Kobietki które jeżdzą ścigaczami ( pasażer i kierowca ) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KOBIECE MIEJSCA, IMPREZY, WYDARZENIA » Kobietki które jeżdzą ścigaczami ( pasażer i kierowca )

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 83 ]

1

Temat: Kobietki które jeżdzą ścigaczami ( pasażer i kierowca )

Cześć dziewczyny patrzyłam i nie widziałam tego wątku ....
Mam z mężem hondę cbr600F sport ... jeżdżę jako pasażer ponieważ jako kierowca bym się raczej nie odważyła ....
Uwielbiam weekendowe przejażdżki gdzieś daleko smile
a czy któraś z  was ma też taką pasje ??

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kobietki które jeżdzą ścigaczami ( pasażer i kierowca )

Ja jeżdżę. Wprawdzie nie na ścigaczu, ale również na dwóch kółkach.
Po mieście dla wygody (bo szybciej i łatwiej), a na wyjazdy dla frajdy.
Kiedyś jako plecaczek, teraz na własnym moto.
Polecam smile

3

no to fajnie big_smile ja niestety nie mam odwagi wsiąść za kierownice jakiego kolwiek pojazdu na 2kółkach smile
a jako pasażer czuje się super big_smile zwiedziłam już kilka miejsc o których nie miałam pojęcia wink
dziękuję ci dorota.f za odwiedziny smile

ps. a czym się poruszasz? co to za dwu kołowiec? wink

4

Mało nas, pasjonatek motocykli na tym forum.
A wydawałoby się, że coraz więcej nas jeździ na motocyklach, zarówno jako plecaczki i jako prowadzące.

Ja jeżdżę Suzuki DL 650, moim pomarańczowym VStromkiem smile

Z mężem dużo podróżujemy w bliższe i dalsze trasy, więc motocykle turystyczne są dla nas najlepszym rozwiązaniem.
Przebieram nogami, żeby wiosna się na dobre rozkręciła, bo nie mogę się już doczekać tych wszystkich zlotów i wypadów weeekendowych.

5

oj mało mało oby było NA RAZIE MAŁO wink a jak zobaczą nowy post to i do nas dołączą big_smile
Ja tez nie mogę doczekać się prawdziwej wiosny smile w tym roku będzie nasz pierwszy wyjazd na zlot smile doczekać się nie mogę big_smile
Ja smyram z mężem jak tylko ciepło na polu i świeci słonce ale jak widzę czas świąteczny nie będzie zbyt ładny sad a miałam nadzieje ze pojedziemy po raz kolejny gdzieś w dalsza trasę smile no ale oby jak najszybciej do wiosny smile
Dziękuje ze chociaż ty napisałaś na tym poście smile
czekam na dalsze znajomości wink oby było nas tu coraz więcej wink

6

Atrakcyjna dziewczyna na konkretnej maszynie zawsze zyska sympatie moich oczu- pod tym względem polecam niektóre regiony Niemiec i Szwajcarii smile.

Z drugiej strony lustra... ten widok jest już mało przyjemny kiedy dochodzi do sekcji zwłok. Na stole nikt nie wygląda dobrze.

Wszystko, ale z mózgiem na odpowiednim miejscu smile

7

Cadere napisał/a:

Atrakcyjna dziewczyna na konkretnej maszynie zawsze zyska sympatie moich oczu- pod tym względem polecam niektóre regiony Niemiec i Szwajcarii smile.

W Alpach austriackich czy francuskich w sezonie również zatrzęsienie przystojniaczków i laseczek na motocyklach.
Mi jednak bardziej niż piękny wygląd imponuje technika jazdy.
Jak ktoś się pięknie składa w zakrętach, to może być i najbrzydszym motocyklistą na planecie, a ja i tak za nim westchnę wink

Cadere napisał/a:

Z drugiej strony lustra... ten widok jest już mało przyjemny kiedy dochodzi do sekcji zwłok. Na stole nikt nie wygląda dobrze.

