Czyli tak jak w temacie.
Przez rok używałam podkładu Bourjois Healthy Mix. Sprawdzał się okej jednak chce coś zmienić. Moje Drogie Panie, jakie podkłady byście mi poleciły dla skóry normalnej lub suchej? Dodam, że nie zależy mi tak na kryciu lecz na rozświetleniu cery.
Jak na rozświetleniu to mineralny rozświetlający! Sama używam i uwielbiam, wygląda pięknie mimo iż moja cera nie jest idealna ![]()
Rimmel wake me up jest bardzo dobry na rozświetlenie. ma w sobie jakieś drobinki rozświetlające.
Isa Dora Velvet Touch, sama nie mam suchej cery, ale wiem od znajomych, że bardzo dobrze się sprawdza
Ja aktualnie także szukam jakiegoś dobrego podkładu do skóry suchej ale mnie właśnie bardziej zależałoby na kryciu nie wiem co wybrać, może coś mi także polecicie?
Ja przez lata nie mogłam trafić na dobry podkład do suchej cery i jeszcze w dodatku taki, który mnie nie uczula. Wydawałam mnóstwo kasy na podkłady o których piszecie i wszystkie oddawałam mamie, bratowej, koleżankom, bez sensu. Teraz kupuję krem z podkładem, nawet nie wiem jakiej formy bo kupuję go w Rossmanie i on kosztuje chyba z 8 czy 9 złotych. Powiem Wam, że jest rewelacyjny :-)
Bardzo fajne są podkłady z Maybelline - Pure Make Up, Rimmel Renew&Lift lub firmy Kryolan (mam na myśli podkłady lub fluidy z Ultrafoundation) ale one są już dość drogie. Najlepiej szukać na allegro, tam sie często znajduje kosmetyki w fajnych cenach.
Hmmm, chyba się skuszę na Rimmel wake me up. Podobno ma też dobre krycie. Tylko ponoć ma ubogą gamę kolorystyczną. A tu zima idzie i opalenizna zaraz pójdzie w las. ![]()
Takie pytanie.. Czy podklad to to samo co puder?
Takie pytanie.. Czy podklad to to samo co puder?
Nie,podkład może być w kompakcie,mineralny(sypki),kremowy,płynny.Pudrem wykańczamy makijaż najczęściej jest sypki,może być również w kamieniu.
Są to dwie różne rzeczy które stosuje się w innym celu ![]()
Zależy gdzie ta wycieczka. Jak masz jechać do Grecji czy innego Egiptu po najtańszej taniości i żreć przez tydzień mortadelę z Januszami w skarpetach, to 100% wolałabym konsolę. Ale zakładając że to 4tys PLN to nie poszalejesz, więc chyba wolałabym konsole tak czy inaczej. Albo pojechać w jakieś miejsce tyle dało się odpocząć za taniej i kupić konsole lekko używaną albo na raty.