(Pilne!) Jak odkochać kobiete? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » (Pilne!) Jak odkochać kobiete?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 42 ]

1

Temat: (Pilne!) Jak odkochać kobiete?

Cześć dziewczyny.

Jedno krótkie pytanie: jak odkochać kobietę i co zrobić żeby ona o mnie nie myślała, a nawet żeby mnie znienawidziła?

Znam ją zaledwie od dwóch tygodni, ale już po trzech dniach spotkań (obecnie pracujemy razem) widziałem po jej oczach, że coś do mnie czuje. Parę dni temu powiedziała wprost, że się we mnie zakochała. Chociaż bardzo mi się podoba, świetnie nam się ze sobą rozmawia, to nie chciałbym się teraz z nikim wiązać i to też jej powiedziałem. Niestety jest coraz gorzej, wczoraj o mało nie wylądowalibyśmy w łóżku..

Więc tak:

- szczera rozmowa nie pomogła
- nie mogę przestać jej widywać. Chyba, że zmienię pracę.
- nie chce się z nią wiązać (przynajmniej nie teraz)
- żadne argumenty nie działają, a wręcz odnoszę wrażenie, że jeszcze pogłębiają jej uczucie.

Co zrobić?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: (Pilne!) Jak odkochać kobiete?

Nie rozumiem, jak wyladowaliscie w lozku? Bedac w pracy? Powiedz jej, ze nic z tego nie bedzie i nie spotykaj sie poza praca, zeby uniknac takich sytuacji...

3

Nie rozmawiaj z nią, traktuj zimno i załatwiaj tylko firmowe sprawy. Nie zwracaj uwagi i powiedz dobitnie, że Cię nie interesuje i bądź konsekwentny.

4 Ostatnio edytowany przez Deff (2012-07-09 16:52:27)

Zapomniałem dodać, że czasem (co drugi dzień) idziemy po pracy na piwo, a później odprowadzam ją do domu. Ale masz rację zacznę od tego żeby się z nią po pracy nie spotykać, tylko to będzie cholernie trudne, bo będę musiał ją okłamywać, że gdzieś mi się śpieszy. Poza tym w pracy się widzimy i chcąc nie chcąc musimy ze sobą rozmawiać.

Ale do rzeczy. Chodzi mi odpowiedź od jakiejś kobiety. Co musiałbym zrobić żeby kobieta mnie znienawidziła? Mówienie, że nic z tego nie będzie nic nie daje. Gdy jej o tym mówie, to ona odpowiada, że świetnie o tym wie. Krótko mówiąc nie rozumiem trochę jej zachowania. Może chce tylko seksu?

Nie rozmawiaj z nią, traktuj zimno

Tak też robię od 3 dni i to nic nie daje. Wydaje mi się, że nawet ja to jeszcze bardziej nakręca.

5

Dobra, wyraźnie widać, że wcale nie chcesz zerwać tej znajomości...
Ma Cię znienawidzić? Zacznij się z niej śmiać, romansować z innymi, rozpowiedz jej intymne sprawy, kpij, wyzywaj, olewaj, kuś i zostawiaj, zapraszaj i nei przychodź, weź na kolacje i każ zapłacić za was dwoje big_smile

6

Najlepiej jej powiedz, ze masz kogos i ze jestes w tej osobie zakochany. Tylko jej nie mow rzeczy typu, nie teraz, moze kiedys, ja kiedys przez to przeszlam i to jest pieklo. Wieczne czekanie nie jest super.

7 Ostatnio edytowany przez Deff (2012-07-09 17:20:45)

Ma Cię znienawidzić? Zacznij się z niej śmiać, romansować z innymi, rozpowiedz jej intymne sprawy, kpij, wyzywaj, olewaj, kuś i zostawiaj, zapraszaj i nei przychodź, weź na kolacje i każ zapłacić za was dwoje

Tak to ja nie potrafię robić, tzn. nie mógłbym. Czyli jest lipa. Dzięki za odpowiedzi. Jeśli ktoś chciałby jeszcze coś doradzić w tej sytuacji, to bardzo proszę.

Piszę że chce, nawet założyłem specjalnie konto by się poradzić, a ty dochodzisz do wniosku, że nie chce wink Dziwna logika kobiet.

