Fikcyjne tematy na forum - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Fikcyjne tematy na forum

Do napisania tego skłoniło mnie ogromne przeżycie po przeczytaniu wątku, o samobójczej śmierci 14 latka,
a następnie podważeniu prawdziwości tegoż przez innego usera forum.
Komu wierzyć?

Jeśli prawdą jest, że wątek nie podaje prawdziwych zdarzeń, to nasuwa się pytanie, dlaczego ludzie rejestrują
się na forum i robią sobie żarty z innych?
Bardzo poruszają mnie życiowe historie i czytając utożsamiam się z z tym, o czym piszą autorzy.
W przypadku wątku, którego treść skłoniła mnie do napisania tego, przeżycia moje były bardzo bliskie do opisanych.

Teraz czuję smutek, że może dałam się wkręcić i emocje moje spowodowały,
że ciśnienie niebezpiecznie skoczyło mi w górę.

Może warto zastanowić się, zanim coś się napisze takiego nieprawdziwego, a  tragicznego!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Fikcyjne tematy na forum

masz racje, uważam iż takie osoby chcą w jakiś sposób zwrócić czyjąś uwagę, chocby wirtualną, chcą poczuć się ważne, i żyć ze świadomością, iż ktoś się nimi interesuje..
Ale są również typy ludzi, którzy robią to dla żartu, Gdy trafie na taki temat lub post, od razu zgłaszam go do redakcji, ponieważ warto takie posty analizować..

3

Niektórzy uważają za dobrą zabawę, gdy wywołają emocjonalny odzew u innych.

Ja natomiast myślę w taki sposób, że jeśli opisany problem jest w tym przypadku wymyślony, to może być całkiem prawdziwy dla kogoś innego.

4 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2012-09-03 20:56:00)

cisza to ja napisał/a:

Do napisania tego skłoniło mnie ogromne przeżycie po przeczytaniu wątku, o samobójczej śmierci 14 latka,
Komu wierzyć?

Jeśli prawdą jest, że wątek nie podaje prawdziwych zdarzeń, to nasuwa się pytanie, dlaczego ludzie rejestrują
Bardzo poruszają mnie życiowe historie i czytając utożsamiam się z z tym, o czym piszą autorzy.
W przypadku wątku, którego treść skłoniła mnie do napisania tego, przeżycia moje były bardzo bliskie do opisanych.

Może warto zastanowić się, zanim coś się napisze takiego nieprawdziwego, a  tragicznego!

Witam .... cisza to ja ...  też czytałam ze smutkiem i przejęciem tamten wątek !!

autorka wątku - napisała 3 posty - jako nowa ....
a wątpliwości,że to kłamstwo zasiały też całkiem nowe osoby- zarejestrowane !! ..... 
liczba wyswietleń - też coś mówi  ...... nie wiadomo jak wątek się rozwinie ???
jestem skłonna uwierzyć autorce ... hmm        straszne - jeżeli to prawda!! ... straszne - jeżeli to zmyślone !! ....

5

marena7 napisał/a:

Ja natomiast myślę w taki sposób, że jeśli opisany problem jest w tym przypadku wymyślony, to może być całkiem prawdziwy dla kogoś innego.

Tak, jeśli prowokacja dotyczy poważnego problemu, warto się wypowiedzieć, ponieważ kiedyś ktoś może mieć taki dylemat naprawdę i na forum znajdzie rozwiązanie/radę/pociechę.

6

cisza to ja napisał/a:

Komu wierzyć?

Właśnie, ktoś kto czyta forum  od niedawna pewnie traktuje wszystkie wątki jako prawdziwe, a  tu jak w życiu.

7

Ba-Cha napisał/a:

...

Sama się nad tym zastanawiałam.   Może dlatego, że dzięki nim forum się kręci? Przecież w mediach jest sporo info niekoniecznie prawdziwych, orientujących się na wzbudzanie silnych emocji.
Kiedyś robiono pranki na ulicy, a efektem tego było zobojętnienie ludzi na prawdziwe nieszczęśliwe wydarzenia. Jeśli jesteśmy na forum bombardowani nieprawdziwymi emocjami trollujących, to nie ma siły, żeby potem zainteresować się, kiedy ktoś naprawdę potrzebuje pomocy. Ktoś się dobrze bawi jakby nie wiedział, że jego działania są szkodliwe na dłuższą metę i zamykają drogę pomocy dla naprawdę potrzebujących. Jeśli czytam po raz kolejny, jak to ktoś jest poszkodowany, a jednocześnie nic z tym nie chce zrobić i wymyśla coraz to nowe problemy i przeszkody, to nie uwierzę komuś, kto naprawdę tej pomocy wymaga.
Co innego kiedy wiadomo, że jakiś wątek jest trollowy, bo przyjmuje  się jak fikcję.
Mamy na forum ciągle tych samych trolli i starzy bywalcy mniej więcej się orientują, kto pisze, jednak czasem można się pomylić i już dana jednostka nie otrzyma żadnej pomocy.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024