impotencja? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1 Ostatnio edytowany przez Alsani (2012-07-20 18:33:13)

Temat: impotencja?

Spotykam się z pewnym mężczyzną od jakiegoś czasu. Już sporo wcześniej zdecydowaliśmy się rozpocząć współżycie. Jak doszło ''co do czego" on miał problem z erekcją. Twierdzi, że kiedy jest sam, nie ma  z tym problemu, niestety kiedy jesteśmy razem nie udaje mu się osiągnąć wzwodu. Próbowaliśmy kilka razy, niestety ani razu nie doszło do stosunku. Dodam też, że jest to młody mężczyzna, więc kwestię wieku wykluczam. Nie jest doświadczony w sprawach seksu, jednak czujemy się ze sobą swobodnie, żadne z nas nie krępuje się, obydwoje odczuwamy pociąg do siebie. Obydwoje chcemy uprawiać seks, on twierdzi również, że odczuwa bardzo silne podniecenie psychiczne, niestety nie przekłada się to na fizyczne. Czytałam, że istnieje rodzaj impotencji polegający właśnie na tym, że mężczyzna nie może osiągnąć wzwodu przy partnerce, nie ma natomiast problemu np podczas masturbacji. Czy ktoś z Was spotkał się z podobną sytuacją, słyszał, bądź też zna przyczynę podobnego stanu rzeczy?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: impotencja?
Alsani napisał/a:

...Nie jest doświadczony w sprawach seksu...

Wyłuskałem to z Twojej wypowiedzi... Cóż, najprawdopodobniej chłopak pomimo swobodnego czucia się przy Tobie - nie radzi sobie ze stresem. Blokuje się i stąd problemy. Często się to zdarza, aczkolwiek mało który mężczyzna przyzna się do takich problemów. I to nie tylko tym młodym, niedoświadczonym. Być może to tylko kwestia czasu, Twoich starań bądź czegoś ...rozluźniającego smile To nie impotencja, ręczę... Jeśli będąc "sam na sam" nie ma z tym problemu - problemem jest napięcie przy Tobie. A to, że chłopak jest jeszcze mało doświadczony jest w jakimś stopniu przyczyną problemów.

3

Bardzo dziękuję za odpowiedź, moze kolejne próby podejscia do stosunku okażą się pomocne. Bardziej się oswoimy ze swoja obecnością.

4

Alsani napisał/a:

Bardzo dziękuję za odpowiedź, moze kolejne próby podejscia do stosunku okażą się pomocne. Bardziej się oswoimy ze swoja obecnością.

Spróbuj eksperymentu smile Wiem, że to banalne... Ale banalne dla doświadczonych, dla Was - akurat smile
Zawiąż mu oczy jakąś chustką, aby nic nie widział. Może to spowoduje, że poczuje się swobodniejszy po chwili...? I trochę mu pomóż smile
Życzę udanej - wreszcie - zabawy...

5

Ale czy ''odważniejsze'' zabawy nie onieśmielą go jeszcze bardziej?

6

Nie chcę, abyś brała mnie tutaj za eksperta smile, ale trochę już poznałem... Może go to onieśmielić, może przynieść efekt zupełnie przeciwny. Trudno tak coś zasugerować. Trzeba próbować.
Najnormalniej w świecie musicie oboje "uczyć się" siebie wzajemnie... Szukać sposobów dotarcia... Kwestia otwartości, chęci, wyobraźni... A efekty pojawią się w końcu smile

7

Spróbuję z nim najpierw porozmawiać czy zgodziłby się na eksperymenty, ewentualnie spróbuję zrobić jakąś "niespodzienkę" ale delikatnie, spróbuję od czegoś mniej zaskakującego smile dzięki raz jeszcze smile

8

Zacznij sie martwic jezeli mu nie przejdzie po n-tym razie, sprawa stresu ot co i nie/sprawdzenia sie przed partnerka.

9

Kochana, mi sie wydaje, ze on sie poprostu stresuje. ze, tak jak juz wczesniej mezczyzni pisali, nie podola Twoim oczekiwaniom.

ja jak chcialam z moim ex cos poeksperymentowac, tzn wyprobowac nowa pozycje czy cos, on gotowy na wszystko, nagle w jednej chwili stawal sie(bez urazy) flaczkiem. i trzeba bylo odczekac chwile, zeby spowrotem pojawil sie wzwod, jednak przy kolejnej probie sytuacja sie powtorzyla.

ciezko mi doradzic co mozesz z tym zrobic, dowiedz sie co go bardzo kreci w tych sprawach, czy jakies ubranko np czy cos:)

10

miałam podobny problem... u mojego faceta było to spowodowane zażywanymi lekami na nadciśnienie więc może jakieś leki przyjmuje?

