czy to normalne,że jestem w stanie wybaczyć chlopakowi wszystko..? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » czy to normalne,że jestem w stanie wybaczyć chlopakowi wszystko..?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: czy to normalne,że jestem w stanie wybaczyć chlopakowi wszystko..?

Martwie się o uczucie,które mam w środku.. Jestem z chłopakiem juz 5 lat, mamy po 19. On.. w tym czasie zdążył zdradzić mnie 3 razy,za każdym razem zrywaliśmy, lecz po jakims czasie, nie wytrzymywałam bez niego i byłam w stanie wybaczyć mu zdradę.. A najgorsze jest to ,że po kazdej zdradzie to nie on prosił mnie o wybaczenie,tylko ja prosiłam jego żeby do mnie wrócił... Wracaliśmy,teraz ostatnio poprosiłam go żeby nie jechał na woodstock, bo wiem co tam się dzieje.Po prostu postawiłam mu warunek,że albo ja albo woodstock, tymbardziej ze nie słucha takiej muzyki jaka tam jest..Więc po co on mógł tam jechać.. No ale jak się pewnie domyślacie, pojechał.Jest mi bardzo przykro.. Bo ja tutaj siedze w domu,martwie sie,mysle.. Boje sie ze znow mnie zdradzi a on w tym czasie dobrze sie bawi ,zapewniajac ze jest okej. Boje sie sama siebie,boje sie tego co do niego czuje,to jest jak więzienie. Z nim jest źle , bez niego jeszcze bardziej. . Co  zrobić , by to nie było az tak silne..? Ehh.. Z gory dziękuję za pomoc...

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Olinka (2012-08-08 22:12:38)

Odp: czy to normalne,że jestem w stanie wybaczyć chlopakowi wszystko..?

http://img1.demotywatoryfb.pl/uploads/201207/1343765339_ysuiyp.jpg

Cóż....chyba nic więcej napisać nie mogę...

3

Bylem w podobnej stytuacji tylko w druga strone. Przez lata bylem robiony w konia przez moja luba i podobnie jak Ty, to ja biegalem gdy ona cos odwalila. Skoncz to, bo chlopak jest naprawde niepowazny i niedocenia ani Ciebie, ani Waszego kilkuletniego zwiazku.

4

Wiele rzeczy mogę wybaczyć, ale zdrady na pewno nie.
3 razy Cie zdradził, a Ty jeszcze za nim biegasz? No proszę Cie. Jak Ty chcesz być szczęśliwa?

5

I ja bym nie wybaczyła kolejnej zdrady. Jedna...no dobra...stało się... Ale nie kilku. Od robi to już z "premedytacją", bo dobrze wie że i tak konsekwencji tego nie poniesie. Życzę mu, aby zaliczył "wpadkę" z kolejną dziewczyną z którą Cię zdradzi... bo zdradzi...czemu miałby tego nie zrobić, skoro Tobie "wszystko jedno" bo i tak z nim będziesz? Pokaz mu, że nie jest ci wszystko jedno...zostaw go, powiedz mu że masz jeszcze odrobinę szacunku do siebie i nie chcesz jej stracić całkowicie... Bo tak będzie, gdy stracisz pół życia na ganianie za dupkiem. Życzę Tobie, żebyś znalazła w sobie resztki siły ...i rozsądku i zostawiła tego gówniarza...bo tylko tak można go nazwać...i nie chodzi tu o wiek...

6

No to masz już prolog waszego wspólnego życia/małżeństwa (o ile nastąpi) w przyszłości.
Teraz zdecyduj czy chcesz żeby tak wyglądało Twoje życie.

7

uciekaj

8

masz dopiero 19 lat (bez obrazy) poznasz jeszcze mnóstwo osób i wśród nich na pewno faceta który chciałby z Tobą być i ani myślał o zdradzie! ja w Twoim wieku tez bylam w dlugim zwiazku, nawet mieszkalismy razem, ale zdradził=moja wyprowadzka i koniec zwiazku

9

To normalne. Kochasz go. Nie słuchaj innych. Podejmiesz własną decyzję, jeżeli kiedyś będziesz gotowa.

10

Jesli macie po 19 lat to bez urazy ale Ty jak Ty ale Twoj facet to jeszcze gowniarz. Skoro jestescie razem od 5 lat to mieliscie wowczas po 14 wiec byliscie dzieciakami. Podejrzewam ze to Twoj pietwszy w dodatku dosc dlugi zwiazek i dlatego obawiasz sie go zakonczyc. Zastanow sie autorko skoro 3 razy przylapalas go na zdradzie to faktycznie ile razy musial to zrobic?? Bo nie za kazdym razem wychodzi szydlo z worka. Nie wiem czy mnie tu inni pochwala ale tak mlodej dziewczynie jak Ty radzilabym korzystac z zycia i poszukac czym predzej nowego faceta w ten spodob latwiej zapomnisz o obecnym... Z reszta dupku... Nie kaze Ci sypiac z pietwszym lepszym... Ale wyjdz do ludzi... Poznaj innych mezczyzn sama przekonasz sie ze na twoim gosciu swiat sie konczy... Czemu razem nie pojechaliscie na woodstock??

