Przyjaźń - co ją buduje, a co niszczy? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Przyjaźń - co ją buduje, a co niszczy?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Przyjaźń - co ją buduje, a co niszczy?

Śmiejecie się z tych samych żartów i rozumiecie niemal bez słów. A potem nagle coś psuje waszą bliskość. Padają przykre słowa, obrażacie się jedna na drugą. Prawdziwą przyjaźń niełatwo zbudować, za to zniszczyć można ją w jednej krótkiej chwili...A tymczasem prawdziwa przyjaźń to związek dusz, stuprocentowa lojalność i oddanie. Dlatego pora na małą refleksję. Przypomnij sobie, kiedy ostatnio miałaś czas dla swojej przyjaciółki? Zapytaj samą siebie, dlaczego wybrałaś właśnie tę osobę? Od jak dawna się znacie? Czy wasza przyjaźń choć raz była wystawiona na jakąś próbę i czy udało wam się wyjść z tego kryzysu?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Przyjaźń - co ją buduje, a co niszczy?

Niestety,jeszcze leczę rany po fałszywej przyjaźni.Zawiodłam się na człowieku,któremu ufałam bez granic.Ale doskonale pamiętam moją przyjaciółkę Lidzię,sprzed lat ze szkoły podstawowej.Bardzo mi brak tak serdecznej,zaufanej -osoby.Byłyśmy nierozłączne,jedna za drugą wskoczyłaby w ogień.Niestety,zmiana miejsca zamieszkania,nowe szkoły rozdzieliły nas .Często jednak myślę,jak ułożyło się życie mojej przyjaciółce.Starałam się jej nawet szukać,nadaremno.Przyjaźń taka szczera,to rzadki skarb,o który powinno się szczególnie dbać.

3

Dobre pytania smile
Odpowiedzi znam,nie podam ich bo po co,to wsumie dla nas samych wink
Co do tej proby,to chyba prawdziwea przyjaźn przetrwa wszystko,ja sie o tym przekonałam,jak narazie.
Pozdrawiam

4

Niby wszystko , są sytuacje których przyjaźń nie przetrwa . Miałam przyjaciółkę 22 lata wszystko między nami było ok , pewnego wieczora kiedy wracałam do domu zobaczyłam moją kochaną przyjaciółkę w ramionach swojego męża,  pijaną w sztok i na tym etapie skończyła się nasza przyjaźń  a małżeństwo trwa nadal .

5

Ale nie zawiniła tu tylko Twoja przyjaciółka.Mąż też był współwinny.Przyjaciółka,to duże słowo.Widocznie Twoja znajoma nią nie była,skoro nie wytrzymała próby czasu.

6

Wydawało się , że była nasza przyjaźń  trwała od lat szkolnych a czy mąż zawinił możliwe bardzo tego żałował . A z drugiej strony to zmieniło nasze relacje poprawiło nasz związek umocniło  i nie mam żalu do niego,  bo jest przysłowie suka nie da pies nie weźmie .

Prawdziwą przyjaźń trudno zbudować, prawda, jest to długotrwały proces, ale tak samo prawdziwą przyjaźń jest trudno zniszczyć. Tacy naprawdę prawdziwi przyjaciele, których w życiu zazwyczaj mamy paru, potrafią wybaczyć wszystko, pyzatym prawdziwych przyjaciół się nie rani w taki sposób, że nie można tego wybaczyć. Jeśli osoba, która na s zraniła, albo my ja zraniłyśmy a ona nie jest w stanie nam wybaczyć , powiedzmy błahostki, to jak można nazywać ją prawdziwym przyjacielem. Ktoś ładnie powiedział, że przyjaźń to związek dusz, owszem ale ludzie zawsze będą się kłócić, powiem więcej, myślę nawet że kłótnie są bardzo potrzebne aby stworzyć prawdziwą i szczerą przyjaźń, bo to bardzo oczyszcza atmosferę. Tylko trzeba umieć się kłócić, a raczej rozmawiać. Pozdrawiam

8

Na pewno przyjaźń niszczy utajona zazdrość,  porównywanie się do tej osoby, jakaś rywalizacja, niejasne stawianie sprawy, po prostu brak szczerości.

Buduje....każdą chyba co innego.

9

W tym przypadku mam szczęście. Mam paczkę przyjaciółek, zawsze trzymałyśmy się w 5. Proby... były. Kłótnie... były. Jako ze znamy się odkąd pamiętam to każda wie, co po której można się spodziewać. Jesteśmy w stałym kontakcie, bez względu na kilometry (bywają wyjazdy za granice). Kazda ma faceta (dwie już nawet męża), co nie przeszkadza nam w stałych, babskich spotkaniach. Masa wspomnień, masa szalonych zdarzeń, imprez z młodzieńczych lat, zawsze się nawzajem wspieramy, cieszymy z sukcesów. Brzmi wręcz nieprawdopodobnie, ale tak jest:). Nasi faceci mieszkają niedaleko siebie, wiec chyba jesteśmy na siebie skazane do końca życia smile. Ciągle poznaje nowych ludzi, ale już z nikim nie umiem złapać takiego kontaktu, tak komuś zaufać. Oczywiście nie zawsze jest tak pięknie, czasami jedna druga potrafi porządnie opier... jeżeli jest ku temu powód. Ale wszystko otwarcie, nic za plecami. Obrażałyśmy się na siebie czasami... ale jeszcze za czasów gimnazjum wink. Wiem, jak ciężko jest znaleźć prawdziwych przyjaciół, dlatego tym bardziej się ciesze, ze ich mam.

10

Też sądzę, że trudno znaleźć prawdziwego przyjaciela.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Przyjaźń - co ją buduje, a co niszczy?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024