Zamawiacie zakupy codzinnego użytku przez internet? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Zamawiacie zakupy codzinnego użytku przez internet?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: Zamawiacie zakupy codzinnego użytku przez internet?

Cześć! smile

Pytanie kieruję w szczególności do kobiet. Czy robicie zakupy codziennego użytku przez internet?
Ja z moja dziewczyną robimy to już od 2 lat jeżeli chodzi o chemię gospodarczą, ona bierze też kosmetyki, które używa w swojej pracy - jest wizażystką. Co jakiś czas zamawiamy też perfumy.

Wydaje mi się, że o ile chodzenie po sklepie szukając ciuchów może być przyjemne to spacer po hipermarkecie w celu szukania proszku czy mydła nie jest już fascynujące wink a przecież trzeba to jeszcze wnieść do domu.

Ja raz, dwa razy w miesiącu składam zamówienie, kurier przywozi mi to do domu i przesyłka jest gratis. Nie tracę czasu w sklepach. Teraz myślimy z dziewczyną o zakupach spożywczych też tą drogą.

Macie z tym jakieś doświadczenia? Robicie zakupy w ten sposób? Jeżeli nie to dlaczego?

Pozdrawiam,
Kuba

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zamawiacie zakupy codzinnego użytku przez internet?

ja takich rzeczy jak proszki,mydła itp nie kupuje przez internet z tego w/g że nie widzę sensu płacić dodatkowych pieniędzy za wysyłkę,skoro pod nosem praktycznie mam 5 marketów w których to samo jest sporo tańsze,nawet jesli chodzi o chemie niemiecką to też idę na rynek i kupuję
nie rozumiem ludzi którzy kupują np.na allegro jedno mydełko bambino po dajmy na to 1,50 zł a za przesyłkę płaca ok.10 zł,czy naprawdę jesteśmy tak leniwi że nie chce nam się wyskoczyć i kupić jednej rzeczy tylko 10 razy przepłacać?opłaca się może w kupowaniu większych ilości czegoś

3

Ja założyłam sobie konto w e-sklepie jednego z hipermarketów i zamierzam w najbliższym czasie złożyć pierwsze zamówienie. Moim zdaniem cena za dostawe jest śmieszna, bo więcej wydam na bilety na autobus w dwie strony. Już nie wspomne o tym komforcie, ze to nie ja bede wnosić zgrzewke wody, czy resztę ciężkich zakupów. smile

4

Minou napisał/a:

Ja założyłam sobie konto w e-sklepie jednego z hipermarketów i zamierzam w najbliższym czasie złożyć pierwsze zamówienie. Moim zdaniem cena za dostawe jest śmieszna, bo więcej wydam na bilety na autobus w dwie strony. Już nie wspomne o tym komforcie, ze to nie ja bede wnosić zgrzewke wody, czy resztę ciężkich zakupów. smile

tak jeśli ktos ma blisko hipermarket to oczywiście sie opłaca,ja niestety do najbliższego mam ponad 60 km,a markety takich usług nie świadczą sad

5

Korzystam juz w tej chwili z drugiego hipermarketu(moim zdaniem tańszego) świadczącego takie usługi i jestem wielce zadowolona.Dostęp w kazdej chwili do strony i mozliwosc złozenia zamówienia i umówienia sie na dostawę wtedy kiedy mi odpowiada-świetna sprawa.Poza tym zaoszczędzony czas smile...wszystko wniesione na piętro i tylko kwestia rozpakowania.Poza tym nie naciełam się jescze na nic co mogłoby byc nieświeże lub rozwalone.No raz pan który wnosił obił chyba 3 jajka, ale tak że mozna było je jeszcze wykorzystać.Jak dla mnie super sprawa wink

6

I ja równiez korzystam z e-zakupów. Póki co jestem zadowolona. Rzeczywiście koszt dostawy jest śmieszy w porownaniu z biletami, a i czas się zaoszczędzi biorac pod uwage, że tenże market znajduje sie praktycznie na drugim końcu miasta.

7

A ja wcześniej nie pomyślałam, o tym, żeby właśnie tego typu zakupy jak chemia zamawiać przez internet. Macie rację, za ubraniami nieraz fajnie chodzić po sklepach, poza tym warto je przymierzyć. Ale proszki, mydła, pasty i inne rzeczy spokojnie można zamówić w ten sposób. Nawet znalazłam niedawno ogłoszenie (na arenie, albo gumtree już nie pamiętam), że w mojej miejscowości działa hurtownia, która właśnie w ten sposób oferuje swoje usługi. To niezłe rozwiązanie smile

8

Rozwiązanie niezłe bo dźwigać tych ciężarów nie trzeba. Ale też nigdy nie korzystałam.

9

Skusiłam się na takie zakupy w zeszłym tygodniu i zgodnie z mężem stwierdziliśmy, że to jest rewelacyjna opcja! Oszczędziliśmy sobie 2 godziny łażenia po sklepie, targania wózka i siatek. W domu wystarczyło pochować sprawunki do lodówki wink

Robię zakupy raz na tydzień za ok. 150 zł, więc w mam dowóz za darmo i wszystkie produkty w cenach, jakie obowiązują w sklepie.

