Ciagle sni mi sie ex. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Ciagle sni mi sie ex.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 28 ]

1 Ostatnio edytowany przez loveaellie (2012-07-11 23:03:04)

Temat: Ciagle sni mi sie ex.

Od jakiegos miesiaca, moze i troche dluzej - CODZIENNIE sni mi sie moj byly chlopak. Sa to rozne sytuacje, najczesciej nie powroty do siebie, a tylko spotkania w jakichs przypadkowych sytuacjach i dlugie rozmowy. Czasem sie zdarza, ze on wyznaje mi milosc, jest jakby jakas namiastka czulosci, ale zawsze sie hamuje i mowie ze to wszystko juz przeszlosc i, ze lepiej do tego nie wracac. W tych snach czuje radosc, ulge, ze wreszcie sie spotykamy (po tylu latach!).. ale chyba tez jakies milosno-cieple emocje.
W ciagu dnia nie mysle o nim duzo. Mam swojego chlopaka, ktorego kocham, chociaz ostatnio duzo sie klocimy. Jedyne momenty kiedy mysle o ex, to moje wizyty na tym forum wink jak czytam posty o nieszczesliwej milosci..
Nie wiem, co to wszystko moze znaczyc, jest to na swoj sposob mile (bo przynajmniej nocami go "widze"), ale tez meczace psychicznie.. Co moge z tym zrobic? Dlaczego tak sie dzieje?
I naprawde, nie mowie tu o pojedynczych snach, tylko dzien w dzien.. a raczej noc w noc wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ciagle sni mi sie ex.

Albo dalam w zlym dziale posta, albo nikt inny tak nie ma? Tylko mnie nawiedzaja w nocy demony przeszlosci? tongue

3

Przestań śnić smile Najprostsza rada. Niewykluczone że nigdy tak naprawdę nie wyrzuciłaś z serca byłego i teraz przy okazji kłótni, może wdającej się rutyny nagle ON wraca. I to w dodatku nie jako upiór tylko misiaczek. Ciekawe czy jeszcze go kochałaś jak zerwaliście ze sobą i wdałaś się szybko w nowy związek. W ogóle ile lat ten nowy związek trwa.
Zajmij się obecnym związkiem z całej siły, włącz chłopaka (chociaż niekoniecznie powiedz mu o snach). Coś tak jak to kobieta smile wymyślisz. Nie zatruwaj się obecnym kryzysem i pewnie wszystko będzie dobrze.

4

Rozstalismy sie 4 lata temu! Z nowym jestem od 1,5 roku. Wiec tak jakby wszystko chyba dobrze czasowo... Z tym ze fakt, rozstajac sie z ex wciaz jeszcze go kochalam i dlugo mi zajelo "leczenie sie" z niego. Od kiedy poznalam swojego obecnego wszystko bylo ok, nawet bylam przekonana, ze juz o ex calkiem zapomnialam. Serio malo o nim mysle. Az tu nagle sru - zaczyna mi sie snic.
Powoli juz sobie wkrecam ze moze to on, wciaz mnie kocha i wysyla mi telepatyczne sygnaly zeby mnie odnalezc big_smile albo moze ma raka i umiera. Nie wiem, dziwne dla mnie to wszystko. Albo po prostu moj mozg juz szwankuje tongue

5

Mnie czasem również śni się ex. Rozstalismy się jakieś 10 lat temu i od tamtej pory go nie widziałam, w ogóle o nim nie myślę a mimo tego czasem mi sie przyśni. Nie widzę w tym nic szczególnego bo chyba nie mamy wpływu na to co nam się śni. Ja uważam że to nic nie znaczy.

Loveaellie,
uspokoić mogę Cię w jednej kwestii - nie ma powodów, aby sądzić, że sny o byłym są w jakikolwiek sposób wywołane jego intencją. Nie śnisz o nim dlatego, że on myśli, śni o Tobie i tą drogą nawiązuje się między Wami telepatyczna więź.

