List motywacyjny pisac czy nie nieokreslone stanowisko - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » List motywacyjny pisac czy nie nieokreslone stanowisko

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: List motywacyjny pisac czy nie nieokreslone stanowisko

Chcialam zlozyc swoje cv po roznych firmach i nie wiem czy pisac list motywacyjny do kazdej firmy,a z drugiej strony nie wiem jak mozna napisac list motywacyny na nieokreslone stanowisko czy ma ktos jakies przyklady ?Doradzcie co zrobic i jak zlozyc.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: List motywacyjny pisac czy nie nieokreslone stanowisko

Myślę, że nie ma sensu pisać listu motywacyjnego skoro firma nie ogłasza konkretnego wakatu. W końcu litst ma to na celu aby pokazać czemu Ty jesteś najlepszym kandydatem na to właśnie stanowisko.

Jeśli jesteś zainteresowana pracą w jakimś konkretnym dziale czy na konkretnym stanowisku to możesz napisać coś na kształt listu przewodniego - ogólnej informacji na Twój temat, na temat Twojego doświadczenia i motywacji.

3

List motywacyjny piszesz do konkretne firmy, na konkretne stanowisko.
Nie zaszkodzi wysyłać LM do firm, które obecnie nie prowadzą rekrutacji. Może akurat będą mieli wolny wakat.

4

Kaja74 napisał/a:

List motywacyjny piszesz do konkretne firmy, na konkretne stanowisko.
Nie zaszkodzi wysyłać LM do firm, które obecnie nie prowadzą rekrutacji. Może akurat będą mieli wolny wakat.

ale jak go napisać jak nie mamy okreslonego stanwiska??

5

Magdalena to piszesz wówczas list do tej firmy, ale na początku zaznaczasz, że po prostu interesowałaby Cię praca u nich np. w administracji czy innym dziale. Nie wiem jakie masz doświadczenie zatem ciężko jest coś konkrtenego zaproponować.

6

Lena napisał/a:

Magdalena to piszesz wówczas list do tej firmy, ale na początku zaznaczasz, że po prostu interesowałaby Cię praca u nich np. w administracji czy innym dziale. Nie wiem jakie masz doświadczenie zatem ciężko jest coś konkrtenego zaproponować.

Jestem po technikum ekonomicznym ,licencjat skonczyłam z administracji specjalnść administrowanie firma,a mgr za rok skoncze administracja specjalnosc finanse i rachnkowosc

7

To w takim razie możesz pisać właśnie o pracy w administracji, pracy biurowej czy też jako pomoc w dziale księgowym. Jeśli oczywiście jest to to, co by Cię na dłuższą metę interesowało.

8

Lena napisał/a:

To w takim razie możesz pisać właśnie o pracy w administracji, pracy biurowej czy też jako pomoc w dziale księgowym. Jeśli oczywiście jest to to, co by Cię na dłuższą metę interesowało.

Tak,tak to mnie interesje:)

złozylam samo cv bez listu motywacyjnego ,zobaczymy czy ktoś zadzwoni wink

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » List motywacyjny pisac czy nie nieokreslone stanowisko

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024