Kłótnie i pretensje dziewczyny - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kłótnie i pretensje dziewczyny

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

1 Ostatnio edytowany przez Qolo (2012-07-05 08:45:59)

Temat: Kłótnie i pretensje dziewczyny

Powiedzcie, jak normalny facet powinien zachować się na moim miejscu. Kocham swoją dziewczynę, różnimy się, ale jest dobrą, ciepłą i kochającą osobą. No i jest ALE. Wiecznie ma pretensje i ciągle obawia się o trwałość naszego związku. Codziennie pyta, czy ją kocham mimo, że zdarza mi się naprawde często samemu jej to wyznawać. Męczy mnie to.
Źle jak chcę wyjść z kumplami, bo wracam w środku nocy i ona się martwi, że kogoś poznam. Ciągle chce ze mną rozmawiać o naszej przyszłości - powiedzialem jej że do połowy przyszłego roku nic się nie zmieni u nas, ponieważ mamy pewne sprawy do pokończenia (studia) i jak uporamy sie z tym na początku przyszłego roku to wtedy coś możemy zacząć planować. No ale jej to nie odpowiada, ciągle ona chce mieć ze mną dziecko i słyszę, że ja z nią widocznie rodziny nie chcę załozyć.
Jest zazdrosna, zła że spędzam czas grając w gry, ale czasami lubie w ten sposób się zrelaskować a czasami mam jej gadania, pretensji i narzekania dosyć i uciekam do gry, no i wtedy kolejne pretensje, że wolę grać niż spędzać z nią czas ...

Co robić, jak wybrnąć. Czy ja jestem beznadziejny, czy dziewczyna przesadza?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kłótnie i pretensje dziewczyny

Wydaje mi się że to ona odrobinkę przesadza. Wynika to z tego (tak mi się wydaje) że nie czuje się do końca pewnie w waszym związku. Zaproponowałabym rozmowę, szczerą! No i może jakiś miły gest w postaci kwiatów raz na jakiś czas, robieniu czegoś spontanicznego co nie wymaga nie wiadomo jakich kosztów ale pokazania że ci na niej zależy i że ją kochasz:P

3

Kobieta- bluszcz. Bez własnego świata, znajomych i życia. Uważaj, żeby przez tą zazdrość na dziecko Cię nie złapała, mówię zupełnie poważnie. Nie wiem jak możesz sobie z nią poradzić... Usiądź i powiedz, że kochasz ją, ale skoro Ci nie ufa i osacza Cię to Ty raczej nie widzisz kolorowo przyszłości. Musisz jej uświadomić, że to ona ma problem, a nie Ty. Zaproponuj, żeby znalazła sobie jakieś hobby.

4

Normalny facet powiedziałby jasno, krótko i zdecydowanie o tym, że nie w smak mu związek opiekuńczo-wychowawczy, że woli partnerstwo i zaufanie, że nie jest i nie będzie dla nikogo "całym światem", że nie jest też terapeutą.
Normalny facet zaproponowałby, by partnerka rozwiązała swój problem z brakiem poczucia bezpieczeństwa, z uzależnianiem się od niego, korzystając z pomocy specjalisty.

5

Qolo napisał/a:

Powiedzcie, jak normalny facet powinien zachować się na moim miejscu. Kocham swoją dziewczynę, różnimy się, ale jest dobrą, ciepłą i kochającą osobą. No i jest ALE. Wiecznie ma pretensje i ciągle obawia się o trwałość naszego związku. Codziennie pyta, czy ją kocham mimo, że zdarza mi się naprawde często samemu jej to wyznawać. Męczy mnie to.
Źle jak chcę wyjść z kumplami, bo wracam w środku nocy i ona się martwi, że kogoś poznam. Ciągle chce ze mną rozmawiać o naszej przyszłości - powiedzialem jej że do połowy przyszłego roku nic się nie zmieni u nas, ponieważ mamy pewne sprawy do pokończenia (studia) i jak uporamy sie z tym na początku przyszłego roku to wtedy coś możemy zacząć planować. No ale jej to nie odpowiada, ciągle ona chce mieć ze mną dziecko i słyszę, że ja z nią widocznie rodziny nie chcę załozyć.
Jest zazdrosna, zła że spędzam czas grając w gry, ale czasami lubie w ten sposób się zrelaskować a czasami mam jej gadania, pretensji i narzekania dosyć i uciekam do gry, no i wtedy kolejne pretensje, że wolę grać niż spędzać z nią czas ...

Co robić, jak wybrnąć. Czy ja jestem beznadziejny, czy dziewczyna przesadza?

A więc tak.. ja gdy gram w gry to mój facet się martwi, że zbyt dużo czasu im poświęcam zamiast np wyjść z nim na jakiś romantyczny spacer.. Może pomyśl o tym? Uważałam, ze gry to dla mnie rozrywka i oderwanie się od problemów, ale przecież można inaczej spędzać mile czas i to razem smile No i jak sobie pomyślę, że On umiera z nudów, gdy ja tak "znikam"...