Wszystko, ale z mózgiem na odpowiednim miejscu smile

Większość mądrych motocyklistów, jak wyrusza w trasę, ma maszyną dobrze przygotowaną do drogi, dobre ciuchy na sobie i głowę na karku.
Ci którzy wskoczą na litra w adidaskach i zaczną testować jego osiągi, często zawiną się na pierwszym drzewie i skończą na stole, o ile będzie ich można pozbierać do kupy.

Ot, selekcja naturalna.

8

Ja jestem za tym ... że mądrzy ludzie jeżdżą jak należy smile ja uwielbiam jazdę motorem pod warunkiem że bezpiecznie smile
Nie mam zamiaru wylądować tam gdzie nie chce ;/ wole nie pisać gdzie ... choć wiadomo o co chodzi ;/
Bardzo mi się podoba jak widzę 2osoby na motorze smile
Można jeździć szybko ale bezpiecznie smile

9

Pojęcie "bezpiecznie" warunkuje szereg okoliczności, na przebieg których kierowca pojazdu nie zawsze ma wpływ smile Gdyby chodziło tylko o nadmierną prędkość i brawure...

10

Cadere napisał/a:

Pojęcie "bezpiecznie" warunkuje szereg okoliczności, na przebieg których kierowca pojazdu nie zawsze ma wpływ smile Gdyby chodziło tylko o nadmierną prędkość i brawure...

Statystyki policyjne mówią o tym, że w przypadku wypadków motocyklowych to właśnie nadmierna prędkość i brawura są częstymi przyczynami wypadków.

Okoliczności, na które nie mamy wpływu, są niestety, jak sama nazwa wskazuje tymi, które są niezależne od nas.
Ważne jest to, na co mamy wpływ, bo podnosi to prawdopodobieństwo bezpiecznej i bezwypadkowej jazdy wink

11

Czasami jest tak ZE NIEWINNY JEST MOTOCYKLISTA ...  raz zwierze raz kierowca auta który nie widzi motoru lub myśli że zdąży..
Ale sjest czasem i wina motocyklisty ... mąż ze mną nie jeździ jakoś brawurowo .. ponieważ nadmierna prędkość doprowadza mnie do szału ...
Jeżdżą 200km/h strach ! i źle się kończy ;/

Cadere? a ty śmigasz jakimś motocyklem?

12

Nie. Nie jeżdże motocyklem, samochodem ani nawet rowerem ( chyba że maszyną cardio na siłowni ). Jeżeli musze się gdzieś przemieścić, dzwonie po taksówkę albo kupuje bilet na pociąg.

Jest to spowodowane moją antypatią do środków transportu- wiem, brzmi dość dziwnie, ale nigdy nie będe dobrym kierowcą. Temat ścigaczy jest mi natomiast bardzo bliski, ponieważ w mojej rodzinie trzech kuzynów i wujek mają na tym punkcie kompletnego bzika. Zdarza się, że kuzyn kupuje "nowy sprzęt" co 3 miesiące i niestety, lubi przywalić w gaz... także prędkości V=200 km/h czy nawet 200+ są dla nich chlebem powszednim.

13

Ja jeździłam Hondą CBR 600 (jako kierowca) jeden sezon, ale szczerze to ten motor wydawał mi się za ciężki. Parę razy mi się przewrócił, bo nie mogłam go utrzymać przy przechyle. Jazda to co innego. Ale teraz nie zdecydowałabym się na ścigacza. Myślałam o jakimś turystycznym motorku, ale jeszcze nie w tym sezonie.

