Cześć, właśnie się zastanawiam jakie figury mają Polskie kobiety. Ja mam wymiary przy wzroście 172, 78 cm/60/87 raczej chłopięca budowa ciała
a jak u Was? i czy obwód moich bioder jest wporządku do całej reszty ciała?
Myślę, że z Twoimi biodrami wszystko ok
U mnie przy wzroście 1,76m wygląda to tak : 84/60/90 ;P czy z tym jest w porządku to nie wiem:P
Hah, to ja tu największa póki co jestem... Ale z kolei też najbardziej mam wyrównane proporcje góry i dołu: 163cm, 95/72/97.
Oświećcie mnie dziewczyny - ten pierwszy wymiar (nie licząc wzrostu, bo to oczywiste) to jest liczone pod biustem, czy w biuście?
myślę że w biuście:)
No właśnie zawsze mnie to zastanawiało. Ja jestem szczupły i niski, a mimo wszystko miałem (jak się ostatnio mierzyłem, bo teraz to nie wiem) trochę ponad metr w klatce....a wydawało mi się, że to kobiety właśnie (z racji biustu) powinny mieć tutaj więcej. Rozmiary staników są z kolei podawane na wymiar pod biustem.....
Nigdy nie mogłem tego zrozumieć w wymiarach podanych w formie 90-60-90 (i druga noga tyle samo... )
Nigdy nie mogłem tego zrozumieć w wymiarach podanych w formie 90-60-90 (i druga noga tyle samo...
)
No to teraz już wiesz. W biuście i pod biustem. Dwa różne wymiary.
biust-talia-biodra
Nie no tyle to ja wiem, że biust-talia-biodra, ale w takim układzie to jest wymiar pod biustem, czy bezpośrednio w biuście?
yoghurt007 - pierwszy wymiar jest mierzony w biuście, na poziomie sutków. W przypadku doboru rozmiaru stanika mierzy się obwód klatki piersiowej zarówno w biuście, jak i pod biustem - po prostu rozmiar miseczki (literka) oznacza stosunek obwodu pod biustem do obwodu w biuście. Dlatego też nie ma czegoś takiego jak "rozmiar A" albo "rozmiar C" - jest rozmiar np. 65A i 80A, przy czym miseczki w tych dwóch rozmiarach różnią się od siebie znacznie.
Chodziło mi jedynie o ten sposób podawania wymiarów xx-yy-zz czy to właśnie pod, czy w biuście. Dzięki za wyjaśnienie.
Bo odpowiedziałam przy okazji na to:
Rozmiary staników są z kolei podawane na wymiar pod biustem.....
Czyli - w przypadku staników jest to wymiar nie tylko pod biustem
A swoją drogą:
No właśnie zawsze mnie to zastanawiało. Ja jestem szczupły i niski, a mimo wszystko miałem (jak się ostatnio mierzyłem, bo teraz to nie wiem) trochę ponad metr w klatce....a wydawało mi się, że to kobiety właśnie (z racji biustu) powinny mieć tutaj więcej.
To wynika z tego, że wy - faceci - macie szersze klatki piersiowe jako takie, tzn. na poziomie szkieletu Popatrz sobie na plecy przeciętnego mężczyzny i przeciętnej kobiety... z reguły kobiece są znacznie węższe
No, że w barach mamy więcej, to jest oczywiste. Tylko spodziewałem się, że kobiety tą różnicę nadrabiają biustem.
Mówi się, że to kobiety mają więcej w klatce i biodrach, ale okazuje się, że wcale tak nie jest, bo to faceci mają więcej. Tylko, że u nas inaczej to widać, bo mamy inną budowę. Nigdy się nad tym za mocno nie zastanawiałem, ale to w sumie ciekawe.
14 2012-05-09 14:35:16 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2012-05-09 14:49:03)
Ja miałam w biuście chyba ponad 100, teraz mam jakieś 97, talia 93 i biodra 103. Jest już mniej dzięki diecie, a będzie jeszcze mniej . Mój wzrost to 170 cm.
Każda ma widzę wcięcie... a ja jak chłopak 90 - 70 - 90 ) wzrost 167
miśka, o czym Ty mówisz? Przecież masz 20cm wcięcia... To wcale nie jest mało. Co zabawne, ja zawsze miałam tyle samo w talii. I dlatego, paradoskalnie, jak przytyłam i przybyło mi centymetrów w biuście i biodrach to ludzie zaczęli mnie pytać, czy ja przypadkiem nie schudłam ostatnio!
Widzę , ze tu wszystkie chudziutkie sztunie:) ja jestem rozmiar + size wzrost 170cm, cycy 112cm, pas 91cm, biodra 106cm
Ja mam odwrotnie - mnie tłuszcz zawsze w brzuch ;( nienawidzę tego, ale cóż...
Ja też zdecydowanie +size... 111-89-107, wzrost 173cm...ale postaram się to zmienić...bo w sumie ta cała nadwyżka na brzuchu doszła mi w ciągu ostatnich 6 miesięcy...
