DZIEŃ KOBIET - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 47 ]

1 Ostatnio edytowany przez wczesajka (2009-03-08 16:17:14)

Temat: DZIEŃ KOBIET

Witajcie! zapraszam do podzielenia sie wrażeniami z dnia kobiet '09 ;D czym obdarowali Was mezczyni, jak przezylyscie ten dzien? i inne detale zwiazane z 8 marca. smile

zaczne od tego,ze ja dostałam pióro od mojego mezczyny smile i duuzego ciepłego loda. :)juz poniewaz prezent zostal mi wreczony punkt 24 big_smile a tak w ogóle to właśnie się z nim rozstałam.bo pojechał do swego rodzinnego domku na noc,ale o 12 w południe znów zaczynamy świętować smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: DZIEŃ KOBIET

Hahhaha wczesajkaaaa 8 MARCA!
nie wiemnie dostałam, jeszcze nic. ja nie chcę niczego, dużo miłości i słodkiego buziola smile

3

Mam dziś urodziny,imieniny i Dzień Kobiet. Niestety nie ma kto pamiętać o tym i obdarowywać mnie prezentami. Przywykłam.

4

beatkam63 ja mam urodziny i imieniny i dzień babci w jednym dniu smile wiem jak to jest i tak jeden prezent dostaję.

Najlepszego ;*

5

CookieBitch napisał/a:

beatkam63 ja mam urodziny i imieniny i dzień babci w jednym dniu smile wiem jak to jest i tak jeden prezent dostaję.

Najlepszego ;*

To trochę niesprawiedliwe nie sądzisz(żartuję oczywiście)?

6

ja dzis cały dzień w pracy.. z mężczynami:), życzenia byly i chyba na tym tyle:)

7

Wszystkie najj dla was wink

8

http://0803.pl/k,S2FzaXVsYSA6KSBEbGEgd3 … nVtIDoqfDE

Troche nie wyszlo ale prosto z serduszka smile Bo to dla pojedynczej osoby:)
Ale wpisalam, ze dla wszystkich wspanialych Kobietek tego Forum :*******
Dla Was smile

9 Ostatnio edytowany przez wczesajka (2009-03-08 16:19:18)

no to data mi sie pomylila smile ale to ze wzgledu na pore pisania postu tongue

no sto sto lat!

10

Mnie obudził o 6 rano smsem "Wszystkiego dobrego kochanie, bo najlepsze już masz. Z okazji wiadomej" Na moje pytanie co mam najlepszego dostałam odpowiedź "Mnie". Hehe smile No i w tygodniu dostałam misia, chociaż nie wiem czy to spóźniony prezent walentynkowy, czy wcześniejszy na Dzień Kobiet bo nie pytałam, więc uznam, że z obu okazji wink

Najlepszego dziewczyny smile

11

Geneza współcześnie obchodzonego Międzynarodowego Dnia Kobiet wiąże się z walką o równouprawnienie i poprawę bytu kobiet zapoczątkowane przez angielskie i amerykańskie sufrażystki (od łacińskiego suffragium - głos, prawo do głosu) domagające się praw wyborczych dla kobiet.

Po raz pierwszy Dzień Kobiet obchodzono w Stanach Zjednoczonych 20 lutego 1908 r. W tym dniu na ulice wyszły kobiety domagające się poprawy sytuacji ekonomicznej i politycznej, a przede wszystkim przyznania im prawa wyborczego. Dzień ten miał upamiętnić wcześniejszy strajk pracownic nowojorskiej przędzalni bawełny, domagających się skrócenia dnia pracy oraz zrównania wynagrodzenia kobiet i mężczyzn.

Na pomysł obchodzenia międzynarodowego święta wpadły i przedstawiły go na forum publicznym, amerykańskie delegatki podczas odbywającej się w 1909 roku w Kopenhadze II Międzynarodówki Socjalistycznej. Pomysł był, jak na ówczesne czasy, kontrowersyjny - organizacje kobiece nie cieszyły się wówczas ani popularnością ani przychylnością. To, że w kalendarzu figuruje dziś Międzynarodowy Dzień Kobiet zawdzięczamy niemieckiej socjalistce Klarze Zetkin, to ona bowiem przeforsowała projekt i doprowadziła do uchwalenia oficjalnego święta. Po raz pierwszy "międzynarodowy" dzień kobiet obchodzono rok później w czterech krajach: Austrii, Danii, Niemczech i Szwajcarii jednak w różnych dniach.

