Borykam się z problemem zazdrości, ale walczę. Rozmawiam ze znajomymi, ale już mają dość tłumaczenia mi że takie sytuacje, które wymyślam nie są zagrażające. Chciałabym może poczytać jakieś fajne ksiązki na ten temat. Jak wyjść z zazdrości, jak podnieść pocucie własnej wartsci i wierzyć że każda atrakcyjna laska nie jest zagrożeniem. Zna ktoś takie?
książki nie wiele Ci dadzą podejrzewam...
Polecam z dobrego serca psychologa
Jest taka książka pt. "Zazdrosny partner" Niny Brown (wyd. Rebis). Nie wiem, czy jest dobra, ale o takiej książce wiem.
Podobno "Kobiety które kochają za bardzo" (nie wiem czy podobałam właściwy tytuł, mogłam coś przekręcić. z góry przepraszam) to dobra książka. Nie czytałam jej.
Próbuj myśleć "z głową" bo z Twojego krótkiego opisu wnioskuję, że sama sobie sporo dopowiadasz do sytuacji.
A jeśli nic nie pomoże, to Marzena1 ma rację - konieczna będzie terapia.
wiesz, mam podobny problem i też się z tym borykam. czytalam kilka artykułów i rozdziałów na ten temat i mi osobiście nie pomagają, radzę sobie z tym sama :-) za każdym razem gdy czuję jakieś zagrożenie ze strony innej dziewczyny, myślę sobie że przeciez to ja jestem ideałem mojego partnera, a gdy ona na niego zerka, patrze na nią z usmiechem jak bym chciala jej powiedziec : zazdroscisz? jest moj
moze to nie jest aza dobry sposo ale ja w ten sposob sobie z tym radze i widze efekty. co prawda nie sa nie wiadomo jak piorunujace ale malymi kroczkami mozna zdzialac wszystko
trzymam kciuki zeby i Tobie sie udało