Zwierz polityczny - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1

Temat: Zwierz polityczny

ok, coś może niezbyt poważnego, ale trochę może warto odciążyć to politykowanie i spojrzeć na kilka spraw z przymrużeniem oka a nawet dwóch wink

słynne zwierzęta to np. suczka kwaśniewskiego, chyba pobita przez sabę dorna? cimoszewicz kojarzy mi się z żubrami, pamiętam fragment wywiadu, w trakcie którego trochę go z tego odpytano. ktoś coś ma jeszcze?

w sumie takiego zwierzaka można wykorzystać do kampanii równie dobrze jak żonę wink zwierzę to istota wpływowa. gdy żona blaira pozbyła się kota, który mieszkał z poprzednimi premierami, opinia publiczna była niezbyt po jej stronie, żeby nie powiedzieć wprost, ludzie byli oburzeni... trzeba było zapewnień, że kot ma się dobrze u pracownika któregoś z ministerstw wink

jeszcze jakieś słynne zwierzaki?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zwierz polityczny

ba, w parlamencie cały folwark zwierzęcy big_smile

3

No tak, szopka bożonarodzeniowa...To są wręcz zwierzaki!!! ale jagus chce chyba o pupilach pogadac smile

4

euhmmm pupile i pupilki smile
ktoś mój tekst nie był w stanie zrozumieć (inny wątek wink  ), ale podkreślam jedno. gdy się chce dobrze wypaść, zaprezentować jako polityk z ludzką twarzą, to wyciąga się żonę a z braku takowej warto podkreślić swój humanizm zwierzątkiem. przykre? prawdziwe...
o przypomniało mi się: koń kaliguli (nie ta epoka, ale cyrk równie interesujący wink  )

a jakie zwierzątko ma nasz premier? coś mi się kiedyś obiło o oczy, ale nie jestem pewna- jakiś czworonóg... hmm

Ciekawy temat podjęłaś jagus. Ewa ma rację co do tego folwarku zwierzęcego. Idąc tym samym tokiem myślenia, uważam że nasi politycy przypominają owce. Dlaczego, bo w parlamencie jest  taki owczy pęd do władzy!!! No to tak, gwoli żartu. Owszem, niektórzy politycy  rzeczywiście kojarzą się ze zwierzętami,a panowie Kaczyńscy przypominają chomiki, wbrew nazwisku. Zaszczyt przypominania wyglądem kaczki dała natura Tuskowi, nie tylko natura ale wsparli ją nawet i rodzice nadając mu kacze imię. Chyba nie powinnam była pozwolić sobie na taką lekkość opinii na ten temat, ale przecież wątek został podjęty w żartobliwy sposób. To dlaczego nie?

6

Dziękuję Pani Anno!!! I gratuluję ciekawych spostrzeżeń!!!:)

7

Ja chyba  nie za bardzo zrozumiałem autorkę wątku...:(
Czy chodziło o zwierzaki polityków czy o podobieństwo polityków do zwierzątek?

8

"słynne zwierzęta to np. suczka kwaśniewskiego..." czego tu nie można rozumieć? tongue

a to że wątek przeszedł na inne rewiry to już inna sprawa wink

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024