Chcę zostać instruktorką fitness - proszę o rady - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Chcę zostać instruktorką fitness - proszę o rady

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Chcę zostać instruktorką fitness - proszę o rady

W sumie od zawsze miałam lekką nadwagę i tak jest do teraz. Uczęszczałam jakiś czas temu na zajęcia fitness i taneczne i bardzo mi sie spodobała taka aktywna forma spędzania czasu. Dawało mi to wiele radości i satysfakcji z wykonywanych ćwiczeń smile Bardzo bym chciała zmierzyć się sama ze soba i jako osoba, która nie ma wybitnej kondycji zrobić kurs instruktora fitness smile a w przyszłości zatrudnić się w jakimś klubie i dorobić sobie prowdząc takie zajęcia smile

Pracuje teraz w biurze i czasami po prostu już z moim adhd nie wytrzymuje za biurkiem w pozycji siedzącej tongue chciałabym na stałe wprowadzić ruch w moje życie smile a wiem, że sama nie jestem wstanie sie zmobilizować i sama np.  w domu ćwiczyć bo nie mam w sobie takiej motywacji. (Próbowałam wiele razy ) Dlatego wolałam chodzić na zajęcia to klubu bo tam instruktorka i cała grupa motywuje do działania i efekty odrazu widać smile

Oczywiście chcę sie wcześniej przygotować kondycyjnie. Mam pytanie do osób, które wiedzą więcej na ten temat na co powinnam być przygotowana podczas odbywania takiego kursu? Czy naprawdę trzeba mieć niesamowite predyspozycje (siłę, wytrzymałość, kondycję) aby wykonywac taki zawód?
Ile czasu powinnam sie przygotowywać na taki wysiłek?

Może jest jakaś osoba z Katowic lub okolic, która mogła by mi polecić szkołę, klub gdzie mogłabym odbyć taki kurs. 

Bardzo dziękuje z góry za wszystkie informację, które napewno sie przydadzą smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Chcę zostać instruktorką fitness - proszę o rady

Jeśli chcesz mieć dokument uprawniający Cię do prowadzenia zajęć fitness to musisz zrobić kurs instruktora rekreacji ruchowej o specjalności fitness. Zasadniczo nie wiem czy na sam kurs potrzebna jest jakaś super zaawansowana sprawność. Nie zmienia to jednak faktu, że jeśli chcesz później prowadzić takie zajęcia to wytrzymałość będzie wskazana, ponieważ instruktorzy często prowadzą po 2-4 h zajęć pod rząd. Ale z tego co wiem od nich to najgorsza jest pierwsza godzina a później jest już z górki smile

3 Ostatnio edytowany przez PaulaTRELA (2012-07-01 16:47:25)

Jak we wszystkim liczy się chęć szczera: DZIAŁAJ I DO PRZODU !! ?????

4

Dosyć fajny kurs instruktora fitness organizuje teraz akademia instruktorów sportu S4. Poczytajcie jak to wygląda jeśli chodzi plan i instruktorów bo dobra kadra to podstawa!!!

5

Masz jakiś dobry?

6

tez mnie ten temat ciekawi, myślę by się rozwijać i jeszcze na tym zarabiać

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Chcę zostać instruktorką fitness - proszę o rady

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024