Wesele z osobą towarzyszącą - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Wesele z osobą towarzyszącą

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Wesele z osobą towarzyszącą

Hej Kobietki smile

Mam mały problemik: Zaprosiłam kolegę na wesele koleżanki, powiedzcie mi, jak to jest z kupnem prezentu/kasą w kopercie/płaceniem?
Czy lepiej kupić prezent, czy dać pieniądze w kopercie? I czy to ja powinnam całość sfinansować ? smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wesele z osobą towarzyszącą

No u mnie jest tak że daję się jednak w kopercie. Ty jako osoba zapraszająca płacisz całość wink

3

Ja wychodzę z założenia, że osoba, która dostała zaproszenie daje kopertę, natomiast osoba towarzysząca kupuje kwiaty/słodycze/pluszaka/kupon totolotka (czy co tam innego wymyśliła sobie para młoda) jako dodatek do koperty. Zawsze trzymałam się tej zasady i zawsze zasada ta zdawała egzamin.

4

o tak, ja również kicam niedługo na wesele i standardowo - koperta finansowana przez osobę, która dostała zaproszenie oraz od nas obojga jeszcze kwiaty bądź ( tak jak w tym wypadku będzie) książka smile

5

Gdy nie byłam w związku (lub jakieś takie niewinne początki chodzenia ze sobą) i zapraszałam kogoś jako osobę towarzyszącą to dawałąm pieniążki do koperty itp. Natomiast teraz gdy jestem już dłuższy czas w związku nie ważne czy wesele jest w mojej rodzinie czy jego zawsze dajemy z chłopakiem po połowie smile

6

Ja tam zazwyczaj daję kasę. Miałem już sytuację kiedy kupiłem wydawało mi się prezent którego potrzebowała para młoda a okazało się że dostali to samo też od innej parki. No chyba że celując z prezentem masz ochotę robić wywiad po wszystkich gościach - a to biorąc pod uwagę średnią ilość zaproszonych graniczy z cudem wink

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Wesele z osobą towarzyszącą

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024