Czy tabletki przeczyszczające to dobry sposób na schudniecie?
proszę o wypowiedzi osób doświadczonych
Oczywiście, że nie. Dlaczego chcesz iść jakąś drogą na skróty? Zastosuj dietę MŻ ( mniej żryj - jak mawia mój brat
) i dużo ruchu
tabletki przeczyszczające wywołują biegunkę co oznacza na dłuższą metę - odwodnienie organizmu, osłabienie, ospałość, rozregulowanie procesów trawiennych.
Doświadczyłaś tego?
Wiem co jest efektem ubocznym,ale w pewnym sensie muszą pomóc.
Ja brałam tabletki przeczyszczające i herbatki. To jest duży błąd. Nabawiłam się leniwych jelit.
Zaparcia mogą być oznaką obecności pasożytów. Więc na początek oczyszczanie + do tego AC Zymes ( żywe kultury bakterii)
Do tego rano na czczo Nopalin ( dla grupy krwi A).
5 2012-08-14 18:55:30 Ostatnio edytowany przez gosia_91 (2012-08-14 19:00:36)
Gocha18 - nie, nigdy nie brałam środków przeczyszczających ale moja przyjaciółka z liceum wymyśliła sobie taki sposób na odchudzanie. Wiedziała o tym cała szkoła bo po omdleniu karetka zabrała ją do szpitala - była skrajnie odwodniona. Tyle, że ona codziennie brała środek na przeczyszczenie i chyba już cały czas miała biegunkę...
Odwodzę Cię od tego pomysłu bo zapytałaś czy to jest metoda na schudnięcie - moim zdaniem nie jest. Tabletki przeczyszczające powodują biegunkę, biegunka to oczywiście luźny stolec , który ma w sobie dużo wody. Więc z naszego organizmu szybciej wyleci to co zjedliśmy + woda, na długą metę prowadzi do zaburzenia gospodarki wodnej organizmu - oczywiście tkanka tłuszczowa pozostaje nienaruszona.
Oczywiście przy zaparciach i takich dolegliwościach sporadyczne zażycie środka przeczyszczającego jest uzasadnione, w innych ( np. chęć zgubienia kilogramów ) nie ma sensu.
Dzięki tabletkom można schudnąć bardzo mało, to tylko waga ( liczba na wadze
) - optycznie nic się nie zmieni.
dzięki ![]()