Śnisz o byłym partnerze, ponieważ w jakiś sposób wciąż żyje on w Tobie - w Twojej nieświadomości.

Mam wrażenie, że pisząc o tym mężczyźnie, mówisz o złych doświadczeniach (przypominasz sobie Wasz związek, kiedy czytasz smutne, tragiczne romantyczne historie), ale Twoje emocje wobec niego wciąż są bardzo żywe i jednak pozytywne. Piszesz, że w snach odczuwasz ciepło, ulgę, tęsknotę, radość. Snów nie interpretuje się bezpośrednio. Nie można jednoznacznie powiedzieć, że śniąc o powrocie do byłego partnera, tego właśnie chcesz. Nie mniej jednak, warto rozważyć, jakie głębsze, symboliczne interpretacje tych snów mogłabyś dostrzec.

Być może Wasz związek zakończył się wbrew Twojej woli, cierpiałaś po rozstaniu i symbolicznym spotkaniem we śnie chciałabyś "rozliczyć się" z mężczyzną? Może chciałabyś pokazać mu swoją odbudowaną siłę i stanąć do rozmowy jak równy z równym, po partnersku - już nie jako smutna, odrzucona dziewczyna, wciąż w nim zakochana? Może pragniesz rodzaju "zemsty" - chciałabyś, aby były partner zachował się wobec Ciebie w ciepły sposób, dążył do bliskości, a Ty mogłabyś go odrzucić? A może wręcz przeciwnie - gdyby zaproponował Cię odnowienie Waszej relacji, chciałabyś (choćby nieświadomie) przyjąć taką propozycję?

Być może były chłopak w śnie "nie jest człowiekiem", a jedynie symbolizuje jakąś ważną dla Ciebie wartość? Być może spotykając się z nim, spotykasz własne poczucie winy, lęk, potrzebę bliskości lub namiętność? Rozpatrując sny w tym kontekście można dostrzec, że występujące w nim osoby nie grają siebie, a raczej są reprezentacją obecnych uczuć, emocji, potrzeb.

Zazwyczaj sny, które są dla nas bardzo istotne (które pamiętamy po przebudzeniu, a także o wiele dłużej, rozmyślamy o nich, opowiadamy innym - lub te, które śnią się nam wielokrotnie przez długi czas) w jakiś sposób świadczą o naszych nieuświadamianych przekonaniach, potrzebach, uczuciach. Interpretacja snu na własną rękę jest trudna, ponieważ sami mamy dostęp jedynie do świadomej, deklarowanej wiedzy o sobie. Być może warto jednak, jeśli sen zdaje się wyjątkowo "prześladujący" i "męczący psychicznie", poświęcić więcej troski i uwagi wglądowi w siebie, przyjrzeniu się swoim przeżyciom czy trudnościom obecnej relacji.

Równie powszechnym (i prawdopodobnym) jest również pogląd, że snom nie warto poświęcać żadnej uwagi, ponieważ nie mają one znaczenia ani wartości. Są jedynie abstrakcyjnym, nieuporządkowanym, śmietnikiem, pełnym codziennych stresów, strzępków rozmów, urywków przeczytanych artykułów, obejrzanych filmów, czy zaszłyszanych historii - i nie świadczą w znaczący sposób o życiu psychicznym śniącego.
Jeśli ten pogląd jest Ci bliższy, znajdź właściwe dla siebie techniki, które pozwolą Ci zapominać o powracającym śnie i ignorować go, koncentrując się na realnym życiu i codziennych wydarzeniach.

7

po rozstaniu z byłym z którym byłam 5 lat...śnił mi się dzień w dzień przez 3 miesiące... to była jakaś masakra, bo wszystko co odczuwam ma przekład w moich snach... potem im mniej o nim myślałam, to i snów było mniej...
W tej chwili śni mi się jeden facet o którym myślę...
Moje sny ogólnie są dosyć wariackie...

