to samo ! kupiłam sobie wode morską i czyszczę nosek smile jak coś to będę musiala iść do lekarza .Miałam robioną morfologię krwi 28 sierpinia tego roku,podam wam wyniki...
Leukocyty - 9,0 na 10,0 możliwych
Erytrocyty - 5,3 na 5,1
hemoglobina - 15,1 na 16
Hematokryt - 45,50 na 47
mcv-86 na 99
mch - 28 na 35
mchc-33,2 na 37
płytki krwi -270 na 440
rdw-sd -39,2 na 46,3
pdw-14,1 na 17
mpv - 11,4 na 13
p-lcr - 37,6 na 43
pct-0,3 na 0,4
Neutrofile - 5,05 na 7
Limfocyty -3,25 na 3,50
,monocyty - 0,39 na 1
eozynofile -0,24 na 0,50
bazofile - 0,0 na 0,1
neutrofile - 56,4 na 70,0
limfocyty 36,2 na 45
monocyty - 4,3 na 12
eozynofile - 2,7 na 5
bazofile - 0,4 na 2,0

Także myślę,że moje wyniki z krwi są ok...więc się zastanawiam od czego to może być

4

Na pewno naczynka. Od 2 tygodni masz katar, nic dziwnego, że ścianki nie wytrzymały. To, że z nosa lecą skrzepy może świadczyć jedynie o tym, że naczynka pękły gdzieś wyżej nie w przy samych dziurkach

5

Dokładnie Ptasznica wie co mówi. Dwutygodniowy katar dał popalić twoim naczynkom i dlatego popękały. Ja używam takiego miętowego sztyftu do nosa i dzięki niemu przynajmniej mogę oddychać. Ale zauważyłam, że jak długo go stosuję to też podrażniam nos i piecze. Słyszałam też o tabletkach cirrus, że są dobre.

6

Dziękuję za odpowiedzi,uspokoiłam się troszkę smile
Ale na szczęście krew z wydzieliną zniknęły,tzn wydzielina jeszcze jest ale bez krwi big_smile czasami jakieś delikatne ślady jeszcze są,ale ogólnie już ok;)

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Skrzepy krwi przy katarze - pomocy !

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024