Jak myślicie co z tego będzie ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak myślicie co z tego będzie ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Jak myślicie co z tego będzie ?

Moja przyjaciółka (starsza niz ja) rozstała się z chlopakiem mieli problemy i tera odpoczywają. Ona go dalej bardzo kocha i on tez dalej cos do niej czuje ale musi poukladac swoje zycie i nie chce sie przyznac ze cos do niej czuje. Zaproponowal przyjazn - zgodzila się. Czy po obfitym w piękna prawdziwa miłość związku teraz gdy są przyjaciółmi po jakimś czasie sie zejdą ? wcześniej miał on chyba 4 dziewczyny i z kazdą zakończył znajomość a z nia nie. Czy to znaczy że jak wszystko sie poukłada to będą razem czy cos innego ? Piszę tu za nią bo ona nie była co do tego przekonana, a bardzo chcę jej pomóc wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak myślicie co z tego będzie ?

Moja intuicja mówi: tak. Ale rozsądek: Wieleee wiele może się wydarzyć i bardzo ciężko jest cokolwiek prognozować smile

3

Moja przyjaciółka ma jeszcze takie coś że denerwuje się kiedy wie że on idzie gdzieś z jakaś koleżanka albo jesli z jakaś pisze (wiadomo są osobno i mogą się spotykać ze znajomymi tak jak  ona czasem spotyka klegów ) i wtedy wpada w złość i często robi mu awantury o to i wszystko się sypie ;( nastepnego dnia jest juz dobrze ale potem znowu dzieje się coś podobnego. Jak myślicie czy ona powinna wyluzować i pokazać mu że nie rusza ją to by był zazdrosny i by się zastanawiał dlaczego czy co ? Proszę o odpowieć nie mogę znieść jej cierpienia ;( on tez jest czesto zazdrosny o to samo ale pokazuje to mniej albo w inny sposób. Co ma  zrobić ? Proszę jej smutna mina wprowadza tez mnie w smutek ze nie bardzo wiem jak jej pomóc ;(

4

MeocznaPani napisał/a:

Moja przyjaciółka (starsza niz ja) rozstała się z chlopakiem mieli problemy i tera odpoczywają. Ona go dalej bardzo kocha i on tez dalej cos do niej czuje ale musi poukladac swoje zycie i nie chce sie przyznac ze cos do niej czuje. Zaproponowal przyjazn - zgodzila się. Czy po obfitym w piękna prawdziwa miłość związku teraz gdy są przyjaciółmi po jakimś czasie sie zejdą ? wcześniej miał on chyba 4 dziewczyny i z kazdą zakończył znajomość a z nia nie. Czy to znaczy że jak wszystko sie poukłada to będą razem czy cos innego ? Piszę tu za nią bo ona nie była co do tego przekonana, a bardzo chcę jej pomóc wink

To się chwali, że chcesz jej pomóc. A przy okazji będziesz wiedzieć więcej...
Mieli problemy i teraz odpoczywają... - mega tekst. In minus oczywiście. Bo skoro para ma problemy, to rozmawia ze sobą, wyjaśnia i dochodzi do porozumienia. A nie do odpoczynku od siebie, bo były problemy.
Zaproponował przyjaźń - ona się zgodziła - Czy po okresie prawdziwej miłości( a jest nieprawdziwa miłość?) kiedyś zejdą się? Nie. Nie zejdą. Bo nawet jeśli Ona kocha, to On nie i proponuje przyjaźń by mieć wolną rękę, a też alternatywę w postaci przyjaźni z ową osobą...
Ona powinna być sobą się dużo uczyć życia. A że jest zazdrosna i to go wnerwia to fakt. Bo ten kto zazdrosny ma niską samoocenę, a ów facet woli takie co mają wysoką samoocene i są pewne siebie. Wtedy mu nie robią jazd...
Z tej mąki chleba nie będzie.
Pozdro.

5

Też uważam, że jakiegoś stabilnego, dojrzałego związku to raczej z tego nie będzie. Ale mam przyjaciółkę w bardzo podobnej sytuacji. On stwierdził, że chce się wyszaleć. Rozeszli się ale dalej była "przyjaźń". Przyjaźń, która po alkoholu kończyła się w łóżku. Po paru tygodniach on oczywiście stwierdził, że był debilem itp itd i tak w kółko schodzą i się i rozchodzą. Moim zdaniem w takich związkach główny problem jest taki, że facet chce mieć ciastko i zjeść ciastko, czyli mieć "przyjaciółkę" (a często sex przyjaciółkę) a jednocześnie unikać zobowiązań i problemów w związku. A kobieta daje się cały czas zwodzić, bo przecież on jest dla niej miły i często nie potrafimy skończyć takiego związku. Mam takie wrażenie, że kobiety potrafią definitywnie się odciąć dopiero jak on się okaże najgorszym draniem. Dlatego też, jeśli w życiu żadnego z nich nie pojawi się jakieś silniejsze uczucie to będą się tak szarpać, schodzić, rozchodzić i co chwilę "odpoczywać" od siebie.

6

Moim zdaniem, jeśli jedna strona w związku rzuca tekst: "Odpocznijmy od siebie, dajmy sobie trochę czasu", to już wiadomo, że nic z tego nie będzie. Przyjaźń po rozstaniu jest tylko wtedy ,możliwa, jeśli obydwoje stwierdzają, że rozstają się bo tak chcą, a nie jedna strona. Twoja koleżanka jest zazdrosna o niego, bo dla niej to nie jest przyjaźń, tylko miłość nadal, więc wkurza ją, jeśli widzi obok niego inne kobiety. Jeśli ludzie się kochali i coś się psuje i jedna strona proponuje zostańmy przyjaciółmi to tak jakbyś miała w domu kota, kot zdechł a ktoś do Ciebie mówi: "Możesz go sobie zatrzymać".

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak myślicie co z tego będzie ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024