11 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2015-06-09 10:14:39)

Zdradził. Wybaczyłaś.
Zdradził ponownie. Wybaczyłaś.
Zdradził po raz trzeci. Wybaczyłaś.

Postawiłaś warunek: albo Ty, albo jego wyjazd. On wyjechał. Osoba, która ceni siebie i nie rzuca słów na wiatr, zakończyłaby związek. Co zrobisz? Czy tak jak do tej pory przymkniesz oczy i udowodnisz, że można z Tobą zrobić wszystko, że nie masz żadnych granic, a Twoje zdanie jest nic nie warte? A może powiesz mu: "Podjąłeś decyzję."?

Proponuję, byś przeczytała wątek "Grupa wsparcia dla KOBIET kochających za bardzo" - on jest o Tobie.

12

chorujesobie napisał/a:

Z nim jest źle , bez niego jeszcze bardziej. . Co  zrobić , by to nie było az tak silne..? Ehh.. Z gory dziękuję za pomoc...

Miotasz się, łykasz kolejne upokorzenia, po czym przechodzisz nad nimi do porządku dziennego...do następnej okazji.
Twój chłopak za każdym razem udowadnia Ci, że Cię nie kocha, nie szanuje, nie zależy mu na Tobie, ma Cię gdzieś.
Masz zadatki na bycie kobietą kochającą za bardzo, chyba już nią jesteś. Marnujesz życie z tym gościem.
Potrzeba dużo silnej woli, żeby wreszcie skończyć z tym uzależnieniem. Twoja sytuacja jest trochę podobna do walki z nałogiem.
Nie ma na nią lekarstwa, nie połkniesz tabletki i nagle wszystko minie.
Przede wszystkim spróbuj zrobić bilans zysków i strat, jakie wynosisz z tego związku.
Straty, w postaci jego zachowania (zdrady, lekceważenie, nie liczenie się z Tobą i Twoim zdaniem)są tak duże, że gdyby nawet niektóre chwile z nim spędzone były fantastyczne, to jednak jego wyczyny są dyskwalifikujące.
Zagroziłaś mu, że z nim zerwiesz, jeśli pojedzie na Woodstock, więc trzymaj się tego, niech to będzie pierwszy krok.
Olał Cię, pojechał, a Ty? Czy po raz kolejny udowodnisz, że jesteś podnóżkiem.
Pomyśl, kim się stałaś zachowując się w taki sposób, gdzie Twoja godność, dlaczego nie dajesz sobie szansy na bycie w szczęśliwym związku?
Zacznij może od takich przemyśleń, przypomnij sobie jak cierpiałaś za każdym razem, gdy on źle Cię traktował i uczyń pierwszy krok milowy, nie  kontaktując się z nim. Od czegoś trzeba zacząć.

13

hmmm po pierwszej zdradzie liczyłaś na to, że drugi raz się to nie powtórzy...
gdy dradził poraz drugi, wierzyłaś, że trzeci raz tak nie bedzie
po trzeciej zdradzie liczysz, że 4 raz na pewno nie nastąpi
gdy zdradzi Cię czwarty raz (a na pewno to zrobi) bedziesz liczyć na to, że na czwartym razie koniec i piątego nię bedzie
po piątej....... i tak w kołko, aż do momentu kiedy nie postanowisz definitywnie zakończyć znajomości z tym człowiekiem.

Chłop zamiast walczyć o Twoje zaufanie, ma wyje..ane na to co czujesz, więdząc, że masz obawy (uzasadnione)...

Uciekaj

14

i tak bedziesz zdradzana juz do konca tego chorego zwiazku.dalas mu na to przyzwolenie.On jest tym zapewne uskrzydlony-ma Ciebie  i od czasu do czasu tez inna.Co moze dac mu wieksza frajde.Nie odchodzisz-tzn,ze akceptujesz ten fakt.I nie ukladaj sobie zadnych mrzonek,ze bedzie Ci wierny-nie bedzie.pzdr.

15

Według mnie wiele rzeczy można wybaczyć, ale zdrada przekreśla wszystko. Nie mogę inaczej tego nazwać jak - obrzydliwe.
Z Twojej strony jest to uzależnienie. Potrzebujesz go, bo wypełnia coś czego brakuje ci w środku. Generalnie miłość to pełna akceptacja i wybaczenie. Wybaczenie przynosi ulgę, ale Twoje wybaczenie to bardziej rodzaj strachu i prowadzi tylko do Twojego cierpienia.
Miłość jest wolna, kocha, ale też daje odejść. A Ty nie jesteś wolna, bo pogrążasz się w zamartwianiu.
Daj więc wolność jemu, ale przede wszystkim sobie.

16

Temat jest z 2012 roku smile

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » czy to normalne,że jestem w stanie wybaczyć chlopakowi wszystko..?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024