Kochane jestem sama- brak mężczyzny i fachowca.Może mąż którejś z Was jest w temacie? ![]()
Czy model telewizora 22 LG 3050 ma DVB-T ? czy będę odbierać tv naziemną? Jesli nie ( co nie daj Boże , bo krucho z kasą)- co najlepiej do niego pasuje i ile kosztuje? Proszę o fachową pomoc bo bardzo się martwię ![]()
2 2012-05-04 00:07:18 Ostatnio edytowany przez nbm (2012-05-04 00:10:14)
W Polsce obowiązuje/będzie obowiązywał standard kodowania MPEG4, a ten TV dekoduje tylko MPEG2, więc nie będziesz mogła odbierać telewizji cyfrowej.
Edytka: ile jesteś w stanie przeznaczyć pieniędzy i do czego ma służyć (tylko oglądanie paru kanałów, jakieś wiadomości itp.)? Chcesz w jakości Full HD? LCD czy LED?
W Polsce obowiązuje/będzie obowiązywał standard kodowania MPEG4, a ten TV dekoduje tylko MPEG2, więc nie będziesz mogła odbierać telewizji cyfrowej.
Edytka: ile jesteś w stanie przeznaczyć pieniędzy i do czego ma służyć (tylko oglądanie paru kanałów, jakieś wiadomości itp.)? Chcesz w jakości Full HD? LCD czy LED?
odbieram telewizję kablową SAT-FILM - podobno będą nadawać normalnie i nie muszę się martwić tak mi napisał ktoś z mojego miasta Włocławka ![]()
a odbierac chce wszystko
mam telewizor 22 LG 3050 LCD ![]()
Podobno jak nie ma mpeg4 to można kupić tanio dekoder - i wtedy powinnaś łapać wszystko
.
Spokojnie, dopiero od stycznia 2013 roku sygnał naziemnej telewizji analogowej będzie stopniowo wyłączany, jeśli korzystasz z kablówki to bym się nie przejmował (co innego jeśli z anteny kierunkowej) - a nawet jeśli nagle stracisz odbiór - to wystarczy dokupić Dekoder STB (z MPGE4) - jego koszt waha się od 110zł w gorę
Co nie co znam się w temacie elektroniki w razie czego proszę pytać w miarę swojej wiedzy postaram się pomóć
Jeżeli Twoim usługodawcą jest sieć kablowa to nie masz się czym przejmować. Oni będą za Tobą latać i Ci dawać jakieś tunery dekodery itp. żebyś tylko im płaciła
Powracając do naziemnej telewizji cyfrowej jeżeli, któraś z Pań by miała problem zapraszam na:
mpeg4 . com . pl
Ja mam dekoder Goclever i obieram 21 kanałów. Nie mam tez dziewczyny problemow z tym zeby odbierac je wszystkie zwłaszcza kiedy pada, albo jest burza.