Jak zrobić makijaż krok po kroku ? Może któraś z was ma jakiś fajny i sprawdzony sposób. Ja niestety robię tylko okazyjnie sobie make up i ostatnio złapałam się na tym ,że nie mam pojęcia jak zrobić taki profesjonalny bardziej makijaż. Przydałyby mi się jakieś porady bo niebawem wyjeżdżam na zagraniczną delegację i chciałabym ładnie i w miarę profesjonalnie sobie go umieć zrobić.
A jaki lubisz makijaż lub też jaki bys chciała umieć zrobić delikatny czy bardziej widoczny.
Hej stokrotko - boję się mocnych makijaży. Także chciałabym coś delikatnego, takiego na co dzień. Żeby się nie rzucało w oczy ,że jest, ale jednak, żeby makijaż był. Czyli chodzi mi o taki makijaż naturalny. Szczególnie, żeby naturalnie wyglądał w świetle dnia - już parę razy widziałam dziewczyny w takich makijażach że pół ulicy się za nimi oglądało taki był widoczny i tego efektu maski właśnie chciałabym uniknąć.
Ja robiąc delikatny makijaż stosuję podkład szczególnie zima bo moja buzia jest taka szarawa wtedy,a oczy mam koloru szarego więc używam jasno różowego cienia lub jasnego siwego,który nakładam na górna powiekę,ale tylko ta ruchomą i na dolnej powiece robię cieniutką linię tym samym cieniem,potem czarną kredką robię cieniutką kreskę na dolnej powiece pod rzęsami,ale tylko do połowy oka,na koniec tuszuję rzęsy i błyszczyk do ust(czasami jak chcę mocniej podkreślić oko maluję czarną kredką dolną część wewnątrz oka od jednego kącika do drugiego kącika oka).
Jezabela zobacz sobie filmiki tej dziewczyny, pokazuje jak zrobić różne makijaże od delikatnego po ciemne-imprezowe http://www.youtube.com/user/yenneferd?gl=PL&hl=pl
pozdrawiam
w moim wykonaniu naturalny i delikatny makijaż to taki jak mam na twarzy podkład, róż na policzkach oczy podkreślone maskarą
czasem i czrna kredka do oczu dojdzie
ale to ze względu na moje rysy i typ urody
więc podkład, tusz do rzęs i delikatny błyszczyk do ust
efekt murowany ![]()
7 2009-03-11 13:45:42 Ostatnio edytowany przez Bożena (2009-04-10 10:19:53)
Zawsze jak planuje jakiejś większe wyjście zaglądam na stronę ..... Tam znajduje makijaże na każda okazje a także sa opisane krok po kroku wraz ze zdjeciem. Polecam
zajrzę na te strony, ale mam mieszane uczucia...
9 2009-04-10 09:46:00 Ostatnio edytowany przez Bożena (2009-04-10 09:53:50)
witam Jezabelo:) ja osobiście polecam Ci skorzystać z kilku trików:
- przed nałożeniem podkładu dokładnie ususz twarz
- jeśli chcesz by Twoje rzęsy były pięknie rozdzielone użyj specjalnej szczoteczki do rozczesywania
- gdy masz małe oczy pięknie prezentuje się makijaż - 'pawie oczko'- nakładasz ciemniejszy cień na zewnętrzne końce powiek - powiększą Ci się oczy:)
Mogę Ci również polecić artykuł "Makijaż ślubny, czyli Polka potrafi" na ........l- pisze, jak zrobić makijaż ślubny, ale przecież tak naprawdę to taki sam makijaż, jak każdy inny ![]()
Może akurat coś Ci się przyda z tamtych wskazówek:)
Link usunięto
Moderator Bożena
10 2009-10-15 15:34:22 Ostatnio edytowany przez Delicious (2009-10-15 17:11:26)
Ja osobiście nie korzystam już z tylu "malowideł co kiedyś"
teraz przyszedł czas na makijaż permanentny w moim życiu.
Przynajmniej nie trzeba się zastanawiać nad tyloma trickami jak coś ukryć - zamaskować.
Część zadania jest już za mną. Chociaż do tej pory używam malowideł do podkoloryzowania się
trochę, to nawet jeżeli mi się nie chce "bazę" mam już na sobie - czyli właśnie makijaż permanentny. Warszawie
- gdzie mieszkam jest pełna miejsc gdzie można zrobić sobie taki zabieg i pewnie jest taka samo
w całej Polsce.
Polecam! ![]()
ja z kolei przed nałożeniem makijażu muszę porządnie przygotować twarz, a więc oczyszczanie tonikiem, nawilżanie kremem, teraz zastanawiam się nad kupnem bazy pod podkład, która przedłuża trwałość makijażu..
podkład, mascara, perłowe cienie do powiek, eleganckie są oczy, które delikatnie błyszczą a nie mają kilograma cienia na powiece, to sprytna sztuczka na np zapadłe zmęczone oko, kredka czarna, czasem eyeliner, brokatowy róż na podkreślenie kości lub puder brązujący, pomadka lub błyszczyk:)
w delikatnym makijażu niekoniecznie musi liczyć się minimalizm, można użyć większej ilości kosmetyków, ale oczywiście z wyczuciem i z umiarem:)
Pozdrawiam
W makijażu mniej oznacza więcej- zasada jest jedna: podkreślamy to, co mamy piekne, zakrywamy, to czego nie chcemy, aby było widać. Ja kładę duży nacisk na oczy, bo są moim atutem.