Skrzywiony nos - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Skrzywiony nos

Cześć;) Jakiś czas temu porządnie uszkodziłam nos krzywiąc go w lewą stronę, czyli jest przekrzywiony w lewo. Nie tylko wygląda to brzydko ,ale mam problem z oddychaniem. Jak go dotykam na granicy kości nosowej a chrząstki to czuć ,że jest krzywy. Można to jakoś naprawić tak aby znowu był prosty czytałam na innych forach ,że jest takie coś możliwe ale dokładnych info nie było. Do jakiego lekarza mam się z tym wybrać? wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Skrzywiony nos

Idź koniecznie do laryngologa, on zdecyduje co należy z tym zrobić.

3

Robi się odpowiedni zabieg chirurgiczny. Byłaś u lekarza?

4

Czy oprócz trudności w oddychaniu masz jakieś inne objawy? Ból, krwawienie? Dbaj o to, aby nos był drożny, żeby nie mieć nawyku oddychania przez usta- możesz stosować roztwór wody morskiej w aerozolu- nie podrażni i usprawni regenerację błony śluzowej jeśli doszło do jej uszkodzenia. Idź do lekarza pierwszego kontaktu po skierowanie do laryngologa. Zbada Cię i ew. zapisze na zabieg. Jeśli masz jakieś pytania- zadawaj śmiało smile

5

Jeśli skrzywienie jest duże to pomoże tylko chirurg plastyczny. Jeśli utrudnia Ci oddychanie to chyba część zabiegu jest refundowana przez NFZ (aczkolwiek pewności nie mam)

6

U lekarza nie byłam lekarza. Ale jestem zapisana. Operacja plastyczna odpada bo kosztuje ok 7000 zł a nie stać mnie.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024