źródło: interia.pl

Trochę info smile

12

Ja spędzam dzień kobiet samotnie, starając się zapomnieć o mojej miłości.. ale piekę duży tort na jutro, bo świętujemy z koleżankami smile Troszkę smutnawy dzień, ale mam okazje troszkę odpocząć wink Wszystkiego najlepszego życzę wszystkim panią :*

13

A ja nie przywiązuję wagi do rzeczy materialnych,bo nie mają dla mnie znaczenia,wystarczy mi tylko miłość ukochanej osoby "kochać i być kochanym"dla mnie to największy skarb i prezent jaki mogłam w życiu otrzymać.Więc mąż złożył mi życzenia z zapewnieniem nadal tych samych wielkich uczuć .A teraz mój M szykuje pyszną kolację przy lampce wina.Przesyłam Wam najlepsze życzonka smile

14

stokrotka: racja xDDD

15 Ostatnio edytowany przez wczesajka (2009-03-08 20:05:29)

nie no oczywiscie,ze racja. ja tez nie uwazam,ze prezenty nie sa najwazniejsze,ale jednak milo jest gdy ktos pamieta, postara sie. prznajmniej mi to sprawia frajde i lubie prezenciki. smile nie kosztowne,ale kazde! smile dzis dostalam jajko niespodzianke i mialam tak frajde ze skladanie zabawki jak dzieciak smile

16

A ja dostałam słodkości xD (Nie licząc milionów buziaków smile) Dzień Kobiet może być uroczy - niekonicznie huczny jak inni myślą tongue

17

Buziola dostałam i do kina poszliśmy smile

18

huczny bron Boze. smile
tak w ramach sprostowania i wytlumaczenia: o piorze napisalam nie w takim sensie,ze kosztowny wydatek, czy nie. chodzilo mi o to,ze bardzo chcialam cos takiego i on wiedzial i pamietal i w ogole smile

cookie a na czym w kinie byliscie?

19

witajcie kochane,
ja zostałam dzisiaj obudzona sniadaniem do łożka, slodkim buziaczkiem no i oczywiscie kwiatami:)

a na zakończenie naszego dnia wszystkiego dobrego kobietki ode mnie dla Was:)

20

Hehehe ale można zapamiętac ten dzień nawet jeśli był spędzony w domu. my sie na spacerek wybraliśmy smile Najbardziej powinien cieszyć gest, pomysł, a nie grubo wydane pieniądze...komercja komercją, a święto świętem - Wczesajko znów przyznaję rację xD
Czy nie lepiej dostać buziaka?

21

luuuzna napisał/a:

Czy nie lepiej dostać buziaka?

otóż to!

22

smile ide po buzi smile

23

Wczesajko napisz jak było, ok? big_smile

24

wczesajko byliśmy na "oszukana", bardzo ładny film smile

25

och rozkosznie. smile

teraz slucha moj mezczyzna nowej plyty ostrego smile sa rzeczy wazne i wazniejsze big_smile

a poza tym krew mnie zalewa i wkurzam sie na KFC ,bo sie spozniaja sad

26 Ostatnio edytowany przez Olina (2011-03-07 15:51:01)

dobrze oceniany na Filmwebie big_smile

no i tak trzymać smile Ja też dostałam buzi muszę sie pochwalić big_smile big_smile

Nie pisz, proszę, posta pod postem, a jeżeli chcesz coś dopisać użyj opcji "edytuj", o czym mówi pkt 11 naszego Regulaminu. (Moderatorka Olina)

27

ja kwiata i duuuuże buci. miło smile

28

z okazji tego,że wczoraj była niedziela i że od 3 dni nie byłam w pracy a na cudownym -relaksującym wypadzie-zadzwoniono do mnie, żebym do pracy prosto z wypadu przyjechała, bo jakieś tam papiery i inne pierdoły, mój J. przyjechał mnie odebrać, 8 moich pracownic dostało po rózy, ja dostalam bukiecik, poszliśmy do restauracji, w domu czekały na mnie płyty o których mu gadałam i gadałam i nie spodziewwałam się, że mnie slucha:] a jednak,miły dziń, gdyby nie ta praca byłoby doskonale:]

29

o a ja zapomniałam o tym święcie, ale jak się nie ma mężczyzny to nie dziwne, ale nic to, sama sobie dziś coś kupię, żebym nie była poszkodowana smile

30

ufoludku, ja w sklepie dostałam różę i życzenia. sama o sobie zapomniałaś. skoro nie ma kto złożyć Ci zyczeń i dać tulipanka, sama sobie umil czas smile np fryzjer, kosmetyczka...

31

Dziewczynki zbliża się 8 marca czas odnowić wątek

..... miłego weekendu - pozdrawiam Wszystkie Kobiety
na Forum smile Julka

32

Z racji że dzień kobiet już jutro to życzę Wam super dnia i dużo prezentów od facetów tongue

33

MM - Święto kobiet
http://www.youtube.com/watch?v=A4VyOD9zg98

fajne życzenia składa nam Maleńczuk smile

34

Wszystkim netkobietkom życze aby dziś bliski facet obdarował Was kwiatami, buziakami, śniadankiem do łóżka smile

dobrym słowem ,słodyczmi, prezentami i czy tylko sie da smile

Czy mąż, chłopak , przyjaciel, kochanek wink

syn, zięć, szef , współpracownicy, wnuczek szwagier, ojciec, brat niechaj KAŻDY DA WAM KWIAT

Pozdrawiam Wszystkie Kobiety na FORUM

Dużo uśmiechu Wam dziś życze pa Julka wink

35

Netkobietki uśmiechu,uśmiechu i jeszcze raz uśmiechu to jest najważniejsze i tego Wam dziś życzę Buziaki;*

36

Dziś DZIEŃ KOBITEK 2020 .

