badania w ciąży - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » badania w ciąży

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: badania w ciąży

hej dziewczyny dziś byłam u ginekologa i dała mi skierowanie na badania morfologia mocz toksoplazmoza ale jeszcze jedno, którego nie moge znaleźć nawet w internecie może wy mi pomożecie. napisane jest URDL co to za badanie?? jak je sie wykonuje?? czy trzeba jakoś się do niego przygotować?? proszę o pomoc

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: badania w ciąży

może chodzi o Odczyn VDRL to jest badanie w kierunku kiły

3

mi również wydje sieze to badanie w kierunku kiły, jest to również pobranie krwi

4

aaa no to dzieki wielkie bo ta moja ginekolog to pisze jak kura pazurem i moze i tak. a na ten mocz to mam zaniesc im juz w pojemniku czy tam mam zrobic bo nie wiem... nigdy nie robilam

5

ja zawsze nosze juz w pojemniku. poranny ze środkowego strumienia

6

niuniaelk napisał/a:

aaa no to dzieki wielkie bo ta moja ginekolog to pisze jak kura pazurem i moze i tak. a na ten mocz to mam zaniesc im juz w pojemniku czy tam mam zrobic bo nie wiem... nigdy nie robilam

Najlepiej od razu w sterylnym pojemniku (do kupienia w aptece za parę groszy) i tak jak pisze Kobietka89 - poranny, ze środkowego strumienia, czyli nie od razu jak usiądziesz na ubikację, ale niech trochę go zleci i dopiero do pojemnika. Ten jest najwłaściwszy do badania, bo nie ma w nim bakterii, które mogą się znaleźć w moczu tzw. początkowym.

7

Witam. Jestem studentką II roku studiów uzupełniających magisterskich na kierunku pielęgniarstwo. Zwracam się do Państwa z uprzejmą prośbą o wypełnienie anonimowej ankiety, dotyczącej wykonywania badań prenatalnych. Ankieta jest dostępna na stronie: ankietka.pl  pod tytułem: "Opinia kobiet dotycząca wykonywania badań prenatalnych". Dziękuje bardzo za udzielone informacje i  poświęcony czas.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » badania w ciąży

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024