"zmęczona" twarz - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » "zmęczona" twarz

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1

Temat: "zmęczona" twarz

Witajcie!

Pewnie macie czasem podobne wrażenie co ja...
mianowicie po ciężkim dniu lub bezsennej nocy nasza twarz wydaje się bardzo zmęczona...
rysy twarzy wyglądają wtedy okropnie, nie mówiąc o cieniach pod oczami....
macie na to jakieś sposoby?
jakieś domowe maseczki lub kremy?
a może jakieś masaże twarzy?
Ja niestety mam skórę tłustą, ale do tego wrażliwą...dlatego tak trudno mi wybrać jakiś preparat dla mojej skóry...

Będę wdzięczna za odpowiedzi wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: "zmęczona" twarz

jeśli rano wyglądam na zmęczoną to prosty zabieg - przemycie twarzy w chłodnej wodzie a następnie masaż kostkami lodu i twarzyczka promienieje , korektor pod oczy aby zatuszować sińce i wyglądam jakbym nic tylko wypoczywała smile

a ja proponuje krem na noc z HARNN'a.To naturalny krem z lilii wiodnych bogaty w takie składniki jak czarna herbata,granatu,dzięki którymskóra jest odżywiona,nawilżona.Po użyciu rano na twarzy oznaki zmęczenia nie pojawiają sie,krem przywraca skórze witalność i jędrność. polceam,naprawdę skuteczny.
p.s. z tej kolekcji jest też krem na dzień, scrub do twarzy i maska.

4

Zmęczona twarz to zwykle twarz wysuszona. Dlatego trzeba ją intensywnie nawilżyć. Chyba najlpeszym kremem głęboko nawilżającym będzie Keranorm. Można go jednak kupić wyłącznie w aptece, bo jest dermokosmetykiem. Kosztuje niezbyt dużo, bo ok. 30 zł

5

Tak znam ten problem,gdy staję przed lustrem,spoglądam i zamiast promiennej,roświetlonej twarzy widzę wręcz coś innego.
Ja z mojej strony mogę polecić Ci świetny krem dotleniający dla skóry narażonej na sters firmy Oriflame.
Z tej serii ukazała sie również maseczka do twarzy,która przyspiesza usuwanie toksyn,poprawia oddychanie skóry + krem pod oczy.
Skóra po tych kosmetykach jest bardziej promienna.Do tego powinnaś uzywać 2 razy w tygodniu scrub enzymatyczny jeżeli masz wrażliwa skóre.
Sueno ja jeszcze dodatkowo 4 razy w roku,aby poprawić swoją skóre zakupuje taki zestaw do bio-peelingu,który stosuje przez miesiąc.To jest również kosmetyk tej firmy.

Mialam kiedys ten sam problem .Bardzo dobry efekt przynosi picie duzej ilosci wody mineralnej ,poza tym codziennie wieczorem robie przez 2-3 minuty masaz twarzy a rano ,w sytuacji kiedy zalezy mi wyjatkowo aby moja cera byla wyjatkowo ladna ,masaz kostkami lodu .

7

na podkrązone oczy po takiej nieprzespanej nocy dobry jest swietlik :-) najlepiej pomaga jednak sen i odpoczynek, działa cuda, ale różnie bywa z czasem:-)przed jakimś waznym wyjsciem to uzywam korekrtów, pudrów, chociaż nie lubię, staram się pic duzo wody mineralnej, jeśc owoców, warzyw i wspomagam organizm tabletkami loreala d-tox, która mają dużo witaminy C

8

Powodem tego jest właśnie ten brak snu, z którym w sumie każda z nas ma problem.
Ja osobiście aby pozbyć się tego "efektu wymęczenia" używam kremu regenerująco-nawilżającego nanobase, świetnie działa

9

Ja nauczyłam się przez swoje juz niekrótkie życie jednego. Jak mam kupować milion maseczek kremów i żelów na powieki i pod oczy to wolę raz, a porządnie zrobic to w centrum SPA. I tak kiedys pięknego jeszcze wtedy słonecznego dnia trafiłam do Primavery. Hotel, czy centrum SPA, dokładnie nie wiem. Wiem, że robią świetne maski regenerujące i mają bardzo dobre terapie odchudzające.

10

Też słyszałam o masażu kostkami lodu, że ładne pobudza skórę. Jednak jak się nie wyśpisz, to żaden krem tak naprawdę nie zadziała. Dobrze natomiast na ,,niedożywioną" skórę działa wspomniany nanobase, a jak jest mocno przesuszna to keranorm.

11

Nawilżający krem Z L'oreala, peeling i maseczka, a przede wszystkim róż stosowany jako dodatek to makijażu, na kości policzkowe, skronie, między brwiami, czubek nosa i podbródek(oczywiście z umiarem), potrafi ożywić nawet najbardziej szara i niewyraźną twarzyczkę

12

..tak popieram kolezanke, kostki z lodu a najlepsze sa kostki cytrynowe(wycisnac sok z cytryny i zamrozic) apotem masowac twarz, najlepsze dla zmeczonej cery duza dawka wit c

13

ja za to polecam fotoodmladzanie, bylam na tym zabiegu w Denique i jestem pod ogromnym wrazeniem efektow

14

woda,woda i jeszcze raz woda. a jesli chodzi o kosmetyki, to avon ma taka cala serie energetyzujaca - zrodlo energii. mam 4 kosmetyki z tej serii - krem na dzien, krem na noc, maske z glinka i serum energetyzujace na noc.efekt - niesamowity.cera jest rozpromieniona i co wazniejsze dostaje "zastrzyk" skladnikow odzywczych:)

15

ja tez chodze do Denique, bardzo spoko salon

16

A ja ostatnio łykam algi; ceranova z algami i jestem bardzo zadowolona. Skóra wygląda zdrowiej i zmarszczki pod oczami mi się zmniejszyły. Ogólnie polecam algi i to również na odchudzanie i na cellulitis. Zawarta w nich spirulina jest kopalnią aminokwasów. Dzięki bogatej zawartości białka i witamin, ma właściwości przeciwdziałające wypadaniu włosów. Witamina F oraz kwas nukleinowy w niej zawarty działa jako dostawca tlenu do wielu komórek organizmu, przez co opóźnia efekty starzenia oraz wpływa na stan włosów, skóry i paznokci. Ponadto zawarty w algach likopen wychwytuje wolne rodniki i stymuluje produkcję kolagenu ? białka odpowiedzialnego za elastyczność skóry. Ubytek kolagenu ze skóry powoduje powstawanie zmarszczek i przyspiesza proces jej starzenia się.

Na zmęczoną cerę czasem wystarczają domowe zabiegi, maseczki. Gdy jednak to za mało, warto udać się po pomoc do specjalisty. Tutaj lista zabiegów, spośród których warto wybrać odpowiedni dla siebie oraz rady kosmetologa dot. dbania o cerę zmęczoną:  zdrowo.pl/uroda/co-na-zm%C4%99czon%C4%85-cer%C4%99-zabiegi-piel%C4%99gnacyjne-i-masa%C5%BC-twarzy

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » "zmęczona" twarz

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024