Co ciekawe - mam bardzo wyraźne wcięcie w talii, naprawdę wyraźne A obwód jest zasługą...tłuszczu zebranego z przodu (!!!) brzucha... nienawidzę tego typu figury i oczywiście taką właśnie mam
19 2012-05-23 19:58:26 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2012-05-23 19:59:27)
Ja mam odwrotnie - mnie tłuszcz zawsze w brzuch ;( nienawidzę tego, ale cóż...
Ja też zdecydowanie +size... 111-89-107, wzrost 173cm...ale postaram się to zmienić...bo w sumie ta cała nadwyżka na brzuchu doszła mi w ciągu ostatnich 6 miesięcy...
Co ciekawe - mam bardzo wyraźne wcięcie w talii, naprawdę wyraźneA obwód jest zasługą...tłuszczu zebranego z przodu (!!!) brzucha... nienawidzę tego typu figury i oczywiście taką właśnie mam
To dokładnie jak ja, co zresztą widać po wymiarach jakie wstawiłam nieco wyżej. Takie typowe "jabłko". No powiem szczerze, nie jest to dla mnie wymarzona figura, bo nawet przy szczupłej sylwetce jest taka nieco okrągła, no ale tego się nie wybiera . No i trochę chyba chłopięca, bo ja nie mam wręcz tego "kobiecego" wcięcia co widać po wymiarach i chyba tak właśnie u "jabłek" jest.
Kurczaczek...no niekoniecznie, bo ja też typowe jabłuszko, a wcięcie mam mega...tylko tłuszczyk na przód brzucha się pcha, cholera jedna
Chociaż w moim przypadku to pewnie zasługa piwa troszkę...wielu rzeczy potrafię sobie odmówić, naprawdę...ale żeby tak w ogóle nie pić piwa? Nieee no xD
W sumie to ważne, że mój mężczyzna kocha mnie taką, jaka jestem i nie pozwala mi się jakoś super odchudzać, mimo, że jak zaczynaliśmy być razem miałam 10 kg mniej
93-64-95 przy 170 cm, marzę o 90 w biodrach
22 2012-06-21 17:42:44 Ostatnio edytowany przez mineral water (2012-06-21 17:45:15)
Wymiary 93-63-90 - ale jestem niewysoka 163 cm.
Wcięcie w talii jest mimo, że tłuszczyk zbiera mi się na dolnej części brzucha.
No ale ja wciskam się czasem w gorsety więc da się zatuszować, w stroju typu pin-up wyglądam ok.
Moje obecne wymiary to jakoś tak: 92- 90- 100. Bardzo się cieszę, że tak ładnie cm lecą też .
93-63-86 ale biust mam ogromny.;)
a ja nie narzekam na wymiary.. no choć nie powiem w biuscie mogoby byc więcej ^^ no i wzrost tez troche więcej, no ale cóż ^^
90/60/90 przy wzroscie 165...
Wymiary 93-63-90 - ale jestem niewysoka 163 cm.
Wcięcie w talii jest mimo, że tłuszczyk zbiera mi się na dolnej części brzucha.
No ale ja wciskam się czasem w gorsety więc da się zatuszować, w stroju typu pin-up wyglądam ok.
Pin-up? HOT
No pamiętajcie drogie panie - to nie centymetry determinują waszą kobiecość
Muszę zgubić pół tyłka ja wzrost 163 biust 90 (rozmiar 75C lub 70CC) talia 72 biodra (o choina) 95 ;/
Wzrost- 176
75-67-90
Każdy z wymiarów nie ma z drugim nic wspólnego:(.
A słyszałam,że idealne wymiary to chyba takie,że pierwszy i ostatni muszą być takie same.
Wtedy jest ta słynna figura klepsydry, ja nei wiem jak ja zrzucę te 5 cm ;/
Aż się pomierzę z ciekawości
truskaweczka- gratki, faktycznie ładnie Ci te cm lecą
Truskaweczka, może napiszesz na jakiej dietce jesteś? Bo kurcze też muszę sie jakos zmniejszyć
32 2012-06-23 12:26:08 Ostatnio edytowany przez Good Man (2012-06-23 12:26:59)
Muszę zgubić pół tyłka ja wzrost 163 biust 90 (rozmiar 75C lub 70CC) talia 72 biodra (o choina) 95 ;/
No jak dla mnie, to masz fajną figurę. Tak w sam raz . Nie wiem co Ty chcesz jeszcze zgubić....
33 2012-06-25 15:38:22 Ostatnio edytowany przez Lusija (2012-06-25 15:41:26)
Ja aż się boję ;( więc spójrzmy..
162 cm wzrostu, biust 80, talia 62, biodra prawie 80. ehh...
Ja aż się boję ;( więc spójrzmy..
162 cm wzrostu, biust 80, talia 62, biodra prawie 80. ehh...
Przytyjesz parę kg i będzie git .
Dziewczyny, fajnie się czyta o tych Waszych ''problemach'' wymślonych.
Lusija napisał/a:Ja aż się boję ;( więc spójrzmy..
162 cm wzrostu, biust 80, talia 62, biodra prawie 80. ehh...Przytyjesz parę kg i będzie git
.
