Ktos napisam lepsza wolnosc niz w ogromnej milosco zagroda... Tak same jestesmy sobie winne.Czesto czujemy sie niedowartosciowane ale tylko dlatego,ze dajemy ku temu przyzwolenie. Ktos nami miota na prawo i na lewo, ktos nas olewa a my wyciagamy swoje dlonie. To nie tak jesli ktos nami gardzi zejc mu z drogi. Umow sie z kolezanka na kawe. Wybierz sie na przejazdzke rowerowa. Idz do kawiarni, nie patrz na przestarzale steoretypy. Widzisz siedzi samotnie, przepros,zagadaj , ze dzis masz ochote na rozmowe z nieznajomym. Przepros czy moze ci poswiecic troche swego czasu. Rozmowa moze byc na dowolny temat. Czesto tak robie co nie znaczy , ze jestem latwa kobieta.Czesto tez sie okazuje, ze ten ktos tez potrzebowal rozmowy i z ma odwage bardzo mi dziekowal. Nie zamykajmy sie w czterech scianach. Trzeba wychodzic DO LUDZI. jestesmy stworzeniami statdnymi i ciezko na dluzsza mete tkwic w wlasnych czterech sianch.Nie izolujmy sie od siebie. Jak milo zorganizowac cos poza miastem - wspolnie ze znajomymi. Jeden przyniesie ciastko drugi pomarancze, trzeci piwo, nieco muzyki i jak wesolo i milo. Dzis ludzie nie potrafia sie cieszyc,bawic ,wspolnie razem z sobba bywac. byc tylko we dwoje czasami to malo, dlatego partner,partnerka z czasem szuka nowych wrazen,. Kazdego dnia staramy sie tworzyc cos nowego,partnera, prtnerka powinnismy zaskakiwac czyms nowym , choc by tym ,z rana sie spieszy a tu zafastrygowana jedna z nogawek,ktos powie ale to glupie a innego bawi, jest wiele sposobow. Maz wraca na obiad a tu taca z obiadem plywa w wanie, swiece, szampan , moze tak nie musi to byc koniecznie elegancko zakryty stol. Za to ty jak skowronek ,powiewna sukieneczka ,boso i zapraszasz swego pana czy pania do degustacji obiadku.Potem ojej moze byc naprawde cudownie.Nie tylko inowacje w przemysle,chandlu ale w malzenstwie, nazeczenstwie sa bardzo wskazane.Kobiety i nie tylko wszystko to co fascynuje,pobudza,sprawia, ze sie sobie nie znudzimy.Nie zakladajmy sobienawzajem kajdan. Kazdy czlowiek potrzebuje pewnej przestrzeni,swobody ,darzmy sie nawzajem szacunkiem,badzmy zawsze soba. Pamietajcie NIGDY NIC NA SILE -MIEJCIE POCZUCIE WLASNEJ GODNOSCI I WARTOSCI JESLI PARTNER,PARTNERKA WYCZUJE ZE JEJ NIE POSIADASZ BEDZIE CIE LEKCEWARZYL ! TYLE Z WLASNEJ PRAKTYKI
Brałaś coś?:)
Ja tam wole jak mi partner coś ugotuje.
P.S. Skoro jesteś już w takiej euforii i latasz szczęśliwa jak ptaszyna, to podfruń do księgarni i zakup słownik ortograficzny ![]()
Przepraszam ale aż oczy mnie szczypały i łzawiły od nadmiaru tych "szczęśliwych byków" ![]()
buziaczku, fajnie że napisałaś coś pozytywnego..
Myślę jednak, że jesteśmy z natury leniwi i dużo mówimy a mało robimy. Cieszę się jednak, że Tobie się udaje wprowadzać pomysły w czyn ![]()
Dzis ludzie nie potrafia sie cieszyc,bawic ,wspolnie razem z sobba bywac.
Ja zauważyłam, że nie tyle nie potrafią - co im się nie chce, z różnych powodów (jesteśmy wykończeni, przygnieceni pracą, hukiem, gwarem, kochanką/kochankiem i innymi problemami dnia codziennego).
Salut?to co piszesz to dobre dla gimnazjalistow?chcesz być wolna to bądź wolna.nie ma nic piękniejszego od bycia we dwoje?jeśli dzieje się zle w związku to nie przez to ze taca plywa w wannie?czy to pieknie wspolnie spedzony czas zaczyna być codziennością?człowiek docenia co miał po fakcie?teraz tak mowisz sobie bo pewnie jestes wolna?po rozstaniu kosztujesz wolności jakiej pewnie sama zabronilas parnterowi,a teraz chcesz pokazac ze nagle wszystko stalo się piekne bo czegos nie ma?bo nie ma lojalności?obowiazku bycia wierna?dla partnera tez można założyć zwiewna sukienke,prawda?tylko Trzeba nie dawac powodow do zazdrości,może tak?w ogole po co taki temat w rozstaniach? Co chcesz wskórać tym ze piszesz takie cos?moze ty założyłaś komus kajdany a teraz widzisz co się stalo?cos musi w tym być skoro zakladasz taki temat?pozdrawiam
oj tam, bardzo pozytywny wpis.
Niby wszystko takie oczywiste i dla gimnazjalistów, ale dzisiaj nie wszyscy o tych oczywistych rzeczach pamiętają.
Ja np zapomniałam, zapędziłam się w tym szaleńczym biegu życia codziennego, zapomniałam że drobne rzeczy sprawiają radość, ciągle gdzieś gonie, ciągle jestem zmęczona.
Czasem dobrze sie zatrzymać i uśmiechnąć do kogoś obok ![]()
Pozdrawiam.