Czymozna sie skonsultowac z leklarzem - ginekologiem ( lub innym, ktory ma zwiazek z ta dziedzina) aby ustalil nam w jakie dni mozemy splodzic dziewczynke lub chlopczyka?? Czy ktoras z was to juz robila?? Czy to jest skuteczne???
O ile dobże pamiętam to za płec dziecka są odpowiedziałne męskie geny to znaczy dokładniej to że każdy plemnik ma z góry zakodowane że po połączeniu będzie to chłopiec lub dziewczynka.
Nie ma możliwości wpłynąc na płec dziecka w żaden sposób gdyż to jest odgórnie zapisane w genach partnera.
Karina, o ile sie nie myle, to jest tak jak Fenix napisala. Plec dziecka jest zalezna od genow mezczyzny. Jajeczko niestety nie ma tu decyzji
Tak wiec masz 50 % szans na dziewczynka i 50% na chlopczyka.
Jak już wcześniej wyczytałaś, za płeć dziecka odpowiadają plemniki. Żeby łatwo Ci to zobrazować powiem tak: możemy je podzielić na 2 kategorie:
1.te, które odpowiadają za dziewczynki
2 te, które odpowiadają za chłopców.
Pierwsze są niezwykle wytrwałe, ale za to bardzo słabe-czyli, jeżeli chcesz mieć dziewczynkę, musi dojść do stosunku trochę wcześniej przed dniem płodnym, bo one będą dojrzewały w macicy.
Drugie zaś są bardzo silne, ale szybko giną, czyli chcąc mieć chłopczyka najlepiej jak penetracja odbędzie się zaraz przed dniem płodnym ![]()
Mam nadzieję, że jakoś wytłumaczyłam ![]()
Prawdopodobieństwo trafności wynosi ponad 60%.
Powodzenia!!
Aniela... chciałam właśnie o tym napisać ![]()
no ciekawe czy się sprawdza, ale prawde mówicie prawde, bo u nas Pani na przedslubnej katechezie tez o tym mówiła ![]()
8 2009-09-02 20:34:11 Ostatnio edytowany przez CookieBitch (2009-09-02 20:34:28)
mnie o tym na biologii uczono
Na studiach miałam zajęcia z seksuologii i tak nas uczono... Więc myślę, że źródło prawdziwe ![]()
A ja słyszałam rewelacje na temat specjalnej diety wpływającej na płeć płodu oraz okresów, kiedy jest większe prawdopodobieństwo spłodzenia dziewczynki lub chłopca.
Interesuję się tym tematem i na pewno poszperam w necie ponieważ w przyszłości bardzo chciałabym mieć dziewczynkę bo już chłopczyka mam.
Jak poskutkuje, to na pewno to opiszę ale trochę będzie trzeba poczekać bo na razie do kolejnej ciąży mi się nie spieszy.