Jak byłam mała, a rodzice się kłócili miałam okropne koszmary... nie chciałam ich zapamiętywać, a mimo wszystko bardzo mnie prześladowały w ciągu dnia. Gdzieś przeczytałam, że wystarczy spojrzeć po przebudzeniu szybko w okno żeby je zapomnieć... sprawdza się! przynajmniej u mnie tongue

8

modzia7 napisał/a:

po rozstaniu z byłym z którym byłam 5 lat...śnił mi się dzień w dzień przez 3 miesiące... to była jakaś masakra, bo wszystko co odczuwam ma przekład w moich snach... potem im mniej o nim myślałam, to i snów było mniej...
W tej chwili śni mi się jeden facet o którym myślę...

Ale rzecz w tym, ze my rozstalismy sie juz prawie 4 lata temu i naprawde mysle o nim dosc malo. A w te dni, kiedy cos mi sie przypomni i faktycznie o nim troche pomysle, nie sni mi sie wcale. Tylko wtedy, kiedy o nim zapominam. Jakby chcial sie przypomniec, dajac mi do zrozumienia, ze nigdy sie do konca nie "wylecze".

Dziekuje bardzo, Justyna Piatkowska. Wiem, ze to nie jest jakas nasza telepatyczna wiez wink chociaz chyba fajnie by bylo, gdyby  jednak tak. W sumie zastanawiajac sie nad tym sama, dochodzilam do podobnych wnioskow, jak Ty. Teoretycznie wiem, ze to wlasnie moje jakies podswiadome, nierozwiazane sprawy i powinnam sie na nich skupic. Tylko myslenie o tym (i o nim) jest dosc bolesne. Czesto po takich snach jestem przez kilka dni rozkojarzona, wracam myslami do przeszlosci..
Najczesciej sni mi sie po klotniach z moim obecnym chlopakiem. Wiec chyba rzeczywiscie powinnam sie temu sama przyjrzec, pozastanawiac. Co mi ten moj zagmatwany umysl probuje dac do zrozumienia wink

Dziekuje za odpowiedzi!

9 Ostatnio edytowany przez w rozterce (2013-03-06 16:45:32)

pomocy nie wiem co robic minely dwa lata od kiedy z bylym nie mam kontaktu nie widuje go....
Od roku jestem w stalym zwiazku z innym chlopakiem a od kilku dni sni mi sie moj ex tyle ze w tym snie zostawiam mojego obecnego chlopaka a z tamtym znow zaczynam sie spotykac calowac jest mi z nim cudownie w snie nie chce sie budzic chociaz czasami jest tak ze w snie sie wacham czy do niego wrocic ale kocham go....a kiedy budze sie i widze Łukasza to nie wiem czy sie cieszyc czy nie przez te sny ciagle mysle o bylym...i zaczynam klocic sie z Lukaszem oczywiscie nie mowilam mu o snach raz mu powiedzialam ze mi sie snil to byl taki wkurzony..;/  ja go chyba wciaz kocham brzuch mnie boli kiedy o nim mysle od razu sie usmiecham...ale z Lukaszem jestem szczesliwa na poczatku kochalam go bylam pewna teraz nie calkiem jak zaczelam sie z nim spotykac to nie myslalam nawet o ex nie bylo czasu bylo mi zbyt cudownie z Lukaszem.. nie wiem co robic co myslec...pomocy...

10

w rozterce napisał/a:

pomocy nie wiem co robic minely dwa lata od kiedy z bylym nie mam kontaktu nie widuje go....
Od roku jestem w stalym zwiazku z innym chlopakiem a od kilku dni sni mi sie moj ex tyle ze w tym snie zostawiam mojego obecnego chlopaka a z tamtym znow zaczynam sie spotykac calowac jest mi z nim cudownie w snie nie chce sie budzic chociaz czasami jest tak ze w snie sie wacham czy do niego wrocic ale kocham go....a kiedy budze sie i widze Łukasza to nie wiem czy sie cieszyc czy nie przez te sny ciagle mysle o bylym...i zaczynam klocic sie z Lukaszem oczywiscie nie mowilam mu o snach raz mu powiedzialam ze mi sie snil to byl taki wkurzony..;/  ja go chyba wciaz kocham brzuch mnie boli kiedy o nim mysle od razu sie usmiecham...ale z Lukaszem jestem szczesliwa na poczatku kochalam go bylam pewna teraz nie calkiem jak zaczelam sie z nim spotykac to nie myslalam nawet o ex nie bylo czasu bylo mi zbyt cudownie z Lukaszem.. nie wiem co robic co myslec...pomocy...

Wiesz co, mi sie po tamtej fazie na chwile przestal snic, a teraz znowu zaczal.. Mi sie wydaje, ze podswiadomie boje sie, ze cos nie wyjdzie z terazniejszym chlopakiem i przez to podswiadomie wracam do przeszlosci, krainy marzen.. i mysle o K.
Staraj sobie przypomniec NEGATYWY. Dlaczego z ex nie wyszlo. Co Ci sie w nim nie podobalo. Czy wyobrazasz sobie go teraz - pomysl ze pewnie nawet gdyby na jawie chcial do Ciebie wrocic, to nie byloby tak samo.. Mi to pomaga. Chociaz nie powiem, czasami przyjemnie jest sobie poczuc dawne, znajome cieplo, albo smak ust.
Ale pamietaj -> to TYLKO sen smile Mysl negatywnie big_smile (o eksie)

11

Czas. Wraz z nim kiedyś przestanie. Sny maja to do siebie że grzebią nam w niedalekiej zapamiętanej przeszłości, ponoć segregując wspomnienia, więc wyrzucają na wierzch coś, jak by to było dziś. Mnie minęło po roku ze snami, i mam spokój z ex. smile

12

Mam dokładnie to samo. Jestem już przerażona tymi snami. Może nie śni mi się on każdej nocy, ale z 2-3 razy w tygodniu.
Dziś śniło mi się, że wyznał mi miłość i musiałam wybrać pomiędzy nim, a swoim obecnym .
Nie mogę zrozumieć czemu on pojawia się ciągle w moich snach.

13

Mi też śni się czasami były. Moja miłość sprzed 5 lat smile ale wiem, że to jedynie wytwór mojej wyobraźni, bo kiedy myślę jaki był to żal mi jego kobiety i mam nadzieję, że zmienił się przez te wszystkie lata smile chłopak był kolokwialnie mówiąc, głupi jak pęk słomy i mój teraźniejszy partner to skarb w porównaniu z tamtym:)

14

Grzebiąc w sieci odnalazłam ten wątek. Mam podobny problem. Odkąd rozstałam się z chłopakiem codziennie mi się śni. Najczęściej są to przygnębiające, przykre i bolesne sny, które po przebudzeniu zostawiają pewne niepojące uczucia. Czasami potrafią wywołać płacz lub zepsuć mi nastrój na cały dzień. Ostatnio mi się śniło, że musiałam z nim zamieszkać w jednym domu, a do niego ciągle przychodziła jego nowa dziewczyna w bikini i z szarfą "miss" ;D Często jednak, że mnie mija bez słowa lub  rzuca spojrzeniem z pogardą. Mam nadzieję, że w końcu to się skończy, bo boję się nawet iść spać

15

ACH- Dobry temat,wczytałam się całą duszą.I dopiero teraz dotarło do mnie i zrozumiałam że tak naprawdę to mój były nie został przeze mnie wyrzucony z serca. Ja już stara baba 25 lat po ślubie, mam kochanego i wspaniałego męża, 2 córki 23 i 20 lat. A mam sny o mojej pierwszej miłości-kochałam go tak mocno że do dziś jak zobaczę go na zdjęciu to mam smutek i wzdycham, nie widziałam go od lat tylko wiem że nie powiodło mu się w życiu. A śnię o nim i w snach czuję że kocham go i cieszę się że spotkał się ze mną,,ze chciał być ze mną. A Kiedy się obudziłam to żałowałam że to tylko sen. Łudziłam się że on wciąz do mnie coś czuje, dziś po poczytaniu waszych mądrych wypowiedzi wiem że tak naprawdę nigdy nie wyrzuciłam go z serca.

