Witam!
Brat mego męża,jeszcze nie jest rozwiedziny ale rozwód planuje.Ma nową kobietę,która prawdopodobnie jest z nim w ciąży.Piszę "prawdopodobnie" bo ona jest mężatką i do tej pory mieszkała z mężem.Brat planuje na dniach wynieść się z domu.
Powiedział nam,że się rozwodzi a ostatnio zaproponował,że wpadnie do nas ze swoją nową kobietą.Nie wiem co mam z tym zrobić i w ogóle jak się zachowywać.
Z żoną mu się nie układało i wina leży po obu stronach,zresztą żona pewno zrobiłaby to wczesniej ale obawiała się,że nie poradzi sobie finansowo.
Dodam,że nowa kobieta ma dwadzieścia parę lat i słyszałam do tej pory o niej same złe rzeczy.
I jeszcze jedno pytanie:brat męża przywiozł ostatnio swoją córke do nas a ona powiedziała mi,że zna tą panią,w której tatuś się zakochał bo to była koleżanka jej mamy.
Powiedziała,że teraz jej nienawidzi i poprosiła ze łzami w oczach bym jej nie wpuszczała do domu.
Moja córka ostatnio też mnie o to poprosiła idąc za prośbą swojej kuzynki.
Kurczę,nie wiem co powiedzieć siedmiolatce w takiej sytuacji.
Czuję się mimowolnie obarczona nie swoimi problemami.
Wobec takiej sytuacji ja nie mam na razie ochoty gościć u siebie tej kobiety,chciałabym,żeby sytuacja się bardziej wyklarowała,żeby brat pogadał ze swoją córką.