kupno euro przez internet - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

1 Ostatnio edytowany przez Lena (2012-04-30 13:53:24)

Temat: kupno euro przez internet

czy któraś z was korzystała z serwisów internetowych, które umożliwiają kupno walut? ja chciałabym kupić trochę euro na wyjazd na majówkę i znalazłam portal giełda walut korzystałyście z tego? warto zaufać czy lepiej przejść się do kantoru i normalnie wymienić kasę?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: kupno euro przez internet

Tyle kantorów realnych w każdym mieście, że ja osobiście nigdy nie czułem potrzeby by z takich portali korzystać smile
Poza tym oszczędność 11zł w skali 100euro nie robi specjalnego wrażenia.

Na stronie w zakładce kontakt, jest podany nip i regon, zawsze można sprawdzić czy dana firma istnieje sugerując się ich numerami. Masz tam podany również tel. kontaktowy więc warto zadzwonić i zadać kilka pytań które potwierdzą wierzytelność takiej firmy smile

3

no właśnie akurat u mnie tych kantorów to wcale za wiele nie ma wink i mają kosmiczne ceny, ale chyba tak to jest jak w miasteczku jeden kantor na krzyż, to można krzyknąć ceny jakie się chce ;/

4

ja korzystałam z tej giełdy walut i mogę polecić śmiało smile ja akurat wymieniłam raz 100 euro a raz 200 euro i za każdym razem wszystko przebiegło bez żadnych komplikacji smile

5 Ostatnio edytowany przez malediwa (2012-05-09 14:05:40)

a jak to działa? trzeba mieć jakieś specjalne konto czy jak?

6

no to jest takie trochę jak allegro, tylko że kupujesz różne waluty, takie jak są wystawione w ofertach smile

7

A mam pytanie dotyczące kupna waluty w necie, czy to wystarczy mieć konto walutowe?

8

Wieczornik napisał/a:

Tyle kantorów realnych w każdym mieście, że ja osobiście nigdy nie czułem potrzeby by z takich portali korzystać smile
Poza tym oszczędność 11zł w skali 100euro nie robi specjalnego wrażenia.

11 zł oszczędności przy 100  euro, to nie jest dużo? yikes Jak wymieniasz 1000 euro, to masz już 110 w kieszeni. Dla mnie to bardzo dużo, dlatego sama wymieniam przez internet, aktualnie w monedo.

9 Ostatnio edytowany przez nbm (2012-10-24 19:48:06)

emiko: 11zł przy 100? to grosz. Nigdy nie masz pewności, że nie zostaniesz oszukana. Przy takiej kwocie wolałbym iść do zwykłego kantoru.
Co innego przy zamianie kwot powyżej 10.000? - wtedy bym się zastanowił i na 99% po negocjacji kursu wybrałbym to samo, co powyżej.

10

Ja też zawsze wybieram kantor. Teraz tyle oszustów, że nie ryuzykowałabym bo po co samemu stwarzac problemy wink

11

nbm napisał/a:

emiko: 11zł przy 100? to grosz. Nigdy nie masz pewności, że nie zostaniesz oszukana. Przy takiej kwocie wolałbym iść do zwykłego kantoru.
Co innego przy zamianie kwot powyżej 10.000? - wtedy bym się zastanowił i na 99% po negocjacji kursu wybrałbym to samo, co powyżej.

Wybacz, ale ni chu chu, nie rozumiem smile Jak "11zł przy 100? to grosz" ??? :0

Tzn. rozumiem Twoje obawy, aczkolwiek jak już pisałam wyżej- korzystam z monedo z pełnym powodzeniem i zadowoleniem, więc ze swojej strony mogę polecić, ale rozumiem, że nie każdy jest na tyle odważny...i chwała Bogu wink

12

FionkaF napisał/a:

Ja też zawsze wybieram kantor. Teraz tyle oszustów, że nie ryuzykowałabym bo po co samemu stwarzac problemy wink

A w zwykłych kantorach nie ma oszustów? Jak widzę ceny, jakie dyktują sobie niektóre kantory, to żałuję, że od dawna nie korzystam z tych serwisów internetowych, muszę chyba w końcu założyć gdzieś konto, może w tym monedo, tam się nie płaci za pośredników, nie? Więc więcej powinno się oszczędzać niż w zwykłych kantorach internetowych, tam się płaci jednak prowizję, więc nie jest tak super. Dobrze rozumuję? Jeszcze mi przyszło na myśl, że kiedy na początku wchodziły sklepy internetowe, to ludzie też się bali robić zakupy przez internet, a teraz raczej nikt nie ma obiekcji, bo wszyscy widzą, że jeśli chodzi o prawa konsumentów, to one tak samo muszą być respektowane w sklepie stacjonarnym, jak i internetowym, więc większej różnicy nie ma, prócz tego, że jest często taniej i nie trzeba wychodzić z domu.

13

Warkoczyk, nie wiem, czy Ty do końca dobrze rozumujesz: w kantorach internetowych jest pobierany spread, czyli różnica między kupnem a sprzedażą waluty. Na portalach typu Monedo, Walutomat - gdzie waluty wymieniasz z użytkownikami, spreadu się nie pobiera. A prowizja jest wszędzie, niezależnie od rodzaju portalu, czy to kantor czy nie kantor.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024