Dredy za czy przeciw? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Dredy za czy przeciw?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Dredy za czy przeciw?

Wpadłam ostatnio na szalony pomysł zrobienia sobie 3 dredów z tyłu głowy. Szalenie mi się to po prostu podoba. Mam tylko pewien problem, nie za bardzo orientuję się czy było by to ciężkie w pielęgnacji i kosztach. Jeżeli macie z tym, jakieś doświadczenia podzielcie się wrażeniami i czy byłyście zadowolone z efektu. Mam nadzieję że pomożecie big_smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dredy za czy przeciw?

Dla nastolatki tak, dla kobiety nie.
Ogólnie dredy kojarzą mi się z brudem, niedbalstwem i niechlujstwem, więc jestem na nie.

3

raissa49 napisał/a:

czy było by to ciężkie w pielęgnacji i kosztach.

z tego co ja się orientuję to pielęgnacja nie jest trudniejsza od pielęgnacji włosów ,, nie dredowych " big_smile moja znajoma myła dredy poprostu dwa razy w tygodniu ale nie wiem czy dokładnie w taki sam sposob jak normalnie wink w kosztach się niestety nie orentuje ale napewno zrobienie ich będzie droższe od całej pielęgnacji wink

4

tak jak rebel mam takie samo zdanie, dredy są ble...
I kojarzą się społeczeństwu z wszami i szarym mydłem hmm

5

Mi za bardzo dredy sie nie podobaja. Ale mam kolezanke ktora akurat ma dredy,rozmawialam z nia troche o tym i mi powiedziala mi ze poczatki sa trudne trzeba nakrecac jezeli sie rozwala. Ale juz jak ci sie znudza czyli po paru latach i wtedy bedziesz musiala sie obciac na bardzo króciutko(wręcz na chlopczyce) Wiec lepiej troche nosek zanuz w google i popatrz na temat dredow wink
Zycze dobrego wyboru

6

Dready,ciężkie do pielęgnacji ? Eee tam. smile Wcale nie są fajne, i Ty nie chcesz całej głowy,tylko 3 więc już totalny luz. Nie wiem ile kosztuje coś takiego w salonie kosmetycznym. Najelpiej poszukać jakiegoś kolesia co zrobi za piwko:) Tylko by mieć dready musisz przez bodajże 2 tygodnie,czy tydzień nie myć włosów,no i kiedy będziesz chciała się ich pozbyć, to od podstawy baj baj smile

7

"Tylko by mieć dready musisz przez bodajże 2 tygodnie,czy tydzień nie myć włosów"

skąd to masz;p
można normalnie myć włosy wcześniej.nawet dzień wcześniej przed zrobieniem włosów.

też właśnie niedługo będę robić sobie właśnie trzy na dole głowy z moich włosów. mi osobiście dredy się bardzo podobają zarówno u dziewczyn i chłopaków, tylko trzeba o nie dbać, może nawet bardziej niż o zwykłe włosy. na początku trzeba dokręcać nawet co dwa miesiące, a potem już po roku, dwóch są bardziej zbite i nie trzeba tego robić. są specjalne szampony i inne rzeczy do pielęgnacji dredów, ale w polsce ciężko je dostać z tego co wiem i są chyba dość drogie. ale można myc normalnie szamponem. trzeba tylko dokładnie do wypłukać potem. wysuszyć można nawet suszarką.
skoro chcesz robić dredy to pewnie coś o nich czytałaś, i wiesz ze trzeba się liczyć z tym ze z twojej długości włosów ubędzie ci jakieś 1/3 czy 1/4.

ja znalazłam chłopaka który za trzy weźmie ode mnie 30zł. wydaje mi się że lepiej poszukać kogoś kto nie robi tego w salonie fryzjerskim czy gdzieś, poszukaj na internecie możne ktoś z twojej okolicy robi, albo jakis znajomy ma dredy, czy znajomego z dredami to możesz zapytać gdzie robił nawet zaczep na ulicy jakiegoś rastamana z dredami moze akurat robi, ale zna kogoś takiego;)
zobacz sobie na dredy.info on jest z krakowa, ale jeździ po różnych miejscowościach po całej polsce.

8 Ostatnio edytowany przez dominika.es (2012-07-19 23:27:59)

teraz zauważyłam, ze post był dodany już jakiś czas temu;p
i jak? zrobiłaś? jesteś zadowolona?:)

9

3 dredy z tyłu popsują Ci całą fryzurę.

Ogólnie nie podoba mi się to.

Co do pielęgnacji to nie ma żadnej bo nawet z myciem ich musisz uważać.

I cały czas co jakiś czas będziesz musiała szydełkiem zawijać kolejne włosy, dużo przy tym roboty ;/

10

dominika.es napisał/a:

teraz zauważyłam, ze post był dodany już jakiś czas temu;p
i jak? zrobiłaś? jesteś zadowolona?:)

Zabieram się za nie po weselu na które idę we wrześniu tongue a ty zrobiłaś?

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Dredy za czy przeciw?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024