Czy operować żylaki ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Czy operować żylaki ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1

Temat: Czy operować żylaki ?

Witajcie

pisze bo mam dość nieładny problem i potrzebuje porady, zauwazyłam że na mojej łydce wyskoczyła żyła niestety jest dość mocno widoczna. W mojej rodzinie są dość spore problemy związane z zylakami ale zastanawiam się czy metoda operacyjna to jedyna dobra forma wyleczenia się z zylaków. Czy moze korzystałyście z innych metod - nie operacyjnych, które okazały się skuteczne?

bede wdzięczna za porady, jeśli któraś z was zdecydowała się na operacje to będe wdzięczna za polecenie dobrego specjalisty.

pozdrawiam

Alla

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy operować żylaki ?

Witam smile

Rozumiem, że ten nieszczęsny żylak sprawia problem natury kosmetycznej bez towarzyszących dolegliwości? Leczenie operacyjne nie jest leczeniem z wyboru a pewnego rodzaju ostatecznością- pacjenta kwalifikują objawy pochodzenia żylnego oraz doświadczenie kliniczne chirurga, który podejmuje taką decyzje.

Metod leczenia jest dość sporo a zawsze na pierwszym miejscu należy pomyśleć o leczeniu zachowawczym ( elastyczne pończochy uciskowe, zmiana stylu życia,  redukcja masy ciała u osób z nadwagą )

W przypadku małych żylaków można zdecydować się na skleroterapię: dość ciekawą metodą jest skleroterapia pod kontrolą ultrasonografii z użyciem piany do obliteracji naczynia. Skuteczność jest porównywalna do leczenia operacyjnego.

3

Ja też uważam, że skleroterapia to dobre rozwiązanie, tylko trzeba przed nią zbadać stan żyły,przepływ krwi, ale to zleci każdy chirurg, który zajmuje się naczyniami. Wszelkie działania o charakterze profilaktycznym pomagają, ale nie spowodują , że problem zniknie.

4

Alla,
aby w ogole nie miec żylaków to najlepiej za wczasu stosować specjalistyczne skarpety uciskowe, zrezygnować ze szpilek i zdrowo odżywiać się. jednak jesli chcesz sie pozbyc problemu to nie ma innego wyjscia jak przeprowadzic operacje. Ja miałam żyły leczone laserowo (EVLT) u doktora Adama Zielińskiego i bardzo sobie chwale i samego doktora i zabieg bo dosłownie po godzinie mogłam wrócic do normalnego trybu zycia! Poważnie !!!
Sporo o tej metodzie możesz dowiedzieć się na stronie doktora chirurg-naczyniowy.pl jak również o nim samym. Tak więc decyzja juz nalezy do Ciebie.

5

Moja mama miała operacje na żylaki i bardzo zadowolona była,zamierza zrobić to po raz drugi na drugiej nodze smile

6

Ja znam osoby które miały operacje i co z tego. Po czasie powstały następne.

7

dzieki za Wasze porady wink

a mozecie ktoś z Was wie, jak mniej wiecej cenowo wygląda ta skleroterapia i laserowe leczenie żył ?
bedę wdzięczna chociaż za orientacyjne ceny

8

Jest pozycja jogi "świeca". Nie tylko zapobiega, ale leczy żylaki. Tylko nie wiem, jak z Twoim ciśnieniem i ciśnieniem w gałkach ocznych. Coś mi się kołacze, że istnieją przeciwwskazania.

9

Cześć dziewczyny!
Moja mam miała operację na żylaki. Lekarz jej powiedział, że musi się pilnować, ponieważ ma skłonności do powstawania żylaków i jeśli chce uniknąć dalszych operacji powinna stosować się do kilku zasad. Zaczęła od zdrowej diety i ruchu, ponieważ  postanowiła zrzucić zbędne kilogramy. Do tego stosuje specjalne preparaty np.diosminex, który jest dostępny bez recepty, wiem bo sama go stosuję. Podobno żylaki można odziedziczyć. U mnie pojawiły się już pajączki i robie wszystko by nie mieć żylaków!

10

Operacja to nie kwestia idywidualnej decyzji, natomiast raczej kwestia konieczności. Jeżeli badania i interpretacja lekarza wskazują zabieg, należy się mu poddać, sprawa jest prosta. W międzyczasie polecam stosowanie kremu varosin, naprawdę skutecznie działa. Pamiętam swoje żylaki, szybko z tym preparatem zadziałałam i objawy zniknęły po 3 tygodniach. Super sprawa - {bit.ly/2IX6gne}

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Czy operować żylaki ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024