Najlepiej jej powiedz, ze masz kogos i ze jestes w tej osobie zakochany.

Może trudno w to uwierzyć, ale ja nie potrafię oszukiwać ludzi. Nie lubię kłamać. Tak po prostu.

a po co ma Cię znienawidzić? Powiedz jej że nic do niej nie czujesz i że nic  z tego poza przyjaźnią nie będzie. Unikaj sytuacji sam na sam, jej entuzjazm o ile bedziesz trzymał dystans osłabnie i się z tym pogodzi. Nie musi Cię nienawidzić.

9

powiedz wprost-ze nic do niej nie czujesz. lepsza prawda od klamstw w stylu - ze jestes zakochany w kims innym itp.

10

powiedz wprost-ze nic do niej nie czujesz.

Ależ codziennie jej powtarzam, że nic do niej nie czuje.
Zrobię tak jak mi doradziła koniczynka4listna. Będę starał się jej unikać z nadzieją, że po prostu jej to minie. To chyba będzie najlepsze rozwiązanie w tej sytuacji.

Nie musi Cię nienawidzić.

Zadałem pytanie o odkochanie, ponieważ nie chciałbym żeby przeze mnie cierpiała. Wiem co to jest miłość nieodwzajemniona. Więc pomyślałem o skrajnie odmiennym uczuciu, jak np. nienawiść. Tyle, że nie wiem jak taki stan w niej wywołać. A przecież nie chce jej obrażać czy w inny sposób sprawiać jej przykrość.

11

Dokladnie, powiedz, ze nie chcesz niczego wiecej oprocz przyjazni i daj jej wolny wybor czy nadal chce sie z toba spotykac czy nie.

12

Mój eks pseudo-przyjaciel, też miał taki kłopot. Tylko, że on nie wpadł na jak że wspaniały pomysł, szczerej rozmowy. Postanowił, udawać że mnie nie zna i że kompletnie zapomniał o moim istnieniu. Zobacz nie kłamał, nie mówił przykrych rzeczy, nic takiego nie miało miejsca. Niemal, że genialne - to się nazywa męska logika. A ona z czasem Cie znienawidzi, zapewniam.

13

Jowiszka, tylko ze oni razem pracuja a to moze bardzo popsuc atmosfere w pracy.

Ja mialam kiedys super przyjaciela od serca. Nie pracowalismy razem. Poznalismy sie przez wspolnych znajomych i zaczelismy spotykac prawie codziennie. Robilismy mnostwo rzeczy razem, po jakims czasie on sie we mnie na zaboj zakochal, niestety ja kochalam go tylko miloscia "braterska", przeprowadzilismy powazna rozmowe, powiedzialam, ze wiem jak boli "tylko" przyjazn z osoba w ktorej jest sie zakochanym i daje mu wolna reke, ze bede za nim tesknic jezeli sie ode mnie odseparuje ale zrozumiem jego wybor. Spotkalismy sie jeszcze pare razy poniewaz on stwierdzil, ze tak czy tak chce mnie widywac ale nie wytrzymal. Zakonczyl nasza przyjazn, bardzo to przezylam ale uszanowalam jego decyzje. Do teraz za nim tesknie, za naszymi wspolnymi wypadami na miasto, rozmowami do rana, wspolnymi kolacjami, ogladaniem komedii (nawet teraz jak to pisze to mi sie lza w oku kreci a minelo juz pare lat).

14

Straszny problem. Pewnie jesteś taki super facet, ze gdy jej powiesz "Nic z tego nie będzie" i przestaniesz umawiać się z nią na piwo - to to nie pomoże...

Wiec pomińmy od razu to najprostsze rozwiązanie i zastanówmy się, co poczynić, niczym w  brazylijskich telenowelach by kobieta dla swojego własnego dobra Cie znienawidziła.

Powiedz jej, ze jest gruba krowa i nie będziesz się umawiać z takim pasztetem, na pewno Cie po tym znienawidzi. Jeżeli to nie pomoże, daj znać, pomyślimy nad jakąś intryga... :-0

15

Magdazzz napisał/a:

Straszny problem. Pewnie jesteś taki super facet, ze gdy jej powiesz "Nic z tego nie będzie" i przestaniesz umawiać się z nią na piwo - to to nie pomoże...