14 Ostatnio edytowany przez d25 (2012-04-06 13:24:20)

Allana .. kurde a to odważna z Ciebie kobieta big_smile
JA miałam robić prawko ale raczej nie dla mnie motor nie miałabym odwagi żeby wsiąść jako kierowca ... ale za to jako pasażer baardzo mi się podoba big_smile

Cadere ... ja na kierowce motoru nie za bardzo ale za to jako kierowca na B straaaszną jestem fanka big_smile
uwielbiam jeździć autem big_smile

15

Wiosna zaczęła się pełną para big_smile czas zacząć śmigać wink
dla wszystkich motocyklistów PRZYCZEPNOŚCI życzę wink big_smile i duuuużo dużo słońca big_smile

16

Dzięki i na wzajem smile

Ja sezon mam już dawno rozpoczęty.
Ostatnio udało nam się z mężem w weekend na Mazury wyskoczyć. Cudnie było pojeździć po idealnych winkielkach wśród mazurskiej zieleni i jezior. Polecam smile

17

a dziękuję dziękuję  big_smile
u nas też już dawno sezon rozpoczęty big_smile ja z mężem byłam w Zakopanem na wycieczce big_smile było genialnie smile
Nie ma to jak przejażdżka gdzieś gdzie się nie było .. nowa droga no i ba że superowa bo bez dziur big_smile

18 Ostatnio edytowany przez Bella919 (2012-07-17 22:22:47)

Hej kobietki wink Mój nażeczony także posiada Honde 600 F2 wink I Zaraził mnie swoją pasją wink Ogólnie przymierzam sie do kursu na prawo jazdy ale ostatnio kasy brakuje wink Ale i sama troche prubuje wink Niestety Honda jest dla mnie zacięzka i bardzo czesto moja samodzielna jazda konczy sie wywrotką wink Oczywiscie nie szkodliwa dla mnie a szkodliwą dla Owiewek wink Kocham ten pojazd !! I wlasnie wink Czy są kobiety które jezdza sciagaczami?? big_smile

I jak tam wasze zloty i przyczepność?;)

19

Ależ ja Wam zazdroszczę. Uwielbiam motory i od małego obiecywałam sobie, że do 30-tki kupie sobie własna maszynę:)  I cóż...30 minęła, a ja nadal w 4 kółkach. Marzenia odłożyłam o kolejne 10 lat, ale nie zapomniałam o nich:) Dzieciaczki podrosną i spełnię je choćby nie wiem co! Widok motocyklisty(nie szaleńca!) w pełnym stroju, na pięknym motorze...mmm...uwielbiam:)

20

Uwielbiam kobiety które są w pięknym kombinezonie na pieknym motorze i które pięknie sciagają kas i wiatr rozwiewa ich włosy :DHa ha tongue Mam taki widok w wobrazni ;P Spełniaj swoje marzenia wink Ja mam nadzieje ze jeżeli coś zarobie to w przyszłym roku będe miała swój sprzęt wink

21

Bella919 napisał/a:

Ogólnie przymierzam sie do kursu na prawo jazdy ale ostatnio kasy brakuje wink Ale i sama troche prubuje wink Niestety Honda jest dla mnie zacięzka i bardzo czesto moja samodzielna jazda konczy sie wywrotką wink

Pasję rozumiem w 100%. Też zaczynałam jako plecak, teraz śmigam sama. Frajda jeszcze większa.
Pamiętaj, że motocykl, to nie rower.
Zanim wsiądziesz, zalicz porządny kurs. Wielu już miłośników tych pięknych maszyn, nie doczekało jazd na placu, bo skończyło przygodę w rowie czy na drzewie.

Co do ciężaru motocykli, to nie ma lekkich sprzętów. Ja na szczęście jestem kawał baby i spokojnie sięgam do ziemi. Problem z udźwignięciem mają często niskie kobietki.
A najważniejsze jest dobranie takiego, który Tobie będzie pasował. Często ta sama waga a inny środek ciężkości i motor lżejszy.

novika81 napisał/a:

Ależ ja Wam zazdroszczę. Uwielbiam motory i od małego obiecywałam sobie, że do 30-tki kupie sobie własna maszynę:)  I cóż...30 minęła, a ja nadal w 4 kółkach. Marzenia odłożyłam o kolejne 10 lat, ale nie zapomniałam o nich:) Dzieciaczki podrosną i spełnię je choćby nie wiem co! Widok motocyklisty(nie szaleńca!) w pełnym stroju, na pięknym motorze...mmm...uwielbiam:)