Co do przyszłości to przed Nami jest 3 lata studiów, ale i tak ja wspominam, że chciałabym mieć dom, ogród, jaka praca byłaby dla nas najlepsza, 3 psy i trójkę dzieci. I kocham, że nigdy nie powiedział mi, że ma dość tego ględzenia.. Słucha mnie, wręcz dyskutuje jakie imiona mu się podobają i próbuje przekonać że 3 psy to przesada.. negocjuję z nim wtedy że może żółwia? Kocham myśleć i planować wspólną przyszłość a to dlatego, że sprawia mi wielką przyjemność wyobrażanie sobie nas razem, do końca życia z gromadką dzieci.

Co do dziecka... Może ma mocny instynkt? Mój wcześnie dał znak, ale po rozmowach i tłumaczeniu, że on chce zapewnić dziecku godny dużo dom, i bym nie musiała się martwić i pracować w trakcie wychowywania uległam i poczekam.. Spróbuj?

Nie mów, że nie masz sił! Gdy mam dołki pragnę przytulania całą noc, nawet gdy śpię i mówienia, że mnie kocha - na co odpowiadam uśmiechem. Lubię gdy robi to sam od siebie, a nie ulega moim prośbą. No i w takich momentach chce słyszeć komplementy, nadal czerwienie się tak mówi mi rano, że ślicznie wyglądam w tej sukience, lub mówi weź ubierz tą, bo ją lubię! smile hehe

6

Ona jest zazdrosna i wydaje mi się,że w pewnym stopniu chce "rządzić" twoim życiem. Powinieneś jasno ustalić granice, zasady i reguły. Przecież związek ma się opierać na zaufaniu, a nie na nieprzerwanej kontroli życia partnera.

7

Ja czytając tego posta poczułam sie jak w klatce.
Wielokropek ma rację. Najlepsza recepta.

8

Wielokropek napisał/a:

Normalny facet powiedziałby jasno, krótko i zdecydowanie o tym, że nie w smak mu związek opiekuńczo-wychowawczy, że woli partnerstwo i zaufanie, że nie jest i nie będzie dla nikogo "całym światem", że nie jest też terapeutą.
Normalny facet zaproponowałby, by partnerka rozwiązała swój problem z brakiem poczucia bezpieczeństwa, z uzależnianiem się od niego, korzystając z pomocy specjalisty.

Quolo, nie przejmuj się gadaniem Wielokropka - jesteś normalny smile

9

Wielokropek napisał/a:

No tak najlepiej wszyscy chodźmy do specjalisty tongue
może ten jej "brak poczucia bezpieczeństwa" jest czymś spowodowany?
No i można się kimś opiekować, wręcz wychowywać dając słuszne rady.. razem z partnerstwem i zaufaniem! tongue

10

Dziewczyna jest słaba i spanikowana. Radzę uważać. Z rozpaczy faktycznie może przyśpieszyć wasze wspólne życie ciążą. Rozmawiaj, rozmawiaj na ile tylko możesz. Trzymaj dystans ale nie opuszczaj i bądź cierpliwy. Może to po prostu tymczasowa histeria.

11

Dunkis napisał/a:
Wielokropek napisał/a:

Cieszę się, że ponownie jesteś aktywny tutaj na forum. smile

Nie wątpiłam i nie wątpię w normalność autora wątku.

12

Nie pozostaje nic innego, jak tylko powtórzyć to, co juz zostało powiedziane. Z Tobą wszystko jest w porządku, ale Twoja dziewczyna przesadza i to grubo. Ona nie ma żadnego życia poza związkiem z Tobą? Czy to po prostu jedna z tych, dla których jedynym celem w życiu jest zamążpójście i rodzenie dzieci? Pogadaj z nią niech Cię tak nie osacza, bo od tego idzie na łeb dostać. Niech sobie znajdzie jakieś hobby czy coś. Współczuję Ci, całe życie z takim człowiekiem będzie ciężkie...

13

Quolo na studiach mało kto planuje wspólne życie i przyszłość. To po prostu nie ma sensu. Wraz z ukończeniem studiów wkroczycie w dorosłe życie i wtedy przyjdzie czas na planowanie. Ale najpierw trzeba znaleźć pracę i lokum, a potem myśleć o założeniu rodziny. Jak ktoś zaczyna od ślubu albo od dzieci, to potem nie jest łatwo i cierpi na tym związek.

14

Wielokropek napisał/a:
Dunkis napisał/a:
Wielokropek napisał/a:

Cieszę się, że ponownie jesteś aktywny tutaj na forum. smile

Nie wątpiłam i nie wątpię w normalność autora wątku.

ad1. dziękuję za te słowa, mnie również miło - choć ktoś powinien się bać za tych komu ta obecność wyjdzie bokiem smile

ad2. Wiem, ale to przyjemność podroczyć się z Tobą smile

15 Ostatnio edytowany przez verdis01_ana (2016-01-04 13:31:04)

?

16

Czyżby nasza para się tu spotkała ?
Chyba, że czegoś nie rozumiem.

17

agusia587 napisał/a:

Czyżby nasza para się tu spotkała ?
Chyba, że czegoś nie rozumiem.

Mnie z deka dekoncentruje fakt, że temat został założony trzy lata temu big_smile

18

Funny trol tongue

19

Po co Ci ta toksyna?Jak długo zamierzasz ja jeszcze niańczyć?

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kłótnie i pretensje dziewczyny

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024