16

Witam,

Może zacznę od tego, że byłam w 4letnim bardzo trudnym związku. Swojego partnera poznałam mając 20 lat (teraz mam 24) rozstawaliśmy się kilka razy i potrafiliśmy do siebie wrócić nawet po 9 miesiacach. Byliśmy tez zaręczeni i wlasciwie mieliśmy brać ślub. Niestety przez pracę i pogoń za pieniądzem trochę poprzestawiało mu się w głowie. Dodam tylko, że bardzo go kochałam no i chyba... wciąż coś czuję. Jak się rozstawliśmy to nawet nie spotykałam się z innymi facetami, nawet w tej  9 potem 6 i 4 oraz 3 miesięcznej przerwie. Można powiedzieć, że odpychało mnie od nich. Teraaz rozstalismy się 15-go sierpnia tego roku. Mój były dzownil do mnie w październiku z pytaniem, czy już mi przeszlo big_smile chciał się spotkać, ale ja wiem, że to nie wyjdzie, w ogóle troszkę oszlał jak już wczesniej powiedziałam. Myślalam, że naprawdę dam sobie radę, że już nic nie czuję, że poznam kogos w końcu. No i poznałam pod koniec listopada poznalam przystojnego, wspaniałego mężczyznę, z którym mam mnóstwo wspolnych tematów i ogolnie dobrze nam się razem spędza czas, mu bardzo zależy. na Na początku tej znajomości, byłam tak nim zauroczna, że naprawdę myślałam, że to juz koniec z bylym i sniłam, że muszę wrocic do bylego a tak bardzo nie chcę, bo dobrze mi z tym nowym. Niestety minąl miesiąc relacji z moim nowym facetem i... byly mimowolnie przypomina mi się. Ostatnio miałam sen, że calowałam się z moim ex i czułam takie wewnętrzne szczęscie radość milośc i dostałam sms-a od swojego aktualnego faceta z zapytaniem, gdzie jestem co robię... i wiedziałam, że muszę do niego wrócic no i wtedy poczulam straszny smutek i niezadowolenie, ponieważ nie chciałam opuszczać bylego. Zawsze wracalismy do siebie z byłym, ja go kochalam a on mowil mi, że przy każdej z ktorą się spotkal i rozmaiwal myslal o mnie i że zadna nie jest taka jak ja

17

wygląda na to, że dobrze było tu trafić - czy któraś z Was jest jeszcze na forum? smile

18

ja!

19

Dziewczyny to jest jakiś koszmar. Tydzień temu po 10 latach zostawił mnie dla innej. I teraz niemal codziennie mi się śnią. Dzisiaj np. Śniło mi się, że ona spodziewa się jego dziecka i on jest taaaki szczęśliwy z tego powodu. Wiecie sny snami, ale ja się budzę cała roztelepana, nie mogę się uspokoić, telepią mi się ręce, nogi, serce mi wali, płaczę przez sen. To jest nie do wytrzymania. Nie wiem już co mam zrobić. Wykończy mnie to. Czy ktoś może pomóc?

20

tamta89 napisał/a:

Dziewczyny to jest jakiś koszmar. Tydzień temu po 10 latach zostawił mnie dla innej. I teraz niemal codziennie mi się śnią. Dzisiaj np. Śniło mi się, że ona spodziewa się jego dziecka i on jest taaaki szczęśliwy z tego powodu. Wiecie sny snami, ale ja się budzę cała roztelepana, nie mogę się uspokoić, telepią mi się ręce, nogi, serce mi wali, płaczę przez sen. To jest nie do wytrzymania. Nie wiem już co mam zrobić. Wykończy mnie to. Czy ktoś może pomóc?