Wiek dla motocyklistów nie jest ważny. Istotne jest to, że ktoś łapie bakcyla, robi prawko i staje się szczęśliwym posiadaczem dwóch kółek.
A może żeby choć trochę sobie marzenia przybliżyć, warto kurs zacząć wcześniej i chociaż na tym sprzęcie szkolnym poszaleć? wink

22

Ja narazie ucze sie jeździć na trawie aby opanować utrzymanie motoru jakieś tam skręcanie i odpowiednio nauczyć sie hamować wink Niestety Fakt. Jestem za niska, jak siedze na nim to tylko połową stopy dotykam pięta już nie sięga sad Wiem że to nie rower, i bardzo nie lubie jak ktoś jeździ motocyklem pod wpływem alkoholu. Ja w tamtym roku, zrobiłam podobną głupote... Mieliśmy więcej szczęścia niż rozumu... Dzien nawet nie caly po weselu, motor świeżo naprawiony, to sru na przejażdzke, bez zadnego kasku, bez niczego. I stało sie, bok przetarty, obite kosci. Ogolnie nic nam nie jest. Ale potem bałam sie jak diabli usiąść na motorze, oczywiście nie ma mowy o żadnej jeździe pod wpływem alkocholu, wcześniej nie myslalam o takich konsekwencjach, teraz już tak. Co prawda czasami jak jade mam uraz i boje sie, ale staram sie nie panikować, ogólnie już jest dobrze wink Pasja żwyciężyła wink

Pozdrawiam i za nim wsiądziecie na motocykl to MYŚLĆIE. Bo to że ktoś pare godzin nie pije nie znaczy że jest trzeźwy. Rowerem jak człowiek jedzie pijany może sie zabić. A takim sprzętem? I wyciągajcie wnioski ze swoich błedów wink Oczywiście kieruje to do ludzi "nietomnych" wink

23

ja jestem pasazerka motoru, cos fajnego jesli oczywiscie jezdzi sie normalnie a nie jak szalenca ktory chce stracic zycie.
polecam.

24

Ja ścigacza nie mam, ale mamy skuter. Zaczynałam kiedyś od motorynki;) Fajne czasy...
Zgadzam się z wami wszystko z głową. Poza alkoholem, które został wymieniony i którego nie znoszę to uważam, że do wszystkiego trzeba dorosnąć. W związku z tym (głównie) tak późno poszłam na prawo jazdy. Musiałam trochę dorosnąć do tego by być kierowcą. Nie raz na ulicy widzę młode osoby zaraz po 18 i co wyprawiają. Włos na głowie się jeży....

25

Niestety nie kazdy to rozumie... I nie do kazdego docierają fakty tego co moze sie wydażyć... Nikt nie myśli o swoim życiu ... Nie bierze pod uwage tego że moze je stracić ...

26 Ostatnio edytowany przez d25 (2012-07-26 15:37:05)

Witam koleżanki big_smile
ja dalej jako plecak i już tak zostanie tongue raczej nie będę robić prawka choć takie były plany jeszcze miesiąc temu ...
uczę się jeździć na hondzie CBR 600F4i na własną rękę smile właśnie miałam ostatnio upadek hmm motor przygniótł mi nogę ..na szczęście tylko potuczona a nie złamana wink ale nauka trwa big_smile a motor nie zarobił żadnej ryski big_smile
jak tylko weekend nadchodzi cieszę się bo wiem że będziemy śmigać big_smile
jeszcze troszkę i zamkniemy opone big_smile uwielbiam ostre zakręty big_smile

szukam spodni właśnie jakieś używane jeansy lub skóra czarno białe ... do kurtki ... ale nic nie widzę w moim guście sad

27

Bella919 napisał/a:

Nikt nie myśli o swoim życiu ... Nie bierze pod uwage tego że moze je stracić ...

