Vicky Cristina Barcelona - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Vicky Cristina Barcelona

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

1 Ostatnio edytowany przez filmomaniaczka (2009-03-19 20:44:47)

Temat: Vicky Cristina Barcelona

Witam!
Ktoś już może widział na jakimś pokazie przedpremierowym najnowszy film Allena? Ja czekam na niego z niecierpliwością. Nie dość, że w obsadzie trójka bardzo zdolnych aktorów, to jeszcze akcja dzieje się w mojej kochanej Barcelonie;) Z tego co zdążyłam usłyszeć zanosi się też całkiem ciekawa i miła dla ucha ścieżka dźwiękowa do filmu...

Muzyka do najnowszego filmu Woody Allena

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Vicky Cristina Barcelona

Nie tyle w Barcelonie, co głównie w Oviedo smile Wspaniały firlm. Miałam okazję obejrzeć i gorąco polecam ! Tak jak do tej pory nie byłam specjalnie przekonana do Penelope Cruz - tak po tym filmie chylę czoła przed jej talentem. Jako zwariowana i wyuzdana artystka - malarka była tutaj po prostu boska i niesamowita.  Zresztą wszyscy grali wspaniale. Jest to film poruszający ważną kwestię ... na ile sobie możemy pozwolić i czy rzeczywiście jesteśmy tacy wyzwoleni za jakich chcemy uchodzić. Do tego gorący klimat Hiszpanii -nic tylko polecać na zimne marcowe wieczory smile

3 Ostatnio edytowany przez wczesajka (2009-03-20 00:28:09)

rewelacyjne film!

naprawde, jesli chodzi o nowe filmy-to ten jest naprawde boski!

nie bede opisywac, bo nie warto! dlaczego? trzeba go obejrzec! WARTO! jest rewelacyjny! super! i te cytaty,i ta obsada , i to wszystko , och boski smile

chyba teraz moj ulubiony! big_smile

Obejrzyjcie!!!!

p.s
sciezka dziwiekowa jest bombowa- do sciagniecia z serwisu odsiebie kropka.pl smile wpisz w barcelona w wyszukiwaniu pliku i masz smile och, łał!

4

hmmm kurcze, mi się ten film nie podobał, powiem więcej----znudził mnie okropnie i nie, że nie wiem o czym był i nie zrozumiałam przesłania,ale po prostu był zbyt prosty w swojej formie, czasem nawet kiczowaty, a co Penelopy........hmmmmm kurcze, niczym jak dla mnie się nie popisała, nie wiem, może za dużo oczekiwałam od tego filmu,ale nie doczekałam się niczego, dla mnie to film, o którym zapominam na drugi dzień i nie mam nawet za wiele do powiedzenia na jego temat:/

5

sanyskaj napisał/a:

hmmm kurcze, mi się ten film nie podobał, powiem więcej----znudził mnie okropnie i nie, że nie wiem o czym był i nie zrozumiałam przesłania,ale po prostu był zbyt prosty w swojej formie, czasem nawet kiczowaty, a co Penelopy........hmmmmm kurcze, niczym jak dla mnie się nie popisała, nie wiem, może za dużo oczekiwałam od tego filmu,ale nie doczekałam się niczego, dla mnie to film, o którym zapominam na drugi dzień i nie mam nawet za wiele do powiedzenia na jego temat:/

Myślałam już, że tylko ja miałam takie odczucia big_smile
z chłopakiem strasznie się wynudziliśmy na tym filmie...
Tylko piękna sceneria mi się podobała tongue

6

hmmm.
a mnie urzekl. i Ci aktorzy i ich role i te dialoggi... ach.

7

Przyznam szczerze, że miałam duże oczekiwania w stosunku do nowego filmu Allena. "Match Point" (beznadziejnie przetłumaczony na "Wszystko gra") ze Scarlett to w końcu jeden z moich ulubionych filmów.

Vicky Cristina Barcelona to zupełnie inna bajka. W tym filmie nie pojawia się nic odkrywczego. Jak dla mnie za dużo tam narracji - narrator opisuje nam już na początku na tyle dokładnie charaktery bohaterek, że nic nas już później nie zdziwi. Brakuje mi też momentu, który choć trochę zmieniłby kierunek akcji.
Jedyne niekwestionowane plusy tego filmu to sceneria i muzyka - jestem fanką hiszpańskiej kultury i obrazy Hiszpanii nigdy mnie obojętną nie pozostawią wink
Na pewno warto sobie ten film obejrzeć, ot tak dla relaksu i do kawy. Nie jest to jednak na tyle wybitne dzieło, żeby nie można było poczekać na premierę wydania DVD wink

8

Chcialam obejrzec jak bylam w Polsce, ale jeszcze nie grali. Potem chcialam go obejrzec w Barnie, ale przyjaciel zaprosil mnie na najnowszy film Almodovara Los abrazos rotos (tlumaczenie polskie: Przerwane objecia), tez z Penelope.

