Czy ktoś może przetłumaczyć mi wynik? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Czy ktoś może przetłumaczyć mi wynik?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Czy ktoś może przetłumaczyć mi wynik?

Mama otrzymała dziś wynik, oczywiście wszystko po łacinie.
Może ktoś da radę przetłumaczyć?

piszą: tela mucosa colli uteri sine signis neoolasiae
tela partim coagulata

Pozdrawiam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy ktoś może przetłumaczyć mi wynik?

Wynik przyszedł tylko po łacinie?! Co to za szpital, że nie dają wyników po polsku? Ekspertem nie jestem, łaciny miałam jedynie rok, ale google mi pomógł wink A więc: "tkanka śluzówki szyjki macicy bez oznak choroby nowotworowej. Częściowa koagulacja tkanki". W sumie jestem pewna tego pierwszego zdania (chyba najważniejszego zresztą), drugiego już nie aż tak. Może ma być "Tkanka do częściowej koagulacji"? Jak ktoś jest w łacinie lepszy to niech mnie poprawi wink A Tobie radzę się skontaktować z lekarzem i poprosić o wytłumaczenie wyników, no bo bez jaj, nie można od normalnych ludzi znajomości łaciny wymagać...

3 Ostatnio edytowany przez FollowMe (2012-05-23 13:44:21)

No właśnie po łacinie tylko.

kaisa_malene  dziękuję kochana:*
Dziś mama  była u rodzinnego i też jej przetłumaczył-wszystko jest ok.
Szkoda,że tak jest-człowiek się denerwuje bo oni mają jakieś zasady i piszą po łacinie. Ja tego nie rozumiem?

4

Człowiek zamiast się denerwować to powinien zapytać lekarzy co mu tam w wynikach napisali.

5

Dziewczyny, nie diagnozowac sie przez neta! Wiem, kazdy to robi wink Ale ja sama ostatnio tydzien umieralam ze stresu po tym co w necie wyczytalam - jak sie okazalo zupelnie niepotrzebnie, bo nie bylo w polowie tak zle, jak ja to sobie zinterpretowalam.
Wiec sio do dobrego lekarza, a nie sie samemu wkrecac w stres.

6

sierpniowa ta zgadzam się, rzeczywiście następna wizyta za 2 tyg. Ciekawe czy ty byś chciała żyć w stresie 2 tyg.?Wątpię.

7

FollowMe napisał/a:

sierpniowa ta zgadzam się, rzeczywiście następna wizyta za 2 tyg. Ciekawe czy ty byś chciała żyć w stresie 2 tyg.?Wątpię.

Nie chcialabym. I dlatego jak nie rozumiem co jest napisane to pytam o wyjasnienie OD RAZU kiedy dostaje kartke do reki. O to mi chodzilo, o zapytanie od razu.

8

Wyniki odbiera się od pielęgniarek w rejestracji a nie od lekarza.
Pielęgniarki nic nie mogą powiedzieć.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Czy ktoś może przetłumaczyć mi wynik?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024