No bez przesady. Nie generalizujmy tak. Znam wielu, którzy jeżdżą z głową. Regularnie szkolę umiejętności i na takich warsztatach nie jestem sama. Wśród motocyklistów na szczęście jest wielu myślących wink

d25 napisał/a:

uczę się jeździć na hondzie CBR 600F4i na własną rękę smile właśnie miałam ostatnio upadek hmm motor przygniótł mi nogę ..na szczęście tylko potuczona a nie złamana wink ale nauka trwa big_smile

Na własną rękę na motocyklu, który ma pewno 100 km z górką?
Trochę nie rozumiem takich decyzji. Po co uszkadzać się na własne życzenie? Na kursach zaczyna się od podstaw, na odpowiednim motocyklu, który w dodatku jest orurowany, więc nie ma szans, że przygniecie Ci nogę.
Sił to można próbować bez prawka ewentualnie na crossie w terenie. W razie upadku można się katapultować w piach.

d25 napisał/a:

szukam spodni właśnie jakieś używane jeansy lub skóra czarno białe ... do kurtki ... ale nic nie widzę w moim guście sad

Od wielu lat nic się nie zmieniło. Ciuchów dla kobiet jak na lekarstwo. A nawet jeśli są to tylko w katalogach. Ja tam nie jestem w stanie wybrać coś zaocznie, muszę przymierzyć i sobie w tym połazić, żeby mieć pewność, że to wygodne ubranie.

28

Honda CBR F4 600 o niebo dla mojego Tż. wink Jeżeli kiedyś kupie sobie motocykl to też to będzie HONDA wink Uważam że na własną ręke tez można sie uczyć, oczywiscie z głową i nie na starcie z jakas hora predkoscia ;/ Co z tego że naucze sie jeździć na 125 jak na 600 sobie nie poradze... Chociaż troche dla orientacji, w porządku, wolałabym isc małymi kroczkami do przodu, niestety nie moge isc na kurs, ale moge sie samemu uczyć jeździc wink

29 Ostatnio edytowany przez d25 (2012-07-27 20:03:35)

uczę się jeździć z głowa .. jak na razie na 1dynce big_smile  ale pomału pomału będę sobie jeździć po placu i na 3ce smile
nie muszę mieć prawka żeby pojeździć sobie czasem ... ot tak ... ważne że uwielbiam jeździć z mężem i wiem że to się nie zmieni .. kocham motocykle po prostu big_smile
Na kursach nauczą mnie tego ... czego nauczy mnie mąż ... czy 125 czy 250 czy 600 ... motor to motor ... chociaż wagi inne

30

Zagorzały motocyklista, pozdrawia wszystkie motocyklistki!!! big_smile. Ale się wysiliłem tongue.

:*

31

d25 napisał/a:

Na kursach nauczą mnie tego ... czego nauczy mnie mąż ... czy 125 czy 250 czy 600 ... motor to motor ... chociaż wagi inne

Tego uczy Cię mąż? Proponuję trochę poczytać o różnicach pojemności maszyn, to może Ty go trochę poduczysz wink

tommy88 napisał/a:

Zagorzały motocyklista, pozdrawia wszystkie motocyklistki!!! . Ale się wysiliłem .

To dobre na rozgrzewkę. Kolejny wpis może zawsze być z tych bardziej wysilonych ;P

32

Hmm, ścigam się trochę samochodami ale chyba nie wsiadłbym na jednoślad który ma więcej niż 60cm sześciennych pojemności skokowej.

d25 napisał/a:

uczę się jeździć z głowa .. jak na razie na 1dynce big_smile

Madzia zgodziła się przejechać z Markiem gdy ten obiecał że pojedzie tylko na jedynce. Gdy odjechali Piotrek rzekł do Jakuba:
-Biedna Madzia, ten motocykl na pierwszym biegu rozpędza się do 160km/h

d25 napisał/a:

czy 125 czy 250 czy 600 ... motor to motor ... chociaż wagi inne

Samochód to samochód:

http://auto.aggress.ru/images/21/Cinquecento%20Sporting/fiat_cinquecento_sporting_1994_01_m.jpg

http://world-viewer.com/data_images/audi-sport-quattro-s1-pikes-peak/audi-sport-quattro-s1-pikes-peak-05.jpg

33

żadnych enduro, żadnych ścigaczy, żadnych chopperów i na pewno żadnych skuterów - tylko NAKED ....