Czas, czas i jeszcze raz czas!
Widzisz Ty bynajmniej mozesz zasnac, ja potrafie nie spac po 3 dni i gapic sie jak ostatni glupek w cztery sciany, jest to nie mozliwe, a jednak.
Sny normalna sprawa, ja nigdy nie mialem, zawsze sie smialem z ludzi i pytalem jak to mozna miec sny? A jednak sam mam, spotkalo mnie to a wsumie mozna nazwac to koszmarami, nieraz mam podobne do Ciebie, a nie raz raniace psychike " trzymam ja cala krawa na rekach ". To jest nienormalne, a jednak sie zdarza.
Bylem z kobieta ponad 4 lata, zerwala z powodu wypalenia milosci, stalem sie nudny. Ma pewnie kogos, nie chce o tym myslec, jedynie mysle nadzieja- ktora umiera ostatnia, ale dzieki temu jeszcze chodze, funkcjonuje, choc zdaje sobie sprawe ze z mojej milosci do tej kobiety nic nie bedzie.

Jestes kobieta, bedzie Ci latwiej, facet dopiero doceni jak straci, a to juz bedzie zalezalo od Ciebie czy go przyjmniesz pod skrzydla spowrotem czy nie.

Pozdrawia Serdecznie, zycze milego wyjscia z zaloby.
Rob dla siebie to, na co nie mialas czasu, moze nie zagwarantuje 100% poprawy, ale jakis sek bedzie w tym.
Obecnie pisze, mysle o niej, ale mysle tez ze dobrze sie stalo ze sie rozstalismy, ale jestem takiej nadzieji ze zatesknimy za soba i bedzie ta 100% nowa milosc, czy to nie bylo by fajne?
A przeciez co ja mowie, tak juz nie bedzie.

21

Hej.. Może ktoś mi coś odpowie... Nie mam się komu wygadać  sad
Jestem 5 lat z obecnym partnerem - męzem. Jak go poznalam, to akurat przeskoczyłam z kwiatka na kwiatek. Ale ten poprzedni z pzed 5 lat. Regularnie mi sie sni! Meczy mnie to, ne wiem dlaczego tak sie robi. Moze powodem jest sex....  Z poprzednim bylo wspaniale w lozku i to kiedy chcialam, czasem kilka razy dziennie bez problemu, a moj obecny... masakra. raz na jakis czas, zmeczenie itp sad. Tesknie za tym. Choiaz obecny daje mi wiecej czulosci zrozmienia, nie wyzywa mnie, kocha mnie mocno. Tamten mnie wyzywal ciagle, a ja zaslepiona dalej z nim. A w snach? Przytulanie, calowanie, rozmowy o tym, ze tesknimy, ze sie ciagle kochamy, a potem uprawiamy dziki sex... ehh. Czy to tesknota? Czy oze cos czuje a nie wiem? Nie widzialam go od tatej pory. Nie wiem co mam zrobic, bo tak nie moze byc. Sex to nie wszystko. Obecny jest bardzo dobrym czlowiekiem. Tlko ta iskra, ten sex... Mialyscie podobnie? sad Moze powinnam udac sie dopsychologa? To sie za czesto zdarza. Po przebudzeiu czasem same lzy mi leca, mysle o tym, skupic sie nie moge, a na miescie rozgladam sie, ze moze go zobacze... Psychoza normalnie.

22

Widzę że nie jestem sama! Masakra sny w którym zostawiłam mojego męża dla byłego lub przylapal nas na zdradzie mnie wykanczam ja emocjonalnie! Mimo to że jestem ze wspaniałym facetem od 11 lat... i mamy dwoje wspanialych dzieci wciąż myślę i widzę byłego w snie! Jak się calujemy przytulmy i jest tak cudowie!nie wiem dlaczego nie rozumiem tego że nie potrafie zakończyć tamtego rozdziału :-( te myśli mnie wykańcza! Czasami myślę co u niego wiem tylko że przez te wszystkie lata jest sam i nie ułożył sobie życia z kimś innym! Kurde jak się uwolnić od tego może ktoś zna sposób!  Modlę się i nic...by o nim przestać myśleć!!! Jeszcze te sny to jakaś porażka!

