Czy mam tam pójść? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy mam tam pójść?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Czy mam tam pójść?

Witam Kobietki. Otóż w kwietniu poznałam bardzo sympatycznego faceta, na urodzinach koleżanki. Od tamtej pory rozmawialiśmy/rozmawiamy ze sobą codziennie (on pisze z pracy, czasem po pracy również). Jakieś dwa tygodnie temu spotkalismy się sam na sam. Obawiałam się tego spotkania, że będzie niezręczna cisza, nie będzie o czym rozmawiać itd. I powiem szczerze, że niesamowicie się zdziwiłam ponieważ rozmawialiśmy jak najęci! Ani minuty ciszy. Słowem, było bardzo sympatycznie. Jakieś kilka dni potem zaprosił mnie na imprezę, która ma być w tę sobotę. Nie jestem przekonana czy powinnam tam pójść. Chodzi mianowicie o to, że ja nie do końca wiem jakie on ma, że tak ujmę, zamiary wobec mojej osoby. Chodzi mi o to, że czasem mam wrażenie, że nie jestem dla niego potencjalną kobietą, a jedynie koleżanką:( A jeżeli tak jest to uważam, że to nie ma sensu ponieważ jestem osobą, która szybko się angażuje. Rok temu rozstałam się z kimś, potem wyjechałam poznalam kogoś nowego lecz również znajomośc zakończyła się porażką.

Żebym nie została źle zrozumiana, nie oczekuję od niego broń boże żadnych deklaracji. Po prostu nie wiem już sama czy to jego taki styl bycia czy naprawde traktuje mnie wyłącznie jako swoją koleżankę. Kiedyś powiedział mi, że żeby on się zaangażował musi kogoś poznać itd. lecz nie wiem ile jest w tym prawdy i czy to w jakiś sposób odnosi się do naszej znajomości.

Proszę, poradźcie:<

Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy mam tam pójść?

ja bym na Twoim miejscu poszła wink nie masz nic do stracenia, a możesz coś zyskać. Nie nastawiaj się od początku znajomości na miłość, a będzie dobrze. Po prostu póki co traktuj go jak kolegę, a potem może przerodzi się to w coś więcej. Jeśli jednak tak się nie stanie to nic nie stracisz bo nie nastawisz się na coś wielkiego wink

3

Skoro Ci powiedział ze zeby się zaangażować to musi kogoś dobrze poznać, to chyba zupełnie normalne ze traktuje Cię jako koleżankę (póki co):). Druga sprawa, ze skoro tak mówi to byc moze sam kiedys był zraniony/ ma jakies niemile doswiadczenia i woli uwazac:)
poza tym, jezeli facet najpierw chce dobrze poznac kobiete to dobrze o nim swiadczy - widac ze mysli o powaznym zwiazku a nie przelotnej znajomosci:)

jesli podoba Ci sie on to uwazam ze powinnas pojsc:) przeciez jesli nie pojdziesz, nie spróbujesz to skad bedziesz wiedziała czy akurat nie byłoby nic z tego?:)

zawsze na poczatku znajmosci trzeba zachowac dystans - to jasne:) a mysle ze na tym etapie to on sam nie wie czy chce abys byla tylko i wylacznie kolezanka czy kims wiecej:)

a ile macie lat?

4

Tylko ja się boję, że ja nie potrafię zachować tego dystansu. To jest mój największy i najczęściej popełniany błąd i najcięższy do zwalczenia. I tu nie chodzi o to, że ja okazuję, że chcę czegoś więcej ale za bardzo się angażuję emocjonalnie. Dlatego też przeszło mi przez myśl czy w ogóle jakoś się zagłębiac w tę znajomość skoro już zaczął mi się podobać. Boję się, że z mojej strony może byc coraz więcej a on pewnego dnia da mi do zrozumienia, że jedynie koleżeństwo.

Ja mam 21, on 25 lat.

5

ale jeśli będziesz postępować tak z każdym facetem to nigdy nie znajdziesz swojej drugiej połówki!!! Za każdym razem kiedy ktoś Cię gdzieś zaprosi lub poznasz jakiegoś nowego chłopaka będziesz urywać kontakt na początku bo boisz się że za bardzo się zaangażujesz. To jest życie, są różne sytuacje, a Ty musisz być silna i spróbować smile

6

girlpanic napisał/a:

.... Nie jestem przekonana czy powinnam tam pójść. Chodzi mianowicie o to, że ja nie do końca wiem jakie on ma, że tak ujmę, zamiary wobec mojej osoby. Chodzi mi o to, że czasem mam wrażenie, że nie jestem dla niego potencjalną kobietą, a jedynie koleżanką:( A jeżeli tak jest to uważam, że to nie ma sensu ponieważ jestem osobą, która szybko się angażuje. Rok temu rozstałam się z kimś, potem wyjechałam poznalam kogoś nowego lecz również znajomośc zakończyła się porażką. ...

Nie przejmuj się - skoto on Cie bierze za koleżankę - z uwagi na to, że to rodzaj żeński - jest duże prawdopodobieństow, że jednak dostrzega w Tobie kobietę. Chyba, że mówi do Ciebie np. Czesiu smile
Zapytam tak, skoro tylko czasamie masz wrażenie, że nie jesteś dla niego potencjalną kobietą - to jakie są Twoje wrażenia, z pozostałej części czasu, który z nim spędzsz?

Kobieto, Czesiu, czy jak tam wolisz - zacznij gadać z ludźmi - zacznij gadać z tymi mężczyznami - bo do niczego nie dojdziesz - jeśli większość rzezczy które dotyczą relacji - rozważasz jedynie w swojej głowie - zamiast z nimi. Pytanie nie boli - a pozwala na poznanie prawdy. I najważniejsze - wybij sobie z głowy że tamte - poprzednie związki mają cokoliwek wspólnego z tym POTENCJALNYM.

7

Idź z Nim na tę imprezę będziesz mieć okazję poznać Go lepiej. Może własnie tam bedzie okazja do tego by porozmawiać o tym jakie sa jego zamierzenia w stosunku do Ciebie. Idąc nic nie tracisz a jedynie mozesz zyskać bo na pewno spedzisz czas z człowiekiem którego lubisz a poza tym mozesz sie tam dobrze bawić więc nie ma sie nad czym zastanawiać!

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy mam tam pójść?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024