Witam wszystkie mamusie i te,które oczekują na dzidziusia!Jutro skończę 4tydzień połogu.Od ok.półtora tygodnia obserwowałam u siebie tylko jasny śluz lecz dziś zobaczyłam na wkładce czerwoną krew ze śluzem.Cały dzień odczuwam lekkie pobolewanie podbrzusza jak podczas miesiączki,ale przyznam,że trochę się zaniepokoiłam.Dodam,że podczas oczyszczania się macicy nie zauważyłam nic niepokojącego(ból,swędzenie,gnilny zapach)Czy myslicie,że to może być pierwsza miesiączka??
być może, ja to ur w kwietniu a w czerwcu miałam bóle podbrzusza i pojawiło sie trocher śluzu z krwia pare dni, potem spokuj dopiero miesiac temu dostałam porzadny okres i nic mnie nie bolało jak na okres, a leciało jak z wiadra:-)spokojnie jeszcze się doczekasz:-))
ja po sześciu tygodniach dostałam normalny okres
Po porodzie oczyszczalam sie ok 2 tyg,po 4 tyg zaczelam plamic,myslalam ze to ciag dalszy oczyszczania.Na czwarty dzien tego plamienia ok 4 rano zaczelo leciec ze mnie jak z "kranu".Myslalam,ze to krwotok,maz zawiozl mnie do szptala,tam zrobili usg,dali kroplowke i wieczorem wypuscili do domu.Powiedziala lekarka ze jak pojawi sie goraczka i silny bol brzucha to mam ponownie sie zglosic.Po ok miesiecu od tego zdarzenia dostalam okres,wiec moze tamto to tez byl okres tylko taki "wylewny"! Powiem Ci,ze strachu sie najadlam,maz jak to zobaczyl to tylko powiedzial "o kur...." a najgorsze,ze musielismy o 4 rano ciagnac ze soba "malego" ,mieszkamy w niemczech i brakuje w takich sytuacjach babci,cioci czy kogos bliskiego.
Pozdrawiam serdecznie