Wiec pomińmy od razu to najprostsze rozwiązanie i zastanówmy się, co poczynić, niczym w  brazylijskich telenowelach by kobieta dla swojego własnego dobra Cie znienawidziła.

Powiedz jej, ze jest gruba krowa i nie będziesz się umawiać z takim pasztetem, na pewno Cie po tym znienawidzi. Jeżeli to nie pomoże, daj znać, pomyślimy nad jakąś intryga... :-0

HAHAHAHAHAAHA, DOBRE!

16

Deff najprostszym rozwiązaniem jest jej unikanie i sprowadzenie kontaktu do poziomu służbowego, skoro nawet szczera rozmowa nie pomogła. Kobiety to takie dziwne stworzenia, że lubią się łudzić, pomimo sprzecznych faktów.

Skoro ze mną rozmawia i spotyka się to jest jeszcze nadzieja, że zmieni zdanie. - sama przerabiałam to niejednokrotnie, pomimo tego że racjonalne przesłanki mówiły zupełnie co innego.

Jeżeli nie chcesz jej okłamywać, to po prostu nie czuj przymusu tłumaczenia się, i szczerze powiedz, że po prostu nie chcesz.

17

Deff napisał/a:

Cześć dziewczyny.

Jedno krótkie pytanie: jak odkochać kobietę i co zrobić żeby ona o mnie nie myślała, a nawet żeby mnie znienawidziła?

Znam ją zaledwie od dwóch tygodni, ale już po trzech dniach spotkań (obecnie pracujemy razem) widziałem po jej oczach, że coś do mnie czuje. Parę dni temu powiedziała wprost, że się we mnie zakochała. Chociaż bardzo mi się podoba, świetnie nam się ze sobą rozmawia, to nie chciałbym się teraz z nikim wiązać i to też jej powiedziałem. Niestety jest coraz gorzej, wczoraj o mało nie wylądowalibyśmy w łóżku..

Co zrobić?

Be Kobieta! Prawie zaciągnęła Cię do łóżka!

Może wpierw przestań się z nią"migdalić"?

18

Czy Ty chcesz nam powiedzieć że ona niemal SAMA zaciągnęła Cię do łóżka???
Wytłumacz proszę jak to możliwe bo jeżeli nie byłoby w tym Twojej chęci, zgody na to co sie działo nie był byś w tym bierny to jakim cudem doszło to az tak daleko???
Chyba nie do końca Jestes z nami szczery i nie mówisz całej prawdy.
Nie wierzę ze ta kobieta jest tak nachalna i że Ty po prostu nie powiedziałeś jej dobitnie że jako kobieta Cie nie interesuje bo śmiem twierdzić że gdyby usłyszała to od Ciebie nie robiła by z siebie pośmiewiska bo pewnie ma w sobie trochę godności i dała by spokój.

19

złudzenie napisał/a:

Czy Ty chcesz nam powiedzieć że ona niemal SAMA zaciągnęła Cię do łóżka???

W dzisiejszych czasach zaciągnięcie faceta do łóżka, to chyba żaden problem? Wystarczy, że mężczyzna nie stawia oporu, bo w końcu dlaczego miałby go stawiać, skoro "zajączek" sama się podkłada?

złudzenie napisał/a:

Nie wierzę ze ta kobieta jest tak nachalna i że Ty po prostu nie powiedziałeś jej dobitnie że jako kobieta Cie nie interesuje bo śmiem twierdzić że gdyby usłyszała to od Ciebie nie robiła by z siebie pośmiewiska bo pewnie ma w sobie trochę godności i dała by spokój.

Niestety ja znam wiele kobiet, które właśnie tak się zachowują. Zresztą nawet daleko nie muszę szukać.

20

Saligia

Oczywiście zgodzę sie tu z Tobą ( chodzi o zaciągnięcie faceta do łóżka) jednak w tej sytuacji to trochę dziwne ponieważ jeżeli nawet kobieta inicjuje takowe zaciągnięcie a jeżeli mężczyzna tego NIE CHCE  ( bynajmniej nasz bohater tak twierdzi że nie chce ) to gdyby ona nawet stawał na rzęsach to i tak nic nie zdziała. Własnie chodzi o postawę naszego bohatera. Gdyby nie chciał to by to tego nie doszło.

