Hej, moja mama straciła pracę, ma ok. 50 lat, wygląda nieźle, ma sporo energii, ale niestety słabo zna angielski, słabo komputer i jest średnio kreatywna. Raczej szuka pracy odtwórczej, typu ma wyłożyć coś na półkach, to to zrobi. Nie zamyka się już na żadne zawody, bo wie, że nie może, bo i tak będzie jej trudno. Szuka w Warszawie - jakbyście coś wiedzieli, dajcie znać...
niech pochodzi i popyta w sklepach, samo siedzenie w domu nic nie pomoze.
Poszukiwanie pracy dzisiaj to głównie internet, wyszukiwanie ogłoszeń i wysyłanie CV. Pomóż mamie napisać na komputerze fachowe CV i list motywacyjny, a potem do dzieła.
Hej, moja mama straciła pracę, ma ok. 50 lat, wygląda nieźle, ma sporo energii, ale niestety słabo zna angielski, słabo komputer i jest średnio kreatywna. Raczej szuka pracy odtwórczej, typu ma wyłożyć coś na półkach, to to zrobi. Nie zamyka się już na żadne zawody, bo wie, że nie może, bo i tak będzie jej trudno. Szuka w Warszawie - jakbyście coś wiedzieli, dajcie znać...
A jakie ma doświadczenie? To też jest istotne.
Ja często szukam przez gumtree pracy, tylko że ja 21 latka, to inna sytuacja.
Jeżeli każda praca, praktycznie bez ograniczeń, to może ulotki, tu chyba najlepiej popytać, bo w Internecie obecnie nie widzę wiele ogłoszeń co do ulotek.. może jakieś wykładanie towaru..jak coś bym znalazła, to Ci wyślę na PW i będziesz mogła pokazać mamie.
Dobra też jest gazeta oferta, kosztuje chyba ok 3-4 zł i jest tam dużo ogłoszeń, jedne z numerami, inne z podanymi mailami.
Niech zarejestruje się też na jakichś portalach o pracę np infopraca, pracuj.pl, tam doda swoje CV, to na pewno zwiększy swoje szanse.
I radziłabym też, żeby podszkoliła się na komputerze, bo niestety, takie czasy, że komputery są coraz popularniejsze i w coraz większej ilości zakładów pracy wymagają znajomości tych podstawowych chociaż programów. Pewnie Ty jesteś lepsza w obsłudze komputera niż Twoja mama, więc możesz ją podszkolić.
No i wiesz, dobre, przejrzyste CV, uwypuklające atuty Twojej mamy, dobre zdjęcie dodane, pozytywne nastawienie i do dzieła ;-)