Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
hey,
Proszę podzielcie się ze mną ciekawymi rozwiązaniami do kuchni
Mam remont a nie mam pomysłu ![]()
Będę wdzięczna za każdy pomysł! ![]()
To napisz co cię interesuje. Czy myślisz tylko o nowym wystroju czy chcesz pomysłów na generalna przebudowę pomieszczenia.
Nowa kuchnia,wystrój-zależy od upodobań bardzo osobistych.Każdy lubi inny styl,kolor,przestrzeń.Jest wiele stron w internecie lub fachowe czasopisma-na ten temat.
Jasne, że zależy ale tak pomyślałam ze może 'podpatrzę' u was jakieś fajne rozwiązania. Słyszałam bądź czytałam o np. przesuwanych szafkach w kuchni albo o dużej szafie która chowa wszystkie półki. Chciałabym się też dowiedzieć o materiałach może co łatwiej utrzymać w czystości. Czy lodówkę lepiej schować w meble (zabudować)czy postawić tradycyjnie
o takie rozwiązania mi chodzi.
Wolę raczej styl nowoczesny ale jednak przytulny ;]
a remont generalny ![]()
a pytanie:
czy kuchnia jest otwarta na salon ?? czy zamknięta ??? ... ja osobiście lubię jak lodówka jest zabudowana i duuuuuuuuużżżżżżo szafek a w dolnej części same szuflady - wygoda nie z tej ziemi ... wszystko się mieści ![]()
Mi sie bardzo podoba wyspa w kuchni:-)
Ja w kuchni spędzam sporo czasu,więc lubię mieć dużo szafek i blatów,abym mogła mieć pod ręką wszystkie rzeczy niezbędne dla mnie w kuchni.I bardzo bym chciała mieć wyspę,to takie nasze malutkie marzenie ![]()
kuchnia jest otwarta. Tak właśnie myślałam o tej wysepce tylko boje się ze bardzo zmniejszy kuchnie.. a blaty z czego macie? lepiej jasny czy ciemny? ![]()
Lepiej jasny przy ciemnym będzie prawie zawsze widać kurz
Zawsze w kuchni lubię troszkę rozgardiasz bo wtedy widać że tam ludzie i jedzą i mieszkają
---------------
Tamara
A co myślicie o szafie przesuwanej? bo jak zamawiałam szafę do sypialni to w katalogu tej firmy widziałam szafę.. i strasznie mnie kusi takie rozwiązanie. Do tego jeszcze fajnie połączyli styl nowoczesny z tradycyjnym bo były tez drewniane elementy w kuchni. Jak znajde zdjęcie to prześle link.
nie znalazłam artykułu z ta szafa w roli głównej ale znalazłam na stronie producenta:
http://www.komandor.pl/komandor_szafy_system_topaz.html
te dwa pierwsze zdjęcia
o taką szafę mi chodzi
chciałabym do tego ciemne meble i zielone jasne ściany - podobno ten kolor poprawia nastrój a ja często się w kuchni denerwuje wiec może pomoże
tylko nie wiem czy lepiej płytki czy pomalować tylko ściany?
Ostatnio edytowany przez Anastazja (2009-04-27 10:25:45)
Witam ponownie:) praca w kuchni wre, już mam troszkę dość tego ciągłego bałaganu ale trzeba to przeżyć. Zielony niestety mężowi się nie podoba
chce pomarańcz.. co do szafy to zamówiliśmy
przynajmniej jeden mój pomysł przeszedł. Teraz wybieramy nowe sprzęty ale jest ich taki wybór, że się w głowie kręci. A no i jeszcze ten zlew.. wolałabym podwójny ale twierdzą, że nie potrzebnie miejsca zabierze ![]()
Właściwie to się zgodzę
U mnie jest dwukomorowy i uważam, że jedyne do czego się przydaje druga komora to odstawianie brudnych naczyń
Lepiej to przeznaczyć np. na przestrzeń dla lodówki side by side
A nad jakim sprzętem się zastanawiacie? ![]()
o dobrze, że wspomniałaś o sprzęcie - bo są takie (podobno) urządzenia - zmywarka i kuchenka w jednym.. ja bym się trochę bała to razem zestawić ale można zaoszczędzić miejsce.. sama nie wiem. Co myślicie?
Ja niestety zbytnio nie moge poszalec,mam mala kuchnie.nieustawna zbytnio.