21

Deff  - pokaż jej ten wątek a masz zagwarantowane, że nie odezwie się do Ciebie przez najbliższe 10 lat.
Możesz też na poważnie zapytać co by ją zniechęciło, tylko nie okazuj przy tym żadnych emocji. Bądź oschły kiedy z nią rozmawiasz i nie interesuj się nią, nie zadawaj pytań.. to powinno wystarczyć.

22

Powiedz, że nie podoba Ci się z wyglądu, nie pociąga Cię i dlatego nic z tego nie będzie. To musi zaboleć!

23

Traktuj ją wyłącznie służbowo, bez żadnych spotkan po pracy, skoro widzisz, że wtedy jeszcze bardziej się nakręca. Jasne sytuacja.

24 Ostatnio edytowany przez elfiona (2012-07-10 00:14:04)

Niech natrętna adoratorka "przypadkiem" nakryje Cię w niedwuznacznej sytuacji z inną. Następnego dnia powiedz, że nie możesz się z nią spotykać, bo Twoja dziewczyna będzie zazdrosna. Zadbaj o to, byś dostawał np. co dwie godziny SMS od jakiejś firmy czy operatora sieci, by sądziła, że pochłania Cię flirt. Dbaj o swój wygląd i wyglądaj promiennie. Ustaw na biurku służbowym zdjęcie dziewczyny. Rozpowiadaj na prawo i lewo, jaka Twoja Ania/Dorota/Ewa (imię dziewczyny) jest rewelacyjna: nie dość, że piękna i sympatyczna, to jeszcze mądra - właśnie obroniła doktorat z filozofii. Oczywiście to wszystko wcale nie musi być prawdą... Jeśli nawet nachalna koleżanka wyciągnie Cię na wieczorne spotkanie, cały czas opowiadaj o swojej miłości. Zwierz się koleżance, wyznaj, jak bardzo jesteś zakochany w swojej partnerce. Napomnij, że planujesz oświadczyny i powiedz, że właśnie zastanawiasz się nad salą weselną, bo pierścionek w zasadzie masz już od dwóch miesięcy kupiony. Nazmyślaj i opowiadaj przeróżne historie: o wspólnym urlopie, o Waszej pierwszej randce itd. Powiedz, że to przyszło tak nagle, że jesteś zupełnie oszołomiony.

25

A może Ona chce romansu?
Może jej to nie przeszkadza bo w końcu jakies tam zainteresowanie okazał.

26

Deff napisał/a:

Piszę że chce, nawet założyłem specjalnie konto by się poradzić, a ty dochodzisz do wniosku, że nie chce wink Dziwna logika kobiet.

Nie dziwna tylko sam sobie zaprzeczasz pisząc

Deff napisał/a:

Zapomniałem dodać, że czasem (co drugi dzień) idziemy po pracy na piwo, a później odprowadzam ją do domu.

Jakbyś chciał to byś z nią nie łaził i jej nie odprowadzał, nie? Czy zmusza Cię do tego przystawiając pistolet do głowy? Chyba nie, więc to Twoja logika jest dziwna, a nie moja.

27

chcialbym ale sie boje....tak to wyglada

nie mozesz powiedziec jej ze nie chcesz byc z nia? na mnie podzialaloby od razu. facet mnie nie chce obrazam sie na niego, ignoruje, zapomniam. koniec

moj przyjaciel kiedys po pijanemu powidzial do kobiety ktora niestety podobala mu sie....ale mimo wszyskto powiedzial.......zakochalem sie 2 razy 2 razy w tej samej kobiecie.......ciebie nigdy nie bede umial tak pokochac.
dziewczyna nie chce z nim rozmawiac. on jest zrozpaczony bo podobno na trzezwo nie mysli tak.

