Hej!
Mój chłopak dziś skarży się na tą dolegliwość, czyli ból w dolnej części kręgosłupa pod nerkami...
nie jest to jakiś dokuczliwy ból, więc do lekarza go nie wyciągnę ![]()
Macie jakieś sprawdzone rady na tą dolegliwość?
Jakieś maści?
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Dolegliwe korzonki
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Hej!
Mój chłopak dziś skarży się na tą dolegliwość, czyli ból w dolnej części kręgosłupa pod nerkami...
nie jest to jakiś dokuczliwy ból, więc do lekarza go nie wyciągnę ![]()
Macie jakieś sprawdzone rady na tą dolegliwość?
Jakieś maści?
witaj mozesz wyprobowac masc NAPROXEN mnie pomaga nie jest droga wiec warto sprobowac bo sa inne ale duzo drozsze ,wiec poco przeplacac ,pozdrawiam
Z mojej wiedzy wynika, że terapia zależy od przyczyny bólu. Jeśli ból jest spowodowany infekcją wystarczy antybiotyk i leki przeciwzapalne. Sytuacja wyglądaj gorzej gdy ból jest spowodowany uciskiem wywołanym przez uszkodzony dysk. Wówczas oprócz leków przeciwzapalnych konieczna jest rehabilitacja ( w przypadkach kiedy nie pomaga - zabieg chirurgiczny ).
A znacie jakieś domowe sposoby na ból korzonków ?
Zarówno mój teść, u którego ból korzonków wynikał ze stanów zwyrodnieniowych kręgosłupa (ostatecznie został poddany operacji), jak i mąż, który korzonki kilkakrotnie przeziębił, stosowali specjalne, kupione w sklepie medycznym, poduszki nagrzewające. Z tego co wiem, przy tego rodzaju bólu, bardzo ważne jest, aby zostały rozluźnione napięte mięśnie dolnej części kręgosłupa, przy czym aby to osiągnąć okolice korzonków można albo nagrzać, albo - co ostatnio stosuje się coraz częściej - mocno oziębić, na przykład przy pomocy krioterapii. Na pewno pomagają też różnego rodzaju, dostępne w aptece (przeważnie bez recepty), rozgrzewające maści lub żele.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Dolegliwe korzonki
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024