Nie mogę przytyć ;(
36 2012-07-01 01:14:48 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2012-07-01 01:21:02)
Truskaweczka, może napiszesz na jakiej dietce jesteś?
Bo kurcze też muszę sie jakos zmniejszyć
Nie jestem na konkretnej diecie. Staram się jeść mniej, częściej, produkty zazwyczaj o niskim indeksie glikemicznym. To właściwie tyle.Ćwiczeń było nieduzo, były dni, że wcale nie ćwiczyłam i miałam niewiele ruchu, ale jak widać u mnie dieta wiele dała (no i leki, bo biorę z powodów zdrowotnych na insulinę i one też pomagają w odchudzaniu). Mój przykładowy jadłospis to taki, że np rano jogurt z otrębami owsianymi, owoce do tego, na 2 śniadanie jakieś 2 owoce, na obiad zupa(oczywiście dietetycznie) obiad np makaron brązowy, mięsko chude, warzywa, podwieczorek zazwyczaj znów owoce np jagody czy maliny, na kolację np jajecznicę (na oleju np, jest dobra nawet przy odchudzaniu podobno) i np 2 kanapki do tego z ciemnego pieczywa. To taki przykład. No, ja kiedyś jadłam dużo więcej.
Dziękuję red. Ludzie też mówią, że są efekty. No i sama je widzę. Bardzo się z tego powodu cieszę.
Pozdrawiam .
truskaffffcia gratulacje! ;* Ile to w kg poszlo w miesiąc ostatni?
Jak wroce do domu to az sie pomierze z Ciekawosci;D
Zakupiła centymetr i zmierzyłam się w końcu: 158 cm, 95/65/85. Wizualnie nie wygląda, abym miała 20 cm wcięcie w talii.
Tak 90/60/90 i byłoby idealnie dla mnie, ale to nie możliwe i trzeba się cieszyć z tego, co się ma. Odkłada mi się głównie na brzuchu, ale i w boczkach. Kuruję nogę i ruszam na zumbę;)
39 2012-07-01 15:15:17 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2012-07-01 15:16:12)
truskaffffcia gratulacje! ;* Ile to w kg poszlo w miesiąc ostatni?
Jak wroce do domu to az sie pomierze z Ciekawosci;D
Teraz to nie wiem. Waga nam się zepsuła, trzeba kupić nową. To tyle, by nie odchodzić od tematu.Dziękuję serdecznie za gratulację .
Pozdrawiam .
Martyna777 napisał/a:Muszę zgubić pół tyłka ja wzrost 163 biust 90 (rozmiar 75C lub 70CC) talia 72 biodra (o choina) 95 ;/
No jak dla mnie, to masz fajną figurę. Tak w sam raz
. Nie wiem co Ty chcesz jeszcze zgubić....
no raczej że fajna figura, chciałabym taką mieć, kiedyś będę taką miała ale to tyle pracy i wyrzeczeń... szacunek dla Ciebie!
41 2012-07-09 16:37:45 Ostatnio edytowany przez monika0405 (2012-07-09 19:35:42)
Wzrost 165 cm
Waga 65 kg
Biodra 100 cm
Talia 80 cm
Biust 100 cm
Czy moje wymiary są dobre? Nie znam się na tym zupełnie.
ja mam 165 wzrostu waze 53 kg, w talii mam 61 , w biodrach 92, biust 75 chyba, udo 50 njiecale
Ja nie znam swoich wymiarów i nie chcę znać:P Pupa i piersi są ok, ale talia to pewnie z 80 kilka będzie
A ja mam 168 wzrostu,56kg. Biodra 90 talia 68 biust 85
Good Man napisał/a:Lusija napisał/a:Ja aż się boję ;( więc spójrzmy..
162 cm wzrostu, biust 80, talia 62, biodra prawie 80. ehh...Przytyjesz parę kg i będzie git
.
Nie mogę przytyć ;(
To ja mam świetny pomysł
Poszukamy jakiegoś chirurga i ja Ci oddam ze 4kg wtedy obie będziemy zadowolone
Lusija napisał/a:Good Man napisał/a:Przytyjesz parę kg i będzie git
.
Nie mogę przytyć ;(
To ja mam świetny pomysł
![]()
Poszukamy jakiegoś chirurga i ja Ci oddam ze 4kgwtedy obie będziemy zadowolone
ok, tylko mi potrzeba z 10 kg
u mnie waga 50
wzrozt 165
i wymiary 85/60/85
160/83/56/82
49 2012-12-18 22:59:59 Ostatnio edytowany przez Jaga Baba07 (2012-12-18 23:15:44)
Ha, to ja napiszę prawdę, a co .
Jestem mała- 160 cm.
A reszta wymiarów- 93-72-100.
Nie mam sobie nic do zarzucenia .
Tyłek jest? Jest. Cycki są? Są. Talia zaznaczona też .
Wagi się też nie wstydzę- teraz trochę mi przybyło, dokładniej półtora kilograma i oscyluje między 60- 61 kg. Normalnie jest tak z 58-59, ale wiadomo zima i tłuszczyk trochę się nazbierał .
169cm
kategoria kurczak: 74-62-79
Drobinka