Studia magisterskie w trakcie licencjackich - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Studia magisterskie w trakcie licencjackich

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Studia magisterskie w trakcie licencjackich

Witam.

Nurtuje mnie pytanie:
Czy można rozpocząć studia magisterskie będąc na 2 lub 3 roku studiów licencjackich?
Jeśli tak jest, znacie uczelnie które to praktykują? Najlepiej na pomorzu.

Kiedyś obiło mi się to o uszy, wiadomo, że w pierwszej kolejności trzeba by było obronić licencjat, aby przełożyć go na studiach magisterskich i dalej spokojnie studiować.

Pozdrawiam i liczę na odpowiedź.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Studia magisterskie w trakcie licencjackich

No niby jest jaka możliwość, a raczej powiedziałabym, że była jeszcze kilka lat temu, kiedy to przechodziliśmy na system boloński.
Np. moja siostra na Polibudzie Warszawskiej miała możliwość iść na studia mgr bez obrony inżynierki, albo obronić inżynierkę i iść dalej, nie koniecznie dalej na ten kierunek. To było takie przejście między studiami jednolitymi a I i II stopnia.
Teraz nie ma już takiej możliwości chyba żeby się własnie ugadać z jakimś rektorem, ale takie rzeczy raczej przejdą jeśli już tylko w jakichś małych szkołach prywatnych, bo wątpię żeby jakiś Uniwersytet albo renomowana szkoła prywatna poszła na taki układ.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Studia magisterskie w trakcie licencjackich

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024