Przefarbowałam się na czarno włosy wylatują mi garściami straciłam prawie połowę w dodatku dodały mi ze 20 lat wyglądam okropnie staro chciałabym wrócić do koloru który miałam przed farbowaniem coś w tym stylu bardzo ciemnego blondu
ale boję sie że wyjdę pomarańczowa nie chcę tez farbować włosów kilka razy bo zostanę łysa
Czy to możliwe że po tej farbie trochę mi się rozjaśnią włosy?Nie chodzi o identyczny byleby jaśniejszy ale nie rudy czy pomarańczowy co mi polecicie?Proszę o pomoc
1 2012-05-07 20:29:03 Ostatnio edytowany przez oszukana20 (2012-05-07 20:36:30)
jakiej marki była ta farba ?
I jaki dokładnie kolor?
biegnij może do fryzjera niech ci zrobi pranie włosa,niestety to kosztuje na włosy do ramion min 140 zł,a jakie efekty niestety nie wiem,a dlaczego od razu pomalowałaś włosy farbą a nie szamponem?
Kolor moze Ci ewntualnie się rozjasnić troszke, ale na wiele bym nie liczyla i oczywiscie na to tez potrzeba czasu. Sama farbowalam wlosy ostatni raz w grudniu na czarno i mam zamiar wrocic do swojego naturalnego koloru (rowniez taki ciemny blond, bardzo jasny braz) i poki co mam odrosty prawie, ze do polowy dlugosci wlosow, a kolor czarny już jest o wiele jaśniejszy, dodatkowo podcinam sobie koncowki, by jak najszybciej pozbyc sie tego koloru czarnego
ale jesli Tobie rzeczywicie ten kolor nie pasiuje, to lec do fryzjera z tym, ze licz na to, ze to dopiero zniszczy wlosy i na pewno nie uda sie za 1 razem wrocic do Twojego koloru, z dwa razy bedziesz musiala isc do salonu i zapewne zrobia Ci dekoloryzacje.
5 2012-05-08 12:50:26 Ostatnio edytowany przez oszukana20 (2012-05-08 12:51:36)
Farba Londa Głęboka czerń mi chodzi tylko żeby trochę rozjaśnić bo teraz wyglądam na ponad 40 lat
( On twierdzi że wyglądam ślicznie niestety tylko on
/
Hmmm pranie włosa moja siostra raz robiła i wyszły jej żółto pomarańczowe a tego chcę uniknąć
Rozjasnic, to ich nie rozjasnisz teraz. Zaaden kolor Ci nie zlapie, sam musi wyblaknac, bo nawet za miesiac czy dwa nie zlapie Ci brazowy kolor - sama juz tak proowalam robic i nic
najlepiej bedzie jak zasiegniesz porady fryzjera, choc tak jak pisalam, jedynie co ci moga zaprponowac, to chyba tylko dekoloryzacje. Moja kumpela chciala tego uniknac i rok schodzila z koloru podcinajac przy tym regularnie koncowki, ale obylo sie bez niszczenia wlosow dekoloryzacja i jakos przecierpiala ten rok. Mnie czeka to samo, pol roku prawie minelo ![]()
7 2012-05-09 06:19:55 Ostatnio edytowany przez oszukana20 (2012-05-09 06:20:42)
No moje odrosty mają może z 5 mm rok nie wytrzymam.a można spróbować jakieś płukanki do włosów żeby je lekko rozjaśnić?Albo jakiś szamponem jak tak to jakim?
8 2012-05-09 16:35:01 Ostatnio edytowany przez McMiodek (2012-05-09 16:35:41)
Oszukana, a czego się spodziewasz po dekoloryzacji? To norma, ze wyjdą pomarańczowe.
zawsze możesz na nie kłaść później krem koloryzujący bez amoniaku. I intensywna kuracja odżywiająca- picie pokrzywy, albo drożdży żeby pobudzić wzrost nowych i starych włosów i żeby je wzmocnić od środka, a na wierzch olejowanie, płukanki, metoda OMO, maski na włosy. I oczywiście regularność w ich pielęgnacji. Nie ma cudów, nie wrócisz do swojego koloru na włosach pofarbowanych na czarno bz drastycznych metod.
Jest jeszcze jeden skuteczny sposób- obciąć się na 3 mm ;P
No to koleżankę pocieszyłaś 3 mm.
Współczuję bo czerń ciężko ściągnąć, pomarańczowy masz murowany.
Oszukana, a czego się spodziewasz po dekoloryzacji? To norma, ze wyjdą pomarańczowe.
zawsze możesz na nie kłaść później krem koloryzujący bez amoniaku. I intensywna kuracja odżywiająca- picie pokrzywy, albo drożdży żeby pobudzić wzrost nowych i starych włosów i żeby je wzmocnić od środka, a na wierzch olejowanie, płukanki, metoda OMO, maski na włosy. I oczywiście regularność w ich pielęgnacji. Nie ma cudów, nie wrócisz do swojego koloru na włosach pofarbowanych na czarno bz drastycznych metod.Jest jeszcze jeden skuteczny sposób- obciąć się na 3 mm ;P
McMiodek ma rację, niestety.