Wieczne Miasto BG

28

Powiedz jej, że chcesz friends with benefits i tyle big_smile

29 Ostatnio edytowany przez dagaczek (2012-07-10 17:04:48)

wszystkie te rady są super smile tylko że przede wszystkim musisz skrócić kontakty po pracy to podstawa bo jak bedziesz spędzał z nią czas po pracy  to ona będzie sie bardziej zakochiwać a wtedy to nawet zlewanie jej nie pomoże ani upokarzanie przed znajomymi.. wiem z własnego doświadczenia że kobieta jeśli tak naprawdę kocha szczerą miłością to zrobi dla faceta wszystko nawet wybaczy upokarzanie czy zdradę ale do tego oczywiście potrzeba prawdziwej miłości a czytając wierzę że tej dziewczynie do tego nie daleko..(a im więcej mnie facet zlewał tym bardziej go kochałam, tylko że po dłuższej znajomości)  smile a żeby nie kłamać to powiedz jej szczerze że nie chcesz z nią iść nie oszukuj ani siebie ani jej..... a z drugiej strony to może warto się związać ?? doceniajmy to co mamy bo potem może być za późno ..  a radzę żeby się zastanowić dlatego że ten facet który tak bardzo się starał żebym przestała go kochać to po  kilku miesiącach jak już znalazłam sobie kogoś z kim jestem szczęśliwa docenił to co stracił i teraz stara się mnie odzyskać bo dopiero docenił tylko że już jest za późno............. pozdrawiam i życzę powodzenia smile

30

powiedz jej, że tak na prawdę jesteś gejem tylko się ukrywasz ale dzięki niej zdecydowałeś się na comming out lol

31

Glock napisał/a:

powiedz jej, że tak na prawdę jesteś gejem tylko się ukrywasz ale dzięki niej zdecydowałeś się na comming out lol

mnie taki argument przekonałby. Uciakałabym gdzie pieprz rośnie big_smile

32

zerwij z nia kontakty po pracy.
jak kocha szczerze to zrobi duzo by cie miec, nawet jak bedziesz ja olewal, ranil itp.

33

Po dzisiejszej nocy z nią.. chyba również do niej coś poczułem. Serce nie sługa wink

Tak więc temat już raczej nieaktualny. Dziwnie się to wszystko ułożyło, ale jeśli pojawiło się jakieś uczucie, to nie będę się przed nim bronić.

Dzięki za wszystkie odpowiedzi.

34

Ale bym się uśmiała, gdyby kobieta właśnie po tej nocy się odkochała, bo ją zrazil do siebie big_smile big_smile big_smile

35

Facet ty jesteś jakiś dziwny. Piszesz do nas żeby doradzić ci jak z nią zerwać kontakty, żeby się odkochała a ty nam mówisz że wylądowałeś z nią w łóżku i co już ją też kochasz?! Zastanów się lepiej czego ty chcesz.

36

deff: i to najważniejsze nie bronić się przed uczuciem żeby później nie żałować smile życzę powodzenia...

37

I widzicie kobietki jak jedna noc czyt.SEX,potrafi zmienić uczucia faceta,który Nie Chciał Tego Związku? Która głowa o tym zadecydowała?

38

wuzetka napisał/a:

I widzicie kobietki jak jedna noc czyt.SEX,potrafi zmienić uczucia faceta,który Nie Chciał Tego Związku? Która głowa o tym zadecydowała?

Tak uciekał, tak odganiał, tak intensywnie, że normalnie trafił do jej łóżka wink
Ciekawe co go tak zauroczyło w niej wink

39

Ciekawe... Ale on chyba od początku nie był z nami  do końca szczery...

40 Ostatnio edytowany przez Leila01 (2012-07-12 21:41:31)

Pomyliłam wątki i treść usunęłam wink

41

To jakiś żart normalnie!!!
Tak bardzo chciał od nas rady jak pozbyć sie natarczywej kobiety a tymczasem spędził z Nią noc i co najlepsze chyba sie zakochał!
Toż to jakiś żart!
Facet masz najwyraźniej problem sam z sobą bo jak to możliwe że wziąłeś sie tutaj z konkretnym pytaniem z prośbą jak sie kogoś pozbyć a tymczasem lądujesz z ta osobą w łóżku i na dodatek piszesz że coś poczułeś? Po prostu ręce opadają.

Posty [ 42 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » (Pilne!) Jak odkochać kobiete?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024