Brak apetytu przy stosowaniu plastrów antykoncepcyjnych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Brak apetytu przy stosowaniu plastrów antykoncepcyjnych

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Brak apetytu przy stosowaniu plastrów antykoncepcyjnych

Cześć dziewczyny,

Od ponad tygodnia jako antykoncepcje używam plastry, ponieważ odstawiłam tabletki ,bo brałam je już od listopada a wiadomo ,ze tabletka=wątroba. A muszę jakieś hormony brać ponieważ na moich jajnikach powstają cysty/torbiele:( wracając do mojego teraz problemu -od początku zaczęcia stosowania plastrów nie mam apetytu, nie mogę patrzeć na jedzenie a jak zjem to w sumie tak na siłe... wcześniej (jakieś 8 dni temu) przy braniu tabletek normalnie jadlam tzn az za duzo a teraz minimalnie tylko obiad i nic wiecej, a i tak obiad to 3 ziemniaki i kawałek ryby/miesa ,ze na talerzu prawie nic nie ma.... też miałyście takie problemy przy plastarch? czy to po prostu normalne, ze przy tabletkach jadłam jak opętana a teraz lipa...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Brak apetytu przy stosowaniu plastrów antykoncepcyjnych

Niestety nie wiem nic na taki temat, aczkolwiek powinnaś zgłosić się do lekarza, bo wiele kobiet nie może stosować różnych metod antykoncepcji .

Pozdrawiam

3

Używam plastrów, ale nigdy nie miałam tego typu problemów. Ja jednak postawiłabym na coś innego. Może to przez upał? Podczas takiego gorąca raczej niechętnie sięgamy po jedzenie... Tydzień to zdecydowanie za krótki okres czasu na takie osądy. Poczekaj jeszcze trochę.

4 Ostatnio edytowany przez AlaRadocha (2012-08-03 08:17:51)

Malaris22, przez długi czas brałaś tabletki i do zmiany antykoncepcji organizm musi się przystosować, przyzwyczaić. Wybierz się do lekarza, plastry czy tabletki to nie jedyna antykoncepcja więc zawsze może Ci lekarz zmienić na coś innego. Ja używam plastrów już bardzo długo i nigdy nie czułam się źle po nich.

5

AlaRadocha- ja nie używam hormonów jako antykonceocji samej w sobie, musze przyjmować te leki poprzez problem z cystami na jajnikach

6

Rozumiem, czytałam. Jednak każdy organizm musi się przyzwyczaić do czegoś takiego. Tak samo jak jakiś lekarstw. Proponuję wizytę u lekarza. Nie ma się co męczyć. Myślę, że lekarz coś zaradzi.

7

Miałam tak samo przez pierwszy miesiąc - później organizm widocznie się zaadaptował i  było wszystko ok smile

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » Brak apetytu przy stosowaniu plastrów antykoncepcyjnych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024