hey kobiety nie wiem czy tu jest taki wątek ale jestem załamana z powodu moich małych wąskich ust ;/ czy któras z was ma wąskie usta i jakos sie tym nie przejmuje ;/ moze ja mam jakąś obsesje sama juz nie wiem poradźcie !!!!!
))) nie chce robic zadnych wstrzykiwań sobie jakis kwasów ale jak ja mam je powiekszyc moze sa jakies sposoby .... myslałam nad makijażem permanentnym ale ejstem dosc młoda i nie wiem czy to nie bedzie za powaznie wyglądac ;/
Hmm może nie jest tak źle ![]()
Makijaż permanentny-tylko w sprawdzonym salonie. Zastanów się jednak czy to jest to czego chcesz.
Próbowałaś błyszczyków stymulujących usta (z uczuciem mrowienia), masaże szczoteczką do zębów. Powinno pomóc z ukrwieniu i wydobyciu pełnego kształtu ust.
Moja górna warga jest wąska i też za nią nie przepadam, ale trzeba z tym żyć ![]()
Mi pomaga obrysowywanie ust kredką-czyli nadawanie im kształtu (oczywiście trzymam się naturalnej linii ust) i nakładanie rozświetlacza/jasnego perłowego cienia/jasnego korektora na łuk kupidyna (zagłębienie nad górną wargą). Do tego jak mam szminkę na ustach to nakładam błyszczyk tylko na ich środek-pięknie odbija światło i daje fałszywy efekt większych ust ![]()
3 2012-07-25 20:55:57 Ostatnio edytowany przez Fumiko (2012-07-25 21:15:41)
dziękuje
a powiedz mi jesli obrysujesz to trzyma Ci sie taki makijaz do ilu godzin ??:) ja mam na prawde waskie usta takie linijka ;/
Kredka trzyma się na ustach wiele godzin, oczywiście nie oczekujmy cudów podczas upałów i dużo jedząc i pijąc. Ale poprawki można zrobić ![]()
Myślę że powinnaś troszeczkę się "wyluzować" i skupić na elementach swojej twarzy które lubisz i np. podkreś oczy pięknym makijażem, usta wtedy zaakcentuj jasnym błyszczykiem-odwrócenie uwagi od tego co nam przeszkadza, czego nie lubimy może zdziałać cuda ![]()
Ja mam wąską górną wargę ale nic a nic się tym nie przejmuję ![]()
Weź na przykład taką Heather Locklear. Też ma ten sam "problem" a spójrz jaka piękna
Konturówki - naprawdę można zdziałać nimi cuda, a teraz sa jakby na "większym " topie!
Troche praktyki i nabierzesz wprawy. Mozesz tez te błyszczyki tzw. mroźne wyprobowac albo! przed każdym nałożeniem szminki czy błyszczyku wymasować usta szczoteczką do zębów, optycznie powiekszy .
Masz racje - nie szprycuj sie zadnymi kwasami, bo zazwyczaj takie operacje sa nie udane i straaasznie to beznadziejnie wyglada. W telewizji czy gazetach tego nie widac, ale dopiero spotkaj taka babke na ulicy czy w autobusie - widac roznice, chociaz ta babka ktora ja spotkalam nie miala az tak wielkich ust,ale naprawde widac bylo ten nienaturalizm...
też mam wąskie usteczka, a oczy zaś wielkie , ze to poezja, w ogóle jakaś nieproporcjonalna jestem
Chcąc podkreślic i niego powiększy usta używam kontórówki do ust w kolorze Nude i takiej samej pomadki ![]()
8 2012-07-28 14:12:42 Ostatnio edytowany przez Werka21 (2012-07-28 14:13:11)
dzis za kupiłam sobie konturówke i będe próbować ;p eksperymentować ;p
))) wiadome ze na początku bedzie wymagac to troche czasu ale po jakims czasie dojdzie sie do wprawy
)))
Pewnie ;D To taj jak i wszystko
Zanim dotarlam do malowania oczu w przeciagu 20-30min. to troche mineło ![]()
heh ;P
Powiem Ci, że makijaż permanentny jak dla mnie zdecydowanie odpada. To już lepiej powiększyć sobie usta, ale to oczywiście z umiarem bo chodzi mieć żeby mieć wargi jak felgi tylko fajne wyraźne usta. No ale to wiadomo co kto woli.
Pernamentnym nie powiększysz sobie ust! Powiększenie to efekt uboczny = opuchlizna po zabiegu trwająca kilka dni. Nie można przecież wyjechać ZA bardzo poza naturalną linię warg...
