witam Mam pytania. Końce szkole zawodową jako sprzedawca chciała bym zrobić sobie jeszcze średnią ale nie wiem jaki kierunek czy sprzedawca, opiekunka w przedszkolu czy jakis inny i nie wiem co oznaczają te kierunki
- klasa o profilu geo-społecznym - język angielski, geografia, wiedza o społeczeństwie,
- klasa o profilu matematyczno-fizycznym - język angielski, matematyka, fizyka.
-policyjne, ekonomiczne, humanistyczne
Jaki wybrać sobie profil by pracować.
A jaki wy byście wybrali dodarcie z góry dziękuje
2 2012-06-05 22:03:47 Ostatnio edytowany przez gogos (2012-06-05 22:04:56)
witam, po liceum nie masz praktycznie nic. tzn.masz tylko mature ale bez zadnego zawodu. Liceum jest bardziej szkoła przygotowującą do dalszej nauki na studiach. jesli chcesz miec jeszcze jeden zawód a przy okazji mature polecam technikum. po tej szkole jest zawód i masz wieksze prawdopodobienstwo do znalezienia pracy....
czyli po zawodówce moge iść np do technikum czy zaoczna technikum ale jakie czeba miec klasyfikacje by mnie przyjeli
a jak bym chciała miec ten sam kierunek jako sprzedawca i tylko srednią zrobić do tego zawdu to moge w LO czy inny kierunek pomuście bo wogule jestem nie obeznana
Jedsli chcesz miec tylko mature to wystarczy liceum, a jesli dodatkowo zawód to technikum. Mysle ze do technikum nie trzeba miec jakich kolwiek kwalifkacji trzeba miec skonczone gimnazjum no i chyba ten caly egzamin gimnazjalny, bo przecież do technikum lub liceum idziemy najczesciej po gimnazjum