10

Spożywki jeszcze nie kupowałam przez internet ale po przeczytaniu waszych postów zaczynam się zastanawiać ale u mnie chyba to nie będzie takie tanie, bo najbliższy market jest jakieś 30km a z dyskontów raczej nie dowożą sad

11

jak mieszkałam w warszawie, to zdarzyło mi się dwa razy zrobić takie zakupy, ale niestety nie ma frajdy z oglądania, wybierania, oceniania nawet proszków czy chipsów wink

12

Ja tam nie mam frajdy z oglądania proszków. Dlatego myślę o przerzuceniu się na robienie takich zakupów właśnie przez internet. W ogóle to najlepiej, jakby serwis pozwalał na segregowanie ofert po wielu kryteriach smile

13

Opłaca się kupować jeśli kupujesz większą ilość, zawsze przelicz koszt dostawy czy jednak taniej.

14

No właśnie ja zamierzam teraz to wszystko przeliczyć. Myślę, że jak hurtowo zrobię zakupy raz w miesiącu to nawet z kosztami wysyłki może być taniej. Pod warunkiem, że ceny w sieci są niższe niż w sklepach. Ale to już zależy gdzie kupujesz.

15

myślę, że temat wart odświeżenia, szczególnie przed świętami smile
ja decyduję się na zakupy w sieci z wielu powodów. Po pierwsze, chodząc po galerii handlowej, szybko się męczę smile
robiąc zakupy z dziećmi, daję się naciągać na wiele zbędnych produktów czy plastikowej tandety.
często idę za zakupy z jakąś konkretną wizją (odzieżową) i nigdzie nie znajduje tego, co chcę.
w sieci mam zupełnie odwrotnie smile
mam ulubione, sprawdzone sklepy, znam rozmiarówki, więc nie mam obawy, że coś nie będzie pasowało (no i zawsze można oddać), nie męczę się w kolejkach, nie przepycham w tłumie, nie kupuję pod wpływem impulsu.
Ostatnio nawet, podobnie jak wcześniej piszący, robię zakupy spożywcze w internecie, tu poza wcześniej podanymi argumentami dochodzi jeszcze to, że nie wnoszę ciężkich zakupów po schodach, mam dostawę na stół w kuchni smile i już 2 kubki z logo tesco.
zauważyłam też, szczególnie teraz, stojąc w korkach z powodu śniegu ;( że ich auto dostawcze coraz częściej mi "miga", więc chyba ta forma zakupów robi się bardziej popularna.

16

sprawa dla mnie jest prosta, przy wszystkim trzeba liczyć, kobieta prowadząca dom mniej więcej orientuje się w canach. i jakies drobne rzeczy płyn do podłogi ect kupuje w sklepie tym bardziej ze każdy ma juz coś tam swoje ulubione. Jedynie w rzeczy "droższe" większe czasem zaopartuje sie internetowo. Np proszek lubie niemieckie, są poprostu lepsze, płyny gęstsze. Są na przykład rzeczy których nie kupie w polskim sklepie, i od tego mam internet. To samo dotyczy tabletek do zmywarki, kupując same tabletki wbrew pozorom nie jest wcale taniej na internecie, bo mozna dobra okazję trafic w sklepie, ale juz kupując większy zestwa ( tabletki, sól, nabłyszczacz, zapachy... to polecam internet. A jak ma się jeszcze kogos z kim mozna wziąść to na połowe to juz naprawde sie opłaca bo nie mrozimy wtedy kasy na cos co bedziemy używać rok lub więcej.

17

Wiadomo, kupując przez internet trzeba pamiętać o kosztach dostawy. Więc małe zakupy się nie opłacają, nawet jeżeli same produkty będą w promocyjnych cenach. Ale jak robimy większe zakupy przykładowo raz na tydzień, to już warto się nad tym zastanowić.

18

Przyznam szczerze, że korzystałam z takiego typu zakupów i jest to dla mnie luksus.
Nienawidzę długich kolejek w marketach, przeciskania się między innymi ludźmi i marnowania na to czasu.
Minus taki, że kupowałam jedynie w Almie a ceny u nich niestety małe nie są bo jest to raczej market z wyższej półki, chyba tesco ma taką opcję dostawy.
Zamawiasz co chcesz i ile chcesz, na którą godzinę i dzień chcesz. Przychodzi młody umięśniony Pan ze sklepu tongue zakupy daje prosto pod drzwi, płacisz i już smile
Akurat w Almie mają zawsze świeże mięso i wędliny i jest to na tyle jakościowo dobry sklep że nie muszę się martwić o świeżość tego co mi przywiozą.
Moja mama jest osobą niepełnosprawną i w zimę w zaspach śniegowych, które niszczą jej życie nie porusza się wcale i takie zakupy są dla niej wybawieniem.
Mało tego jest też opcja zapłacenia Panu do ręki lub też zapłacenia kartą on-line od razu po zrobieniu zakupów przez komputer.
Szczerze mówiąc jeśli byłoby mnie na to stać to moje każde zakupy by tak wyglądały.
A do co kosztów dostawy- nie oszukujmy się, co to jest wydanie 100zł na zakupy? teraz to parę artykułów i już stówki nie ma, w Almie są różne dni różnie płatne, a powyżej chyba 150zł dostawa 0 zł.

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Zamawiacie zakupy codzinnego użytku przez internet?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024