23 Ostatnio edytowany przez kleopatra.83 (2016-11-12 19:07:23)

Witam mam bardzo podobny problem rozstalam sie z byłym 2 lata temu i chcąc nie chcąc,nie myślę o nim ale gdy już zapominam o nim na dobre co parę miesięcy mi się śni.. budze sie przeważnie rozkojazona serce mi wali jak glupie... I nagle mi sie wszystko przypomina,i znowu myślę i przypomina mi o sobie w śnie że jednak jest nie wiem jak te sny interpretować bo to jest dla mnie dziwne i niezrozumiałe... Nie myślę o nim a jak zapominam o nim że wogóle taki ktoś istnieje to śni mi sie w śnie... Męczące to jest... Pomóżcie mi to zinterpretować dlaczego sie tak dzieje przecież nie jestem z nim dwa lata nie mamy kontaktu ze sobą nic już na nie laczy mam swoje życie nie myślę o nim a gdy ktoś sie zjawia nowy to śni mi sie on..... To chyba chyba z 6 raz mam taki sen w przeciągu 2 lat więc postanowiłam wkońcu napisać.. Bo strasznie mnie to irytuje,a zarazem meczy Pomóżcie... sad

24

To wszystko jest normalne. Sama śniłam o byłym i często nadal śnię, jednak kocham swojego obecnego partnera a sen to tylko sen.

25

kleopatra.83 napisał/a:

Witam mam bardzo podobny problem rozstalam sie z byłym 2 lata temu i chcąc nie chcąc,nie myślę o nim ale gdy już zapominam o nim na dobre co parę miesięcy mi się śni.. budze sie przeważnie rozkojazona serce mi wali jak glupie... I nagle mi sie wszystko przypomina,i znowu myślę i przypomina mi o sobie w śnie że jednak jest nie wiem jak te sny interpretować bo to jest dla mnie dziwne i niezrozumiałe... Nie myślę o nim a jak zapominam o nim że wogóle taki ktoś istnieje to śni mi sie w śnie... Męczące to jest... Pomóżcie mi to zinterpretować dlaczego sie tak dzieje przecież nie jestem z nim dwa lata nie mamy kontaktu ze sobą nic już na nie laczy mam swoje życie nie myślę o nim a gdy ktoś sie zjawia nowy to śni mi sie on..... To chyba chyba z 6 raz mam taki sen w przeciągu 2 lat więc postanowiłam wkońcu napisać.. Bo strasznie mnie to irytuje,a zarazem meczy Pomóżcie... sad

Witam ponownie znowu to samo...
2 lata później...

Witam ja mam dziwny problem rozstałam się z byłym którego bardzo kochałam 4 lata temu a byłam z nim 5 lat i moim przyjacielem był 5 lat czyli byliśmy bardzo zzyci ze sobą i od kiedy z nim nie jestem 1,5 leczylam się z niego i staram się nie myśleć o nim.. Ale na początku gdy zapominalam o nim już to mi się snil teraz gdy wogole juz o nim nie myślę sni mi się co pare miesięcy to są różne sny ale po takich snach zawsze boli mnie serce i płakać mi sie chce.. pomoże mi kto to zinterpretować bo to nie jest normalne minęły 4 lata a on mi sie sni co pół roku.. rok w rok.. pomoże ktoś, bo oszalec można... sni mi się on jego rodzice różne sny... Ale po przebudzeniu bardzo bolesne... I po takim śnie zaczynam się zastanawiać dlaczego tak jest dlaczego on mi się znowu sni... co jest tym spowodowane przecież o nim nie mysle...Może mi ktoś pomoże...

