Jak sobie poradzić, czy związek na odległość ma sens? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak sobie poradzić, czy związek na odległość ma sens?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Jak sobie poradzić, czy związek na odległość ma sens?

Witam, mam nadzieję, że ktokolwiek będzie w stanie mi coś poradzić.

Otóż, mam ciężką sytuację.. jestem młoda, bo mam 19 lat, mieszkam jeszcze z rodzicami. Moje relacje z mamą są straszne. Wydawałoby się, że matka jest najlepszą przyjaciółką swojej córki, niestety nie w moim przypadku. Moja mnie wiecznie krytykuje, codziennie się kłócimy. To ona jest powodem mojej wyprowadzki. Po skończeniu edukacji miałam wyjechać do siostry za granicę, to było jedyne wyjście z sytuacji, aby być daleko od mamy, od awantur i nacisków z jej strony. Ale teraz jest trudniej. Mam cudownego chłopaka, bardzo się kochamy.. to naprawdę wspaniała miłość. Chciałam dla niego zostać, odstawić plany wyprowadzki za granicę, byleby być z nim. Próbowałam,  mieszkać normalnie z rodzicami do czasu kiedy będziemy mogli już razem zamieszkać i się pobrać, ale już nie jestem w stanie, relacje z mamą mnie wykańczają, codziennie jestem przygnębiona, mam ochotę płakać. Wpadłam na pomysł aby wynająć kawalerkę, znaleźć pracę i sama sobie radzić.. ale nie jestem w stanie sama się utrzymywać. Możecie zapytać, czemu teraz z chłopakiem się wspólnie nie wyprowadzimy i nie zamieszkamy? Niestety, jego sytuacja na to nie pozwala ale o tym rozpisywać się nie będę. Boję się, że jedynym wyjściem z tej chorej sytuacji jest jednak mój wyjazd do siostry za granicę (która z resztą, też 10 lat temu wyprowadziła się z domu, przez naszą mamę). Czy jeśli wyjadę, tam będę pracować i mieszkać ta miłość przetrwa? On nie może wyjechać ze mną, a ja tutaj nie mam gdzie zostać.

CO ROBIĆ? JAKĄ DECYZJĘ PODJĄĆ? Tak bardzo go kocham, tak bardzo nie chcę go zostawiać..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak sobie poradzić, czy związek na odległość ma sens?

A on nie może z tobą jechać ? Ciężka sytuacja bo kochasz swojego chłopaka i nie chcesz go zostawiać a z drugiej strony jest matka która nie docenia swojej córki. Hm a nie chcesz spróbować  tutaj ? Może akurat sobie poradzić trzeba wierzyć w siebie smile

3

Dla pocieszenia moja przyjaciółka miała podobna sytuacje przez całe życie ze swoją matka .. Wkońcu nie wytrzymała spakowala walizkę i wyszła z domu. Nie rozumiem co prawda tych wiecznie nie zadowolonych z dzieci matek ale ona podjęła najlepsza decyzje w swoim życiu, teraz jest spokojniejsza i wyciszona, natomiast jak wraca do domu odwiedzić dziadków to wytrzymuje tam 15 minut bo jej matka jest taka..dziwna ( żeby nie powiedzieć głupia ).. Uciekaj dziewczyno jak najprędzej

4

Właśnie jest w takiej sytuacji, że nie może. sad Tak to by nie było problemu, i już dawno byśmy się wyprowadzili. Próbowałam wszystkiego, aby nawet z kimś zamieszkać, wspólnie tu coś wynająć.. ale nikomu się do wyprowadzek z domu nie śpieszy, każdemu dobrze na garnuszku rodziców.. a sama jak pisałam, nie jestem w stanie podjąć wynajmu mieszkania, opłacać go, i jeszcze wyżyć z wypłaty.

5

A masz jaka rodzine do której mogła byś sie wprowadzić na początek ? A może na początek wynajem pokoju u kogoś ?

6

Niee.. cała rodzina jest blisko z moją mamą i było by to dla nich niezrozumiałe.
A przyznam też szczerze, że sama u nieznajomych chyba się boję wynająć pokój.. jeśli nie znajdę jednak żadnego rozwiązania, to chyba będę musiała się przemóc.

7

Jeśli jesteście dla siebie to wasza rozłąka przetrwa, wszystko zależy od was. A czy on tez chce za jakiś czas wyjechać ?

8

Nawet gdyby chciał to by nie mógł. I co mam zrobić? Zostawić go przez matkę? Nie takie nienormalne.. sad a zarazem takie trudne.

9

A co twoja matka Tobię robi? Czym cię rani ? Nie da sie z nią wogole pogadać ? Czy kiedykolwiek pokazała ci co czuje ?

10

Próbowałam wiele razy z nią rozmawiać, próbowałam otwarcie o uczuciach.. ale ona mi kiedyś powiedziała, że "matka to matka" a nie przyjaciółka. W ogóle mnie nie słucha, nie interesują jej moje odczucia.

Długo jesteście razem ze swoim chłopakiem? Cóż związek na odległość to trudna sztuka oboje musicie być silni i oboje musicie mieć świadomość na co się porywacie, nie wiem jak często mielibyście się spotykać czy była by możliwość częstego kontaktu np. skype czy telefon. I czy w późniejszym okresie macie szanse na wspólne życie bo nawet największa miłość może zostać zabita przez niekończącą się rozłąkę. I co tu się dużo oszukiwać nie można być w takim związku wiecznie.
Do niedawna była w taki związku więc mam co nieco wiedzy na temat plusów i minusów takiego życia.

12 Ostatnio edytowany przez Jeannes (2012-09-05 16:54:22)

Jesteśmy już rok, ale naprawdę więź między nami jest silna.. Cóż, w takiej sytuacji już nie wiem co robić.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak sobie poradzić, czy związek na odległość ma sens?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024