Będziesz teraz pamiętać, że nie warto robić czegoś tylko dla faceta ![]()
Ubawiłaś mnie troszkę . Dziewczyno gdzie Ty masz głowę, bo tak facet chce a co on da w zamian nigdy więcej nie rób takich rzeczy...
Najlepiej jak byś się udała do fryzjerki na pranie i regenerację.
Niema sensu samej kombinować, możesz pogorszyć sprawę
13 2013-03-22 09:11:14 Ostatnio edytowany przez Gawanna (2013-03-22 14:18:25)
Ja miałam podobny problem. Z ciemnego brązu przefarbowałam na czarny dla faceta. Na szczęście włosy mi nie wypadały. Wyglądałam okropnie więc poszłam do (podobno) dobrego fryzjera i zdjęła mi kolor. Jednak nie polecam. Mi włosy rozjaśniają się w mgnieniu oka a fryzjerzy mi w to nie wierzą i robią po swojemu. W ten sposób spalono mi włosy aż dymiły
przefarbowałam na swój kolor a spalone musiałam ściąć (ok 20cm).
Jest jeszcze jeden skuteczny sposób- obciąć się na 3 mm ;P
Nieprawda, ze beda pomaranczowe. Ja sobie robilam dekoloryzacje przed Bozym narodzeniem, z czarnego na bardzo jasny braz. Wlosy nie byly pomaranczowe nawet przez chwile. Zaplacilam 120 zl, wlosy nie sa zniszczone, jedyne co, to musialam przez miesiac uzywac odzywki do wlosow po kazdym myciu glowy.
Dodam od siebie - sama nic nie rob, bo sprawe pogorszysz.
15 2013-03-22 14:15:24 Ostatnio edytowany przez Gawanna (2013-03-22 14:33:42)
Mówicie prawda nie prawda. To wszystko zależy od włosa. Mi się rozjaśniły szybko i spaliły. Od dołu były spalone trochę wyżej aż białe a tam gdzie trzymało się TYLKO 5 minut były jasno brązowe. Innym zaś trzeba trzymać pół godziny żeby cokolwiek się zaczęło rozjaśniać. Nie warto polegać na tym co kto mówi. Każdy włos jest inny. Najlepiej idź do fryzjera niech spróbuje na jednym kosmyku a potem sama zdecydujesz co dalej z tym zrobisz. Najwyżej będziesz miała blond pasemko które możesz zaraz zafarbować. Byle nie przesadziła z rozjaśnianiem od razu całych włosów bo na rozjaśnianych włosach farba się nie trzyma i będzie się spłukiwać
Na wypadanie włosów włosów polecam ziołowe szampony do kupienia w drogeriach. Na odwrocie butelki jest napisane na co jaki szampon jest. Mogę polecić Gr. Pharm. (nie chcę tu reklamować niczego) używam od dawna (ja akurat Pokrzywę) i jestem bardzo zadowolona ![]()
Mówicie prawda nie prawda. To wszystko zależy od włosa. Mi się rozjaśniły szybko i spaliły. Od dołu były spalone trochę wyżej aż białe a tam gdzie trzymało się TYLKO 5 minut były jasno brązowe.
Dlatego mi fryzjerka sprawdzała co chwile, czy nic się złego z włosami nie dzieje. Trzeba uważać, do kogo się idzie.
Bo spalone włosy świadczą jedynie o braku kompetencji fryzjerki.
Jeśli tak bardzo boisz sie dekoloryzacji to polecam płukanie włosów herbatą z rumianku (przestudzona) i trzymanie tego jakiś czas na włosach. Dosyć fajnie przejaśnia po ok 10 seriach - kiedyś próbowałam jak zafundowałam sobie chłodną czekoladę. Na Głęboka czerń potrzeba będzie dużo więcej serii ale warto spróbować bo nic nie tracisz - jedynie czas.Nigdy nie rozjaśniałam włosów ani nie poddawałam dekoloryzacji - jedynie stosowalam mocną herbatę jako płukankę.
Zapraszam też na mój kanał na youtube- user/Mar1990Tusia
włosy i fryzury
Ciezko bedzie, jak dziewczyny pisaly...
mnie farbowanych 4lata na czarno wlosow, wzielo na blond, badz rudy. poszlam do fryzjera, nalozyla mi pasemka, zafarbowala je na rudo. to co sie stalo z moimi wlosami po tym, ehhh, do tejpory mna telepie jak sobie przypomne. mialam krotkie siano na glowie... uzywalam balsami do regeneracji, serum regeneracyjne plus psikadelka chroniacego przed goracymi temperaturami. niestety, zeby jakos wygladaly musialam je modelowac i prostowac co drugi dzien(!!) , pozniej scielam naprawde na krotko i na szczescie juz odrosly, te co byly poniszczone sa juz dawno sciete, i moge miec swoj wymarzony blond.
polecialas z koksem kolezanko:D drastyczna zmiana hehe
Ja kiedyś przefarbowałam włosy szmaponatką palette i byłam bardzo niezadowolona. Kolor też wyszedł czarny, a nie brązowy i później musiałam go ściągnąć, a to bardzo je osłabiło i oczywiście zniszczyło.