Chyba od snów nie da się uwolnić..

26

Chyba masz cały czas poczucie nieskończonej sprawy..  mówią że nigdy się nie zapomina prawdziwej miłości więc może w taki sposób to do Ciebie wraca... może jakaś szczególna data jest dla Ciebie ś tym czasie skoro regularnie co pół roku

27

Powiem Wam ze od zalozenia watku minelo hmmm 7(?) lat wink a ex wciaz wraca do mnie w snach tongue moze nie jakos super czesto, ale z niezmienna czestotliwoscia. juz troche sie z tym pogodzilam, to takie jakby "spotkania" w innym swiecie.
Myslalam kiedys nawet czy sie do niego nie odezwac, ale chyba nie mialoby to sensu..

28 Ostatnio edytowany przez Nasus (2019-07-07 17:57:57)

Odpowiem ci z punktu widzenia kogoś kto zajmuje się medytacja od 6 lat.  Sny pokazują nam to co kryje się w naszej podświadomości. W dzień  często nie pozwalamy sobie na myślenie o pewnych sprawach, za to w nocy kiedy śpimy jesteśmy bardziej zrelaksowani , rozluźniamy się  i na wierzch wypływają ciemne zakamarki naszej podświadomości. Strzelam, że kiedy byłaś z tamtym chłopakiem nie byłaś zaangażowana w związek w stu procentach całą sobą, ale związek zakończył się kiedy miałaś co do niego jeszcze jakieś nadzieje plany na przyszłość lub też było w tym mężczyźnie coś co pozostało do tej pory dla Ciebie zagadką.  Dlatego ciągle Ci się to śni, chcesz jakby zakończenia historii, dowiedzieć się co będzie dalej.  Dlatego, że sen Ci się podoba zasilasz go emocjami, dlatego wciąż trwa i trwa, sama go podtrzymujesz wink  Co więcej podświadomość łączy wszystkich ludzi na pewnym poziomie ze sobą. A więc ten facet wyczuwa być może świadomi być może nie , że dalej w pewnym sensie jesteś jego. Jemu mogą się śnić sny, ze np. uprawia  z Tobą seks.  Co więcej to, że to do niego czujesz na poziomie podświadomym jest odbierane przez jego potencjalne nowe kochanki, co czyni go dla nich atrkacyjniejszym wink a więc śniąc o nim pomagasz mu podrywać inne kobiety. W takim razie przestań. Jakbyś przestała wyrzuciłabyś go ze swojego serca na dobre, ten człowiek poczułby, że coś stracił może bardzo delikatnie może bardzo subtelnie, może w tym dniu byłby mniej pewny siebie w łóżku. Co więcej gdyby poczuł, ze coś stracił mógłby zacząć zastanawiać się i myśleć czego mu brakuje i uwaga odpowiedź : mógłby sobie przypomnieć Ciebie i zatęsknić, ale dopiero wtedy kiedy wyrzucisz go z serca to się może stać, ale pytanie czy wtedy ty będziesz chciała z nim być. Nie jesteśmy samotną wyspą, wszystko jest ze sobą połączone. My ludzie jesteśmy wink  A wracjąc do snów do jeśli wyrzucisz takie rzeczy ze swojej podświadomości, staniesz się szczęśliwszą osobą, ponieważ poczujesz się wolna. Ze snami jest jak ze zwierciadłem Ain Eingarp z Harrego Pottera. Zwierciadło pokazywało nie nasze zwykłe odbicie, ale "ni mniej ni więcej, najgłębiej skrywane sekrety naszego serca" I tylko najszczęśliwszy człowiek na świecie mógł w nim ujrzeć swoje własne odbicie. I tak jest ze snami. Kiedy jesteś jesteśmy naprawdę szczęsliw wysypiamy się jak dziecko i nie mamy żadnych snów .

Posty [ 28 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Ciagle sni mi sie ex.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024