Trwały efekt zapewnia ostrzykiwanie jedynie.
Osobiście proponowalabym zaakceptować samą siebie i ewentualnie wspierać się błyszczykami i kredką. Większe ingerencje odłożyłabym jako ostateczność ![]()
13 2012-08-21 23:09:27 Ostatnio edytowany przez liki (2012-08-21 23:11:09)
Powiem Ci moje sposoby i chociaż nie mam bardzo wąskich ust to lubie je uwydatniać. ![]()
Po pierwsze na noc zawsze smaruje kremem nivea i całą noc sie wchłania, rano są różowiutkie, pełniejsze i nawilżone cały dzień. ![]()
Po drugie zarówno na naszej buzi jak i ciele i tak samo wokół ust mamy MIĘŚNIE. Łatwo można sie domyślić poprzez analogiczne myślenie że jak mięśnie ćwiczymy (np na siłowni) to są one napięte, większe i nie wiotczeją i to samo ma się do wszystkich mięsni a więc także tych wokół ust! Z tą tylko różnicą że na siłowni ust nie wyćwiczysz
)
Ja stosuje 3 proste ćwiczenia na usta które robie sobie np oglądając TV bądź przed komputerem.
Ćwiczenie nr 1: całowanie sufitu. Siedząc sobie, po prostu odchylasz głowę do tyłu i sprzedajesz dużego buziaka sufitowi ![]()
Ćwiczenie nr 2: wysyłanie buziaków. Przykładasz dłoń do buzi i po prostu wysyłasz buziaka. Ważne jest ciśnienie jakie wytwarzasz przyciskajac usta do dłoni.
Każdą z czynności powtarzaj parę razy.
Ćwiczenie nr 3: Z zamkniętą buzią tak jakby obrysowujesz od środka usta językiem wokoło.
Są to proste czynności a używane w długim czasie działają lepiej niż operacje plastyczne ![]()
Zachęcam i pozdrawiam
Ps. Nie zniechęcaj się po 1 dniu. Musisz to robić przynajmniej 2 tygodnie dla pierwszych efektów, ja natomiast osobiście polecam na stałe to wpisać w swoje nawyki.
Wydaje mi się, że permanentny jeszcze Ci dodatkowo zmniejszy usta. Moje rady: odwróć uwagę od wąskich ust podkreślając oczy, kropla błyszczyku na środek dolnej i górnej wargi (fajny powiększający efekt daje błyszczyk firmy Eveline).
15 2012-09-08 10:36:50 Ostatnio edytowany przez Pamc (2012-09-08 10:37:31)
Ja niestety, mam ten problem, że posiadam i wąskie usta, i małe oczy. Gdy staram się bardziej zaznaczyć oczy, to wyglądam okropnie, po prostu mocniejszy makijaż do mnie nie pasuje. (a już w ogóle cienie) Dlatego zawsze tylko narysuję kredką kreskę na zewnętrznym kąciku oka, i rzęsy pomaluję tuszem.
Zresztą... makijaż był dla mnie zawsze problemem ![]()
Dobry makijaż ust potrafi cuda - błyszczące błyszczyki optycznie powiększają, ciemne kolory szminek sprawiają, że usta są bardziej widoczne, a preparaty stymulujące choć niezbyt miłe w odczuciach faktycznie sprawią, że usta trochę "napuchną".
Usta zawsze można delikatnie, optycznie powiększyć wykorzystując wszelkiego rodzaju błyszczki zawierające kapsaicynę - czyli substancję, która będzie drażniła skórę, dawała uczucie mrowienia. jest to substancja która występuję między innymi w pieprzu czy pestkach papryczek chili. Popularnym preparatem kosmetycznym, który polepsza wypełnienie ust, przeciwdziała spierzchnięciu i zmarszczką palacza jest Sesderma Filderma Lips. Poza tym zawsze można usta ostrzyknąć kwasem hialuronowym. Delikatne wypełnienie bądź konturowanie u dobrego specjalisty może nie tylko poprawić wygląd ust, wyrównać asymetrię, ale także wpłynąć na lepsze samopoczucie ;-) ważne jest tylko, aby mieć umiar i nie przesadzić.
Witam wszystkich:D
ja dopiero zaczynam:D
ale o ustach wiem sporo:D sama je powiększałam także jeśli będę mogła pomóc, to z miłą chęcią:D
Witam wszystkich:D
ja dopiero zaczynam:D
ale o ustach wiem sporo:D sama je powiększałam także jeśli będę mogła pomóc, to z miłą chęcią:D
jakim sposobem je powiększyłaś??
właśnie jakim sposobem ??:)))