11

Co do leków nie przyjmuje żadnych.
Odnośnie nowości, to ciężko powiedzieć mi cokolwiek, bo nigdy nie udało nam się doprowadzić do stosunku, próbowaliśmy standardowo na początek. Dowiedziałam się ostatnio po Waszych postach, co może go kręcić. Odnośnie stroju, stwierdził, że woli nagość. Ostatnio jak rozmawialiśmy o tym co nas podnieca, powiedział że cały czas podczas rozmowy miał erekcję. Nie byliśmy wtedy obok siebie. W mojej obecności w intymnych momentach nie osiągnął wzwodu. Próbowaliśmy delikatnych pieszczot, pocałunków, dotyku. Nieznacznie ''stwardniał'', ale nie na tyle, żeby można było zacząć cokolwiek więcej.

12

Jeśli nadal będzie się to powtarzało to może niech weźmie "niebieską tabletke" lub jej pochodne. Po tym napewno nie będzie miał problemu z "postawieniem na baczność swojego żołnierzyka" wink
Tyle że to jest rozwiązanie doraźne które likwiduje skutki a nie przyczynę którą jest w tym przypadku najwyraźniej stres spowodowany łóżkową sytuacją. Faceci maja pod tym względem gorzej bo u nich od razu widać jaki jest stan psychiczny w takiej sytuacji,nawet jeśli jest podniecenie. Kobiety czasem myślą że to ich wina ,że nie podniecaja faceta itp. To bzdura Drogie Panie.Możecie się bardzo podobać partnerowi ale on jest tak zestresowany całą sytuacją i myśleniem czy wszystko pójdzie tak jak trzeba że często mimo podniecenia nie ma wzwodu. To dość częsta przypadłość u młodych i niezbyt doświadczonych mężczyzn.

13

a jaki doradzasz sposób żeby go ośmielić i poprawić obecny stan rzeczy? smile

14

Alsani napisał/a:

a jaki doradzasz sposób żeby go ośmielić i poprawić obecny stan rzeczy? smile

Może dopiero sexuolog czy psycholog dobrze by ocenił przyczyny takiego stanu rzeczy i potrafił wyeliminować jego stres.
Tak naprawde trudno stwierdzić co teraz robić (na dwoje babka wróżyła) bo może za jakiś czas samo mu przejdzie i będzie miał wzwód w obecności kobiety i przy normalnej stymulacji ,ale może być też tak że jeszcze bardziej się zablokuje po kilku następnych niepowodzeniach  i wtedy już tylko specjalista będzie mógł mu pomóc.
Może też tak jak pisałem w tamtym poście wziąść tabletkę albo pół i przez kilka razy być na "wspomaganiu" aż się wzmocni psychicznie i uwierzy w siebie. Wtedy może stopniowo zmniejszać dawkę aż do odstawienia ( ale to nie jest rada a raczej sugestia że może to akurat najłatwiejsze wyjście). Tyle że nie można z tym przesadzać żeby później nie było tak że młody chłopak ma wzwód tylko po tabletce...

15 Ostatnio edytowany przez yoghurt007 (2012-07-22 10:56:12)

Po prostu czas i zrozumienie wystarczą smile a przynajmniej na początku. Jeśli się nie poprawi to seksuolog.

16

na wszelki wypadek wybrał się do lekarza, dostał skierowanie do urologa. Nie wiem czy to w czymś pomoże. Co do niepowodzeń, bardzo go to dołuje, myślę że też zniechęca. Przyznam, że z czasem próbujemy coraz mniej wytrwale i rzadziej. Obawiam się, że może juz powoli następuje to o czym mówiłeś i blokuje się w związku z niepowodzeniami.
Na tabletki tego typu reaguje raczej obojętnie, wydaje mi się że taki pomysł mu się nie do końca podoba. Z resztą jak sami piszecie jest to tylko środek doraźny, sama nie chciałabym żeby nasze życie seksualne było od niego uzależnione.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024