czy jestem inna z powodu braku faceta? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » czy jestem inna z powodu braku faceta?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: czy jestem inna z powodu braku faceta?

Mam 23 lata. Nie mam chłopaka i na razie jest mi z tym dobrze. Byłam wiele razy zakochana, ale nic z tego nie wychodziło, bo byli to mężczyźni zupełnie nieodpowiedni dla mnie. Nie staram się nikogo szukać na siłę, ale też nie zamykam się na nowe znajomości. Nie spotkałam kogoś z kim chciałabym być, a nie chcę się zmuszać do bycia z kimś do kogo nic nie czuję. Ludzie śmieją się ze mnie, że skoro w tym wieku nie mam nikogo to pewnie jestem lesbijką, ale to jest nie prawda! Bolą mnie słowa innych, zwłaszcza bliskich, którzy ciągle wytykają mi że nikogo nie mam. Rozmawiam z nimi, ale oni wiedzą swoje i mówią, że jestem dziwna i że będą starą panną. Czy mają rację?:( Powinnam być z kim za wszelką cenę? ale ja nie potrafię się zmusić do niczego.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: czy jestem inna z powodu braku faceta?

Nie,nie powinnaś byc z kimś za wszelką cenę.A ludzie plotą głupoty.Nie spotkałaś tego właściwego i tyle.Ja nie widze w tym nic dziwnego.

3

Stwierdzam stanowczo. JESTEŚ INNA. Tak jak każdy z nas jest inny. Nie przejmuj się co mówią ludzie bo ze swoim przyszłym mężem (czy bez niego) będziesz żyć Ty a nie oni. Jak będą Ci docinać nt orientacji to powiedz, że jesteś gejem bo podobają Ci się faceci. A tak serio to Twoje życie i przede wszystkim Tobie ma być dobrze w tym swoim życiu.

4

jesli czujesz ze nie jestes w stanie byc z nikim na dzien dzisiejszy nie zmuszaj sie, olej gadanie innych. przyjdzie i na Ciebie pora jak strzeli na Ciebie strzala amora.

5

Mam podobnie big_smile Są mężczyźni- ale nie dla mnie. Więc jestem sama, i nie widzę w tym nic złego. Poza tym szukam cały czas. A co do lesbijstwa- moja mama też mnie o to podejrzewała, choć w moim wieku naprawdę nie ma co panikować tongue

6

Wiem jak bolą takie słowa. Sama byłam baaardzo długo sama. Bolą słowa bliskich, docinki koleżanek, zjadliwe opinie sąsiadów. Czy jesteś inna? tak , w ich oczach byłaś i jesteś dziwakiem. I co więcej do momentu jak nie zobaczą cię z jakimś facetem będziesz dziwakiem. Ale jako była "stara panna" dam Ci radę. Może banalną, ale jedynie prawdziwą. Nie przejmuj się tym. Jesteś jeszcze naprawdę młoda. Od fałszywych przyjaciół się odwróć, nikt kto jest twoim prawdziwym przyjacielem nie będzie ci dokuczał. Trzymaj się i uszy do góry. Pozdrowionka smile

7

Wyluzuj. Przed laty po "rozwodzie" 6-letniego związku przeprowadziłem się w nowe miejsce i przez dobre 3 lata nie miałem ochoty na żadne związki, romanse itp. I też mnie całe sąsiedztwo obgadywało + przytyki rodziny. I miałem to gdzieś. I ty też to miej. Twoje życie a nie ich. Zlewaj ich równo. Grzecznie i stanowczo. Nie reaguj na głupie teksty. A ten ktoś się znajdzie. Wierz
mi smile

8

Autorko wątku uważasz, ze gdy znajdziesz faceta to wszelkie komentarze "życzliwych" osób skończą sie??
NIc bardziej błednego, bedą nowe; bo za niski, za biedny, za mało ma włosów, bo zarośniety jak małpa, nie ma wykształcenia, jest przemądrzały, ma stary samochód, beznadziejnie szpanuje furą, oglada sie za innymi i pewnie jej nie kocha, zobaczucie ze wkrótce sie rozstaną.... można wymieniac i wymieniac, nigdy nikomu nie dogodzisz ani ust nie zamkniesz.
Ludzie zawsze bedą gadali i tylko od ciebie zalezy co z tego odniesiesz do siebie a co spuścisz w kibelku.

9

No właśnie. Popieram post NiobeXXX.

Ludzie często oceniają się przez pryzmat tego jak widzi ich otoczenie. A to błąd. Bo nikt z otoczenia, nie żyje za ciebie. A ty sama nie będziesz pamiętać za 5 lat, że ktoś tak a tak powiedział. Osoba, która Cię zrozumie, nie będzie oceniać, a będzie starać słuchać co masz do powiedzenia, kim jesteś, jakie masz wartości.
To, że nie spotkałaś nikogo odpowiedniego dla Ciebie. Nic nadzwyczajnego. Masz dopiero 23 lata i życie przed Tobą.

10

specjalnie dla Ciebie sie tu zarejestrowalem!! NIGDY ale to PRZENIGDY nie przejmuj sie tym co mysla i co mowia inni!!! to Twoje zycie itd!! a po zachowaniu poj.e.banych znajomych mozesz odczytac jak im na Tobie zalezy. pisze to zebys nie zalowala kiedys tego ze przejmowalas sie co jakis frajer powiedzial....... A NAJLEPIEJ TO POWAZNIE WYJECHAC Z TEGO "DZIKIEGO" (prawda panie ministrze) KRAJU I JAK ZARAZY UNIKAC POLACZKOW... tak robi moja siostra, i zyje jak w bajce w szkocji - jest szczesliwa... big_smile i ja tez jestem szczesliwy w Anglii..... czuje sie tu bardziej u siebie niz w polsce kiedykolwiek!!! tutaj kazdy pilnuje swojego nosa itd a i tez potrafia byc bardzo mili i predzej pomoga np (oczywiscie nie polacy bo ci to jak ci nie zaszkodza to juz pomoga... prawda, wiekszosc to najgorsze tutaj dziadostwo..), itd... kto tu byl to wie....

reasumujac, mysl tylko i wylacznie o sobie a nie o tym co pomysla jacys idioci!!!! chcesz byc sama to badz. w ogole dla mnie toszok ze ktos komentuje zycie prywatne innych no ale to norma w polsce....

11

Martyna,jesteś jedną z Najnormalniejszych i Mądrych Kobiet! Masz zdrowe podejście do życia,a to jest najważniejsze. Nie zdanie innych ludzi,bo oni za Ciebie życia nie przeżyją. Sama decyduj o sobie i nie słuchaj durnych plotek ludzi,którzy albo mają już źle (bo mają faceta),albo Ci zazdroszczą wolności. Znajdziesz swoją miłość w odpowiednim czasie. Ale pamiętaj-NIE RÓB NICZEGO NA SIŁĘ. Ja zrobiłam kiedyś ten błąd i do dziś żałuję. Bo myślałam "co ludzie powiedzą"... Nie śpiesz się. Nie słuchaj ludzi,bo Ci,którzy Ci dokuczają i wyśmiewają nie mają dobrych intencji. Pozdrawiam smile

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » czy jestem inna z powodu braku faceta?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024