Anastazjo - chodzi Ci o płytę grzewczą na zmywarce? Dobrze zrozumiałam? ![]()
Cóż... Sądzę, że najlepiej będzie spytać kogoś zorientowanego w sprzęcie, np. w sklepie. Bo ogólne zasady możesz znaleźć tutaj Ale o zmywarce niestety nic nie ma ![]()
kora - nawet w małej kuchni czasami da się wyczarować co nieco ![]()
Patunio28 mój kochany twierdzi, że są takie zmywarka z kuchenką i piekarnikiem! Podobno taka większa kuchenka tyle ze w dolnej części (pod piekarnikiem) jest mała zmywarka ;] ja chyba ryzykować jednak nie bede ![]()
ojoj
pierwsze słyszę... a czy Twój Luby mógłby jakiś konkretny model podać? bo na serio jeszcze nigdy czegoś takiego nie widziałam ![]()
ostatnio miałam przyjemność obejrzeć za to nowiutką lodóweczkę ze stajni LG
słuchajcie - normalnie się zakochałam!!!
co ciekawe umieszczono ją w aranżacji m.in. salonu, co było o tyle szokujące, co zachwycające
nigdy bym nie pomyślała, że taki sprzęt może dobrze wyglądać w pokoju.
tutaj fotki ![]()
modelu nie pamiętam ale podobno kiedyś taką miał
heh Tą lodówkę widziałam w Saturnie.. piękna. Choć nie wstawiłabym jej do sypialni ![]()
no tak, ja pewnie też nie
to by miało zgubny wpływ na moją i tak już nadwyrężoną figurę
ale świetne wyjście do aneksu połączonego z salonem prawda?
ładna, ozdobna, funkcjonalna...
a taki bajerek ostatnio w jakimś sklepie internetowym widziałam
śmiesznie wygląda
ale chyba bym się nie porwała... strasznie malutka ta zmywarka była i klasy B...
Tak, i ja uwierzyłam, że takie urządzenie istnieje - dobre rozwiązanie dla małej kuchni gdzie właściciel jest jeden i bardzo nie lubi zmywać ![]()
Musze się pochwalić, szafa wyszła super, jak w katalogu. Do tego kolor zielony pasuje idealnie. Jeszcze długa droga do końca remontu ale efekty już są.
ooo
no to fajnie
a powiedz, jak tam kuchnia wasza? ![]()
a już koniec remontu w kuchni wyszło całkiem interesująco - ta szafa stoi w kuchni - i to ona dodaje takiego ciekawego akcentu. Mieszczą się w niej prawie wszystkie sprzęty kuchenne, talerze itp. polecam. Kolor jak planowałam taka cytrynowa zieleń
mi się podoba ale niektórzy domownicy twierdza, że zaszalałam za bardzo heh i tak ja tam najwięcej czasu spędzam.
Zlew jedno komorowy, a pozostałe sprzęty już tradycyjne, bez szaleństw heh
posłuchałam się waszych rad i blaty wzięłam jasne:)
Kuchnie powinien urządzać ten kto tam spędza najwięcej czasu. Ma być mu miło i wygodnie. Fajnie Anastazja, że zrealizowałaś swoje pomysły. Ja notorycznie narzekam na brak miejsca na dodatkowe szafki i szuflady na szpargały kuchenne, bo sporo rzeczy stoi na blacie i wydaje mi się, że tworzy sie przez to bałagan.
A co sie tyczy lodówek, to ja tez bym zrezygnowała z trzymania jej w sypialni, a co jak zacznę lunatykować...hihi!
Ostatnio na wystawie koreańskiej w Pałacu Kultury były prezentowane te lodówki, o których pisałyście: http://img14.imageshack.us/i/p1536070709.jpg/
Anastazjo bardzo się cieszę, że już po i wszystko w porządku
Zgadzam się z kariną - to osoba, która najczęściej przebywa w danym pomieszczeniu powinna mieć największy wpływ na jego wystrój - skoro Tobie się podoba ta cytrynowa zieleń rodzinka musi to zaakceptować
A szafa to faktycznie rewelacyjny pomysł ![]()
karina - z tym lunatykowaniem to racja
Biedne nasze talie
A wystawę też nawiedziłam
Widzę, że ta urocza Pani Ci zapozowała do zdjęcia
Muszę przyznać, że się wręcz zaśliniłam na widok pewnych produktów - tej lodówki LG również xD Jeszcze ten tv o grubości 6mm mi baaardzooo przypadł do gustu
No i kilka telefonów też było niczego sobie, a że umowa mi się niedługo kończy... niach niach ![]()
Ale wracając do tematu - na tej stronce jest mnóstwo świetnych pomysłów na kuchnie
Strasznie mi się podobała taka zielona aranżacja z mozaiką między stojącymi i wiszącymi szafkami ![]()