Przyjmijcie życzenia Babki kochane od drugiej Baby z samego rana, niech Wasz dzień cały będzie radosny, trzymajcie się Babki, aby do wiosny!

37

Forum kobiet, a Dzień Kobiet jakby zapomniany smile

38 Ostatnio edytowany przez RhobarIV (2023-03-08 15:51:52)

Z okazji dnia kobiet życzę każdej kobiecie by się skończyło podtykanie  wszystkiego wam pod nos za darmo  w zamian za zatrzepotanie rzęsami i ukazanie nóg.

39

RhobarIV napisał/a:

Z okazji dnia kobiet życzę każdej kobiecie by się skończyło podtykanie  wszystkiego wam pod nos za darmo  w zamian za zatrzepotanie rzęsami i ukazanie nóg.

I nawzajem smile

40

Tamiraa napisał/a:

Patrząc na życzenia złożone tu i w wątku ciążowym, to ja bym sobie życzyła, żsby część facetów po prostu wyginęła.

41

Lady Loka napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Patrząc na życzenia złożone tu i w wątku ciążowym, to ja bym sobie życzyła, żsby część facetów po prostu wyginęła.

Ja bym się zastanawiała, dlaczego ci chłopcy trafiają akurat na dziewczyny, które powalają urodą do tego stopnia, że odbierają biedakom rozum.
A już całkiem nie rozumiem tego stygmatyzowania w stosunku do szarych myszek i dziewczyn naprawdę wartościowych acz nieśmiałych.

42

Kochane, Wszystkiego najlepszego, celebrujmy codziennie swoją kobiecą siłę smile

A chłopcom sugeruję zapoznać się z genezą święta

43

Lady Loka napisał/a:

Ktoś tu się radykalizuje i to co piszesz brzmi groźnie. smile Może trzeba będzie zakładać obozy koncentracyjne dla takich zbędnych kolesi i tam ich utylizować.:)
No niestety jest jak jest. Feminizm podkopuje grunt, na którym stoją kobiety. Coraz bardziej rozszerzane są kobiece prawa, chcąc jednocześnie chronić to co kobiety mają: adorację, czy specjalne traktowanie jako kobieta. Na cos się trzeba zdecydować. Albo równamy do facetów w prawach i obowiązkach, albo chcemy zachować to co kobiety mają. Decyzji nie ma, a jest coraz większe narzekanie kobiet i domaganie się specjalnego traktowania.

44 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2023-03-09 11:33:05)

Istotka6 napisał/a:

Kochane, Wszystkiego najlepszego, celebrujmy codziennie swoją kobiecą siłę smile

Święto zostało mocno niegdyś zniekształcone.
W rzeczywistości nie chodzi o zasługi kobiet tylko upamiętnienie walki o ich prawa.
Dlatego celebrujmy je co roku, ponieważ, tak jak piszesz, świadczy to o naszej sile.

Nadmieniam, że nie chodzi tu o prawo do trzepotania rzęsami  i pokazywania nóg  wink

45

Tamiraa napisał/a:
Istotka6 napisał/a:

Święto zostało mocno niegdyś zniekształcone.
W rzeczywistości nie chodzi o zasługi kobiet tylko upamiętnienie walki o ich prawa.
Dlatego celebrujmy je co roku, ponieważ, tak jak piszesz, świadczy to o naszej sile.

Nadmieniam, że nie chodzi tu o prawo do trzepotania rzęsami  i pokazywania nóg  wink

W sumie, masz rację smile

46 Ostatnio edytowany przez Legat (2023-03-09 12:40:48)

Tamiraa napisał/a:

Bardzo nieskromnie napisane i niestety nieprawdziwie. Pytanie można nazwać weryfikujące. Dlaczego kobiety w Afryce, czy Azji - takich praw sobie nie "wywalczyły"? smile

47 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2023-03-09 20:51:28)

Legat napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Bardzo nieskromnie napisane i niestety nieprawdziwie. Pytanie można nazwać weryfikujące. Dlaczego kobiety w Afryce, czy Azji - takich praw sobie nie "wywalczyły"? smile

Ja nie piszę o symbolu wywalczenia i zwycięstwa, ale walki.
W naszym kraju też nie ma za ciekawie, skoro umierają kobiety na porodówce z niewiadomych powodów.
Przeczytałam właśnie apel Kingi Rusin do Agaty Dudy.

PS Powinnam napisać: są przypadki.

Posty [ 47 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024