ostatnio zaczelam intensywniej sie ruszac, ale waga stoi w miejscu, lubie jesc mieso i warzywa
wiadomo z warzywami to nie problem moge jesc wszytskie bo wszytskie lubie, ale jakie mieso najlepiej spozywac
wazne jest tez dla mnie czy kupujecie mieso z supermarketu czy z malych sklepow i czy jest jaks znaczaca roznica?
Wydaje mi się, że jedzenie mięsa przy intensywnym wysiłku fizycznym to dobry wybór - to źródło białka. Polecam nie dodawać wtedy do potraw innych produktów klasyfikowanych jako białkowe np. serów i jajek
Wydaje mi się, że najkorzystniejsze będzie mięso chude np. z kurczaka, choć polecam też wołowe. Jeśli naprawdę zależy Ci na zdrowiu to kijem przez szmatę nie tykaj mięsa z supermarketów. Ja kupuję mięso z sklepie z żywnością organiczną Organic Farma Zdrowia (w warszawskiej Arkadii, ale też w większości dużych miast w Polsce). Masz gwarancję, że jest świeże, dobrej jakości i nie było myte płynem, jak w supermarketach ![]()
Najlepsze mięso będzie chude i wysokobiałkowe, np. indyk lub kurczak. Nie znaczy to jednak, że trzeba zupełnie odstawić tłuszcze (tzn. dobrze jest ostawić tłuszcze zwierzęce i zastąpić je roślinnymi, np. dodając olej rzepakowy do sałatki).
kurczak jest dobry, a jesli ci sie znudzi to indyk tez jest ok, jako mieszkanka Poznania nie stronie od marketow, ale miesa w nim nie kupuje, korzystam z uslug malego sklepu osiedlowego maja dobre mieso od niejakiego Swojskiego Kurczaka czy jakoś tak, kupuje tam tez ze wzgledu na moje malenstwo, wiadomo dla dzieci musi byc porzadnie