skandaliczne zachowanie księdza, brak reakcji ze strony biskupa ! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » skandaliczne zachowanie księdza, brak reakcji ze strony biskupa !

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: skandaliczne zachowanie księdza, brak reakcji ze strony biskupa !

witam

piszę z prośba  o poradę w sprawie mojego księdza proboszcza. W tym roku ksiądz proboszcz zakładał kostkę brukową na cmentarzu i chwała mu za to. Skandliczne jest to, że na wejściu na chodniku z tej kostki jest wielki napis "Jezu ufam Tobie" - po którym nie da się nie przejść chcąc wejść na cmentarz. W dalszej części cmentarza umieszczone są zaś na kostce brukowej 3 krzyże, po których również się chodzi. Zatem depcze to co dla nas katolików święte: imię Jezus i krzyż.

Byłam w tej sprawie u mojego proboszcza któremu przedstawiłam moje zdanie w tej sprawie, jednak stwierdził, że "zajmuje sie pani głupotami" i niemalże wyrzucił mnie z plebani.
Co najgorsze w kolejnych parafiach robione są te same chodniki przez ta samą formę i z tymi samymi symbolami religijnymi do deptania przez odwiedzających cmentarze.

Napisałam w tej sprawie do biskupa 2 listy. Jednak ku memu zdziwieniu żaden z nich nie dotarł do rąk ks biskupa, tylko ks sekretarz je przeczytał - mimo iż 2 list wysłałam na prywatny adres ks biskupa!
Dostałam wymijającą i lekceważącą odpowiedź, że tenże ks nie chciał nikogo urazić i że działał w porozumieniu z radą parafialną - a od kiedy rada parafialna podejmuję takie decyzje?
Żądałam w tych listach konkretnej odpowiedzi, gdyż jest to dla mnie bulwersujące a nie otrzymałam nawet konkretnej odpowiedzi. Co najgorsze - nie czytał tego biskup tylko sekretarz a do biskupa nie mam jak dotrzeć .

Proszę o pomoc, co mam zrobić?

Nie mogę zrozumieć jak kapłan osoba duchowna godzi się na umieszczanie naszych symboli religijnych do publicznego deptania. I co najgorsze nie widzi w tym nic złego !
Nie widziałam nigdy czegoś takiego - nigdzie. A teraz mamy i to na cmentarzu - miejscu świetym, do bezczeszczenia przez deptanie tego co święte.

Proszę o pomoc.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: skandaliczne zachowanie księdza, brak reakcji ze strony biskupa !

Zadzwoń do rozgłośni toruńskiej może Sromotnik zwietrzy w tym interes i zrobi audycję albo marsz.

3

Z tego, co pamiętam, nie czci się bałwanów. Żadna rzecz materialna nie jest święta. I pamiętam, że należy się podporządkować, jest ścisła hierarchia.

Może zmień wyznanie? Piszę poważnie - jeśli w tym się nie odnajdujesz, poszukuj prawdy gdzie indziej.

4

Powiem że chyba naprawdę nie masz innych problemów i zajmujesz się głupotami. Naprawdę chyba nie jest ważne to co na ulicy czy gdziekolwiek tylko w sercu. A jeżeli boisz się deptać po tym chodniku i napisach to je najzwyczajniej omijaj i nie będzie problemu

5

Ło matko.
Ale z Ciebie katoliczka.
Rozumiem, że seks uprawiasz stosując kalendarzyk, nie palisz i nie piszesz.
Bo Bóg przeciez mówi:'nie cudzołóż'.

6

Ja myślę, że problemu nie ma. Też jestem katoliczką i mogłoby się wydawac, że faktycznie poddano zbezczeszczeniu rzeczy święte. Jednak rzeczy święte, to rzeczy konsekrowane i poświęcone, tak jak np. opłatek kupiony w sklepie nie jest święty, poświęcony staje się symbolem świątecznym, a konsekrowany komunią św. Może nieprecyzyjnie podaję, ale jakoś tak to jest smile Więc skoro nikt chodnika nie poświęcił ( z zamiarem uświęcenia tegoż) to świętym nie jest i znaki na nim przedstawione również. Jeśli Cię nie uspokoiłam, to proszę poszukaj sobie jakiś portal katolicki i zadaj tam pytanie, może ksiądz admin udzieli Ci wyczerpującej odpowiedzi. Pozdrawiam smile

7

Autorowi polecam zakład zamknięty. Klasztor albo dom wariatów. Do wyboru.

8

Autorko, totalnie źle odbierasz intencje księży...nikt nie chce bezcześcić symboli religijnych - to kostka na cmentarzu a nie na ścieżce rowerowej! Cmentarz też jest przestrzenią sakralną. Zamiast zajmować się głupotami ( a jak widać jesteś aktywistką i fanatyczką  ) to sprawdź czy np. w twojej parafii nie ma zabytkowych obrazów, rzeźb itd. do renowacji i takie rzeczy zgłaszaj księżom, konserwatorowi zabytków... Boję się Ciebie, zluzuj trochę. Należy szanować symbole ale w granicach ZDROWEGO  rozsądku.

9

skandal! tylko nie pisz na kontakt.tvn to idiotkę z siebie zrobisz. Tak to jest jak ludzie chcą być swiętsi od papieża...

10 Ostatnio edytowany przez Fascynacja (2012-09-01 23:44:10)

A ja jestem bardzo ciekawa ile masz lat Cypisku!

I swoją drogą czytając tytuł: "Skandaliczne zachowanie księdza...." już myślałam że jakieś kolejne molestowanie co bardzo naruszyło moje nerwy a tu proszę.Ksiądz dobra duszyczka kosteczkę wyłożył a Pani nie zadowolona jest??

11

Czy ty kobieto na prawde nie masz innych problemów? Chyba ci sie nudzi skoro takimi głupotami się zajmujesz.Tutaj żadnej rady nie dostaniesz.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » skandaliczne zachowanie księdza, brak reakcji ze strony biskupa !

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024