Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Witajcie! zapraszam do podzielenia sie wrażeniami z dnia kobiet '09 ;D czym obdarowali Was mezczyni, jak przezylyscie ten dzien? i inne detale zwiazane z 8 marca. ![]()
zaczne od tego,ze ja dostałam pióro od mojego mezczyny
i duuzego ciepłego loda. :)juz poniewaz prezent zostal mi wreczony punkt 24
a tak w ogóle to właśnie się z nim rozstałam.bo pojechał do swego rodzinnego domku na noc,ale o 12 w południe znów zaczynamy świętować ![]()
Ostatnio edytowany przez wczesajka (2009-03-08 15:17:14)
Hahhaha wczesajkaaaa 8 MARCA!
nie wiemnie dostałam, jeszcze nic. ja nie chcę niczego, dużo miłości i słodkiego buziola ![]()
Mam dziś urodziny,imieniny i Dzień Kobiet. Niestety nie ma kto pamiętać o tym i obdarowywać mnie prezentami. Przywykłam.
beatkam63 ja mam urodziny i imieniny i dzień babci w jednym dniu
wiem jak to jest i tak jeden prezent dostaję.
Najlepszego ;*
CookieBitch napisał:
beatkam63 ja mam urodziny i imieniny i dzień babci w jednym dniu
wiem jak to jest i tak jeden prezent dostaję.
Najlepszego ;*
To trochę niesprawiedliwe nie sądzisz(żartuję oczywiście)?
ja dzis cały dzień w pracy.. z mężczynami:), życzenia byly i chyba na tym tyle:)
Wszystkie najj dla was ![]()
http://0803.pl/k,S2FzaXVsYSA6KSBEbGEgd3 … nVtIDoqfDE
Troche nie wyszlo ale prosto z serduszka
Bo to dla pojedynczej osoby:)
Ale wpisalam, ze dla wszystkich wspanialych Kobietek tego Forum :*******
Dla Was ![]()
no to data mi sie pomylila
ale to ze wzgledu na pore pisania postu ![]()
no sto sto lat!
Ostatnio edytowany przez wczesajka (2009-03-08 15:19:18)
Mnie obudził o 6 rano smsem "Wszystkiego dobrego kochanie, bo najlepsze już masz. Z okazji wiadomej" Na moje pytanie co mam najlepszego dostałam odpowiedź "Mnie". Hehe
No i w tygodniu dostałam misia, chociaż nie wiem czy to spóźniony prezent walentynkowy, czy wcześniejszy na Dzień Kobiet bo nie pytałam, więc uznam, że z obu okazji ![]()
Najlepszego dziewczyny ![]()
Geneza współcześnie obchodzonego Międzynarodowego Dnia Kobiet wiąże się z walką o równouprawnienie i poprawę bytu kobiet zapoczątkowane przez angielskie i amerykańskie sufrażystki (od łacińskiego suffragium - głos, prawo do głosu) domagające się praw wyborczych dla kobiet.
Po raz pierwszy Dzień Kobiet obchodzono w Stanach Zjednoczonych 20 lutego 1908 r. W tym dniu na ulice wyszły kobiety domagające się poprawy sytuacji ekonomicznej i politycznej, a przede wszystkim przyznania im prawa wyborczego. Dzień ten miał upamiętnić wcześniejszy strajk pracownic nowojorskiej przędzalni bawełny, domagających się skrócenia dnia pracy oraz zrównania wynagrodzenia kobiet i mężczyzn.
Na pomysł obchodzenia międzynarodowego święta wpadły i przedstawiły go na forum publicznym, amerykańskie delegatki podczas odbywającej się w 1909 roku w Kopenhadze II Międzynarodówki Socjalistycznej. Pomysł był, jak na ówczesne czasy, kontrowersyjny - organizacje kobiece nie cieszyły się wówczas ani popularnością ani przychylnością. To, że w kalendarzu figuruje dziś Międzynarodowy Dzień Kobiet zawdzięczamy niemieckiej socjalistce Klarze Zetkin, to ona bowiem przeforsowała projekt i doprowadziła do uchwalenia oficjalnego święta. Po raz pierwszy "międzynarodowy" dzień kobiet obchodzono rok później w czterech krajach: Austrii, Danii, Niemczech i Szwajcarii jednak w różnych dniach.
źródło: interia.pl
Trochę info ![]()
Ja spędzam dzień kobiet samotnie, starając się zapomnieć o mojej miłości.. ale piekę duży tort na jutro, bo świętujemy z koleżankami
Troszkę smutnawy dzień, ale mam okazje troszkę odpocząć
Wszystkiego najlepszego życzę wszystkim panią :*
A ja nie przywiązuję wagi do rzeczy materialnych,bo nie mają dla mnie znaczenia,wystarczy mi tylko miłość ukochanej osoby "kochać i być kochanym"dla mnie to największy skarb i prezent jaki mogłam w życiu otrzymać.Więc mąż złożył mi życzenia z zapewnieniem nadal tych samych wielkich uczuć .A teraz mój M szykuje pyszną kolację przy lampce wina.Przesyłam Wam najlepsze życzonka ![]()
stokrotka: racja xDDD
nie no oczywiscie,ze racja. ja tez nie uwazam,ze prezenty nie sa najwazniejsze,ale jednak milo jest gdy ktos pamieta, postara sie. prznajmniej mi to sprawia frajde i lubie prezenciki.
nie kosztowne,ale kazde!
dzis dostalam jajko niespodzianke i mialam tak frajde ze skladanie zabawki jak dzieciak ![]()
Ostatnio edytowany przez wczesajka (2009-03-08 19:05:29)
A ja dostałam słodkości xD (Nie licząc milionów buziaków
) Dzień Kobiet może być uroczy - niekonicznie huczny jak inni myślą ![]()
Buziola dostałam i do kina poszliśmy ![]()
huczny bron Boze. ![]()
tak w ramach sprostowania i wytlumaczenia: o piorze napisalam nie w takim sensie,ze kosztowny wydatek, czy nie. chodzilo mi o to,ze bardzo chcialam cos takiego i on wiedzial i pamietal i w ogole ![]()
cookie a na czym w kinie byliscie?
witajcie kochane,
ja zostałam dzisiaj obudzona sniadaniem do łożka, slodkim buziaczkiem no i oczywiscie kwiatami:)
a na zakończenie naszego dnia wszystkiego dobrego kobietki ode mnie dla Was:)
Hehehe ale można zapamiętac ten dzień nawet jeśli był spędzony w domu. my sie na spacerek wybraliśmy
Najbardziej powinien cieszyć gest, pomysł, a nie grubo wydane pieniądze...komercja komercją, a święto świętem - Wczesajko znów przyznaję rację xD
Czy nie lepiej dostać buziaka?
luuuzna napisał:
Czy nie lepiej dostać buziaka?
otóż to!
ide po buzi ![]()
Wczesajko napisz jak było, ok? ![]()
wczesajko byliśmy na "oszukana", bardzo ładny film ![]()
och rozkosznie. ![]()
teraz slucha moj mezczyzna nowej plyty ostrego
sa rzeczy wazne i wazniejsze ![]()
a poza tym krew mnie zalewa i wkurzam sie na KFC ,bo sie spozniaja ![]()