W sumie od zawsze miałam lekką nadwagę i tak jest do teraz. Uczęszczałam jakiś czas temu na zajęcia fitness i taneczne i bardzo mi sie spodobała taka aktywna forma spędzania czasu. Dawało mi to wiele radości i satysfakcji z wykonywanych ćwiczeń
Bardzo bym chciała zmierzyć się sama ze soba i jako osoba, która nie ma wybitnej kondycji zrobić kurs instruktora fitness
a w przyszłości zatrudnić się w jakimś klubie i dorobić sobie prowdząc takie zajęcia
Pracuje teraz w biurze i czasami po prostu już z moim adhd nie wytrzymuje za biurkiem w pozycji siedzącej
chciałabym na stałe wprowadzić ruch w moje życie
a wiem, że sama nie jestem wstanie sie zmobilizować i sama np. w domu ćwiczyć bo nie mam w sobie takiej motywacji. (Próbowałam wiele razy ) Dlatego wolałam chodzić na zajęcia to klubu bo tam instruktorka i cała grupa motywuje do działania i efekty odrazu widać
Oczywiście chcę sie wcześniej przygotować kondycyjnie. Mam pytanie do osób, które wiedzą więcej na ten temat na co powinnam być przygotowana podczas odbywania takiego kursu? Czy naprawdę trzeba mieć niesamowite predyspozycje (siłę, wytrzymałość, kondycję) aby wykonywac taki zawód?
Ile czasu powinnam sie przygotowywać na taki wysiłek?
Może jest jakaś osoba z Katowic lub okolic, która mogła by mi polecić szkołę, klub gdzie mogłabym odbyć taki kurs.
Bardzo dziękuje z góry za wszystkie informację, które napewno sie przydadzą ![]()