Film polecam, jest bardzo dobrze zrobiony, scenariusz i zdjecia, wszystko z pomyslem, aby bylo zaskakujace dla widza.

9

ej no do premiery jeszcze kilka dni a wy juz skrytykowałyście .....ech a i tak wybiorę sie do kina smile

10

Ale nie trzeba czekać na premierę tylko ściągnąć i super się ogląda na kinie domowym. Gdy obejrzałam ten film, to miałam mieszane uczucia. Dziwny. Kilka godzin, gdy sobie wszystko przemyślałam, zrozumiałam przesłanie tego filmu to byłąm zachwycona. Naprwdę dobry, gwiazdorska obsada, a Penelope Cruz(która jest jedną z moich ulubionych aktorek) bardzo słusznie Oscara dostala. W filmie ciekawie są pokazane nasze steoreotypy, pragnienie prawdziwej miłosci, a najfajniejsze jest to, że dwójka przeznaczonych sobie ludzi potrafi stworzyc sobie prawdziwe piekło. Żeby oceniać, trzeba zobaczyć. Ja polecam.

11

ja obejrzałam go wczoraj i powiem Wam że mi nie za bardzo przypadł do gustu-spodziewałam się czegoś więcej.. jak widać jednak reklama to nie wszystko.. fakt klimat Hiszpanii, ta muzyka, ten język.. ale ogólnie nie jestem jakaś zachwycona, po obejrzeniu byłam wręcz rozczarowana..

12

a mi się podobał smile
uwieliam hiszpanię, ten język, muzykę, krajobraz... wink

bardzo fajnie grała Penelope Cruz, mimo że jej nie lubię z niewiadomych przyczyn, to w tym filmie dodawała hm, "pazura" wink

fakt faktem - widziałam lepsze filmy, ale ten przyjemnie się oglądało.
I trochę myślenia miałam bo jestem dość podobna do jednej z bohaterek, w sensie psychicznym ;p

13

film daje do myslenia nt. tego, czego w zyciu oczekujemy. No i Penelope... najpiekniejsze klotnie to jednak te w jezyku hiszpanskim:)

14

Ja też widziałam i powiem tak.
Zgodzę sie z yvette zdecydowanie za dużo narracji co jak dla mnie jest bez sensowne tym bardziej biorąc pod uwagę fakt że film jest z napisami. I czytając wypowiedzi narratora czułam się jakbym czytała książkę a nie zagłebiała sie w film.
Zupełanie nie podobało mi się zakończenie tego filmu było takie bezpłciowe że tak się wyrażę.
Kreacja aktorska no cóż... jakiś specjalnie super zagranych ról to ja tam nie dostrzegłam.
Mimo tych wad i tego że spodziewałam się  innego stylu tego filmu to jednak przypadł mi do gustu i myślę że jeśli ktoś lubi tego typu filmy powinien zobaczyć. Ja osobiście się na nim nie nudziłam, chociaż zapewne lepiej byłoby go oglądać gdyby był z lektorem.

15

Lektor jest na tyle wyraźny, że mi napisy są potrzebne tylko przy dialogach.
Film mi się bardzo podobał - postacie, gra aktorska, klimat. Teraz za każdym razem, kiedy słyszę piosenkę z filmu w Trójce to humor mi się poprawia.
No i do tego tego te dziewczyny!

16

Mi się osobiście podobał. Powiedziałabym, że jest raczej lekki, mimo całego przesłania, przyjemnie się ogląda. Fajne zdjęcia i muzyka - to zdecydowany atut. Chociaż rzeczywiście to najbardziej komercyjny z filmów Allena... Polecam!

17

Film nawet niezły, jednak Javier Barden bardziej podobał mi się w "To nie jest kraj dla starych ludzi".

18

Mi się Barden kojarzy z filmem "W stronę morza" i tam miał świetną rolę smile

Ale nie wiem myślę, że rozczarowałam się o tyle, że chyba miałam jakieś wygórowane oczekiwania w stosunku do tego filmu. W sumie to był zbyt lekki i za mało "Allenowski" wink

19

Cudowny film! Muzyka, obsada, wszystko. I Penelope Cruz ociekająca erotyką... Genialny. Woody Allen to jeden z moich #1, i po raz kolejny się nie zawiodłam.

20

Mój ulubiony film Woodego Allena.
Niezła muzyka, super obsada, dobry scenariusz czego chcieć więcej.
Woody Allen ma dość specyficzne kino, ale ten film przypadnie do gustu wielu osobom, nie tylko fanom Allena.
Mogę z czystym sumieniem polecić ten film wink

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Vicky Cristina Barcelona

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024