Pomóżcie! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Pomóżcie!

Witam, jestem tu nowa, założyłam konto specjalnie dlatego żebyście mi pomogli, a więc zacznę od tego że jestem z facetem ponad 6 lat(mieszkaliśmy razem przez 5lat, ostatni rok osobno, lecz w tym samym bloku) i teraz aktualnie jestem w ciąży około pierwszy miesiąc. Nie kłócimy się, ale nie podoba mi się jego beznadziejne zachowanie i to już od dłuższego czasu(jest chamski i ma głupie, wulgarne żarty). Dodam że ciąża nie jest planowana i teraz zaczyna sie problem. Dwa tygodnie u swojej znajomej na parapetówce poznałam faceta, wydawał się bardzo fajny i okazało się, że bardzo fajny to za małe określenie, jest po prostu wspaniały!! Spotkałam się z nim na osobności tylko 3 razy i od razu między nami zaczęło się coś dziać i to coś fantastycznego. Nie jest taki jak inni faceci, jest po prostu nie zwykły! Dodam teraz że ja mam 21lat, mój facet ma 30lat a ten dla którego tracę powoli głowę ma 26lat. Nie wiem co mam robić. Jakby nie było ciąży to nawet bym się nie zastanawiała, ale jest i teraz mam problem. Poradźcie coś, proszę. Jeszcze teraz najlepszy mój przyjaciel wyjechał, wraca dopiero za tydzień i nie mam z kim poufnym porozmawiać na ten temat. Z góry bardzo bardzo dziękuje.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pomóżcie!

Jakiej pomocy od nas oczekujesz?! Mamy sprawić, by dziecko z brzucha zniknęło, czy może by Twój obecny facet przestał istnieć?!?!

Nic z tych rzeczy smile Musisz zadecydować o swojej przyszlości sama i chociaż masz 21 lat nie zachowuj się jak gówniara!! Twój nowy facet taki wspaniały jest?!, że wchodzi z butami w życie innej kobiecie. Pomyśl jak za jakiś czas nie będzie dla niego problemem, aby wymienić Ciebie na lepszy model. Może wcale długo nie będziesz musiała czekać. Wystarczy, że powiesz mu, że jesteś w ciąży z innym. Zobaczysz ile wtedy Twój nowy "wspaniały" mężczyzna jest wart...!?!

Good luck tongue

K.

3

Nie wiem jakiej pomocy od Was oczekuje, ale po prostu jestem załamana tą sytuacją, że akurat teraz go poznałam. Powiem mu o ciąży, to będzie najlepsze rozwiązanie, rzeczywiście. Już mam tak skołowaną głowę, że nawet na to nie wpadłam, żeby go sprawdzić!

4

zobaczysz kochana, że jak dowie się o ciąży to Jego reakcja będzie o 180stopni inna niż oczekujesz, nie wydaje mi się żeby była pozytywna..ale trzymam kciuki.. to, że Cie denerwuje ojciec przyszłego dziecka nie oznacza, że masz się pierwszemu lepszemu rzucać w ramiona, jeśli kochasz tego mężczyznę to naprawiaj to co się popsuło, nie wymieniaj od razu na lepszy model, bo wkurzył Cię chamskimi żartami, powiedz Mu po prostu, że Ci się to nie podoba i tyle..chyba, że w ogóle nic do Niego nie czujesz i to nie był Twój facet tylko jakiś skok w bok czy coś..

A masz pewność, że jesteś w ciąży? Tak szybko ją wykryłaś?
Spójrz na to wszystko z rozsądkiem przecież Ty tak naprawdę nie znasz tego faceta 2 tygodnie to nic 90% ludzi na pierwszy rzut oka wydaję się fajnych a potem ta ich wspaniałość sukcesywnie spada.
Ja znałam faceta znacznie dłużej niż Ty a wywinął mi taki numer, że wychodzi na to, że nie znałam go wcale.
Wiadomo, że po 6 latach związku nie będzie motylków w brzuchu, rozkojarzenia i całej tej otoczki towarzyszącej zakochaniu.
Inaczej mężczyzna zachowuje się gdy zdobywa kobietę a inaczej gdy ma pewność, że ona już jest jego.
Jeśli jesteś pewna ciąży to zajmij się naprawą relacji w swoim starym związku, bo gdy tamten facet usłyszy, że jesteś w ciąży bardzo szybko się ulotni ( mogę się mylić aczkolwiek wątpię).
Będziesz matką i musisz myśleć rozsądnie nie znasz mężczyzny i chcesz żeby on wychowywał Twoje dziecko?
Wiem, że ono ma ojca, ale mimo wszystko ten mężczyzna będzie uczestniczył w jego życiu.
6 lat to nie mało nie bez powodu tyle spędziłaś z tym człowiekiem będziesz to przekreślać z powodu jakieś fascynacji?

6

Chciałabym żeby to wszystko było tak pięknie. Ojciec dziecka nie jest zbytnio zainteresowany ciążą, mogę nawet stwierdzić że wogóle. Mam powody żeby stwierdzić, że ciąża to nie jest przypadek tylko zatrzymanie mnie na siłe przy nim, ponieważ już była taka sytuacja, że poprostu chciałam odejść i odeszłam ale te przyzwyczajenie jednak jest i wydaje mi się że nic więcej. Okaże się jutro jak nowo poznany ,,cudowny,, facet powie na tą szokującą informacje.

7

Mam cichutką nadzieję, że usłyszysz to co naprawdę chcesz usłyszeć. Bardzo Cię proszę nie zapomnij się tutaj z tym podzielić, bo aż mnie ciekawość zżera jak to będzie! Mam nadzieje że okaże się mądrym facetem. Jeśli masz się marnować z mężczyzną, który nie jest zainteresowany Twoim dzidziusiem to po prostu odejdź i wychowuj maleństwo sama..

8

Też o tym myślałam, jeszcze mam dużo czasu do zastanowienia się. Jeśli drugi będzie nie zadowolony to po prostu odpuszczę sobie jednego i drugiego!!

9

Ja też mam nadzieje, że okaże się naprawdę cudownym facetem. Napiszę jutro późnym wieczorkiem jak się potoczyło.

Nie chce uchodzić za pesymistkę, ale próbując postawić się w położenie tego faceta widzę to tak: poznaje kobietę pierwsze wrażenie ok, spotykamy się dalej, relacja rozwija się i naglę ona wali mnie młotkiem w głowę mówiąc jestem w ciąży, oczywiste jest, że nie ze mną pomimo, że jest fajnie kończę to bo tak naprawdę jej nie znam i w sumie nie jest to jeszcze nic poważnego. Mogę się mylić i szczerze życzę Ci żeby facet okazał się wyjątkiem, który zareaguje wręcz przeciwnie.
A co do starego faceta jeśli go nie kochasz to się z nim rozstań i poukładaj sobie życie bez niego bo z wnikliwej obserwacji znajomych i nie tylko stwierdzam, że nie ma nic gorszego niż tkwienie w związku tylko ze względu na dziecko a co gorsza branie ślubu z tego powodu.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024