Rozłam w rodzinie i znieważenie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Rozłam w rodzinie i znieważenie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Rozłam w rodzinie i znieważenie

Witajcie. Mam problem, mianowicie kryzys rodzinny. Może zacznę od początku.
Otóż zaczęło się od wymiany zdań pomiędzy moim mężem i jego bratem, w sutek czego mój mąż zabrał mnie z dzieckiem do domu, pogniewany na zachowanie brata. Gdy teściowa zorientowała się, że nas nie ma zadzwoniła pytając czemu nas nie ma, więc ja (i przyznam że nie pomyślałam bardziej nad skutkiem) powiedziałam, że mąż pokłócił się z bratem i już. I było by ok., następnego dnia by się pogodzili, gdyby nie fakt iż moja Teściowa poleciała z wyrzutem do męża brata, że ja powiedziałam że on jakoś źle się odzywa i obraża nas, po czym jego żona zadzwoniła do mnie nie aby sytuacje wyjaśnić, tylko aby mi nawrzucać iż jestem dwulicowa manipulatorska menda, dlatego bardzo niedobra (wersja cenzuralna), przy czym ja nic złego nie powiedziałam. Nie chciała oczywiście w ogóle mnie słuchać, rzuciła słuchawką, toteż ja zadzwoniłam z pytaniem do Teściowej, o co w ogóle im chodzi bo nie rozumiem, przecież nic złego nie powiedziałam, pokłócili się jak zwykle i jutro by im przeszło. Ale moja teściowa nie widzi w tym swojej winy. Kiedy mąż pojechał to wyjaśnić, teściowa nie stanęła w mojej obronie i nie sprostowała wszystkiego, tylko tak jakby przytaknęła na to. Powiem wam, że nie chce w ogóle ani jej ani szwagierki widzieć, ale źle mi z tym że zostałam tak zeszmacona. I nie wiem jak mam teraz się w ogóle zachowywać. Proszę o trzeźwe spojrzenie na sprawę i rady.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rozłam w rodzinie i znieważenie
silent_gnostic napisał/a:

(...)I nie wiem jak mam teraz się w ogóle zachowywać. Proszę o trzeźwe spojrzenie na sprawę i rady.

Jak masz się zachowywać?
Naturalnie, czyli zgodnie z Twymi uczuciami.
Jeśli nie masz ochoty na kontakty z rodzina męża, to się do nich nie zmuszaj. Jeśli prawdą jest, że to Ty zostałaś pomówiona i obrażona, a sama jesteś niewinna, to ruch należy do bratowej Twego męża i Twojej teściowej.

3

Wiem, że one powinny wykonać pierwszy krok. Tylko ja nierozumiem czemu to spadło na mnie, skoro ja generalnie nie mam z tym nic wspólnego. Wiesz, boli mnie to proprotu, i najzupełniej w świecie nie wiem co robić. Fakt, że nie chce mieć z nimi kontaktu, ale to rodzina mojego męża, i jak będą święta czy inna olokiczność, to ile razy mój mąż pójdzie sam by nie robiono mi wyrzutów.
Nie chce aby mój mąż rezygnował ze swojej rodziny. Sama mam rodzinę bardzo zżytą, i właściwie rodzina męża to przeciwieństwo mojej.

4

Myślę, że jedyne na co warto się zdobyć, to godność.
Nie wiadomo, co powiedziała dokładnie Twoja teściowa- idealną sprawą byłoby zrobienie konfrontacji: Ty, bratowa i teściowa -wtedy bratowa powie co usłyszała, a teściowa nie będzie miała wyjścia, bo i tak wyjdzie, że skłamała. Niestety ludzie z miłością do plotek i kłamstw to udręka, natomiast uważam, ze masz szansę zachować neutralność a jeśli masz na tyle chęci i odwagi, możesz przeprowadzić konfrontację. Ludzie najbardziej boją się osób otwartych i szczerych.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Rozłam w rodzinie i znieważenie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024