...796...

...magia...

34

He he widzę że znalazł się odpowiedni temat smile jakby ktoś z mazowieckiego chciał pośmigać na południu od Warszawy to niech da mi znać smile Na ścigaczu nie szaleję i szczerze nie zamierzam - na razie mam GS-500 ale starczy w zupełności jak na razie bo w sumie jestem dość nowy w temacie.

35

Glock napisał/a:

żadnych enduro, żadnych ścigaczy, żadnych chopperów i na pewno żadnych skuterów - tylko NAKED ....

...796...

...magia...

Ducati? W prawdzie nie jeździłam, ale od zawsze wzdycham do ich pięknej lini z "kratką" na ramie.

Podpisuję się pod tą negacją.
Na chopperze zaczynałam przygodę z motocyklem i wspominam kiepsko - nie zakręca, nie hamuje. No wygląda pięknie. Wolę jednak oglądać te błyszczące chromy i piękne aerografy na maszynach znajomych wink

Ścigacze mnie absolutnie nie pociągają.

Skuter? To w ogóle oddzielna kategoria. Może kiedyś, jak już będę na emeryturze motocyklowej, to kupię sobie Vespę.

Ostatnio zaczęłam próbować sił w terenie. To też trochę inna kategoria, bo specyfika jazdy i "dosiadanie" motocykla są zupełnie inne. Mam jednak crossa, więc od biedy mogę przytaknąć, że enduro jest ble tongue

No a ma miłość to turystyk oczywiście. Głównie dlatego, że tłukę sporo km, głównie na wyjazdach poza miastem. Noi pozycja - mój kręgosłup jest wniebowzięty.

36

dorota.f napisał/a:

Ducati? W prawdzie nie jeździłam, ale od zawsze wzdycham do ich pięknej lini z "kratką" na ramie.

piękna włoska maszyna, usterkowa ale nie ma róż bez kolców wink

dorota.f napisał/a:

Ostatnio zaczęłam próbować sił w terenie. To też trochę inna kategoria, bo specyfika jazdy i "dosiadanie" motocykla są zupełnie inne. Mam jednak crossa, więc od biedy mogę przytaknąć, że enduro jest ble tongue

Powiem tak, jestem maniakiem off road'u 4x4 i swojego Y60 nie oddałbym za nic. Próbowałem swoich sił w enduro na Aprilli sx125 i nie poczułem tego o czym cały czas trabią kumple - tej ekstazy, widać nie jestem stworzony

dorota.f napisał/a:

No a ma miłość to turystyk oczywiście. Głównie dlatego, że tłukę sporo km, głównie na wyjazdach poza miastem. Noi pozycja - mój kręgosłup jest wniebowzięty.

chyba tylko raz jechałem na takim prawdziwym turystyku K1600GT, kumpel się przesiadł  z GoldWing i dał zrobić parę kilometrów - jeśli ktoś lubi długie podróże to to chyba jest dobry wybór, tylko marka nie tania niestety.

37

Glock napisał/a:
dorota.f napisał/a:

piękna włoska maszyna, usterkowa ale nie ma róż bez kolców wink

Coś za coś niestety. To i tak chyba lepiej niż miłośnicy Harleyów, o których mówi się, że muszą jeździć parami, żeby ten z tyłu zbierał to, co temu z przodu odpadnie wink

Glock napisał/a:

Powiem tak, jestem maniakiem off road'u 4x4 i swojego Y60 nie oddałbym za nic. Próbowałem swoich sił w enduro na Aprilli sx125 i nie poczułem tego o czym cały czas trabią kumple - tej ekstazy, widać nie jestem stworzony

Każdy lubi to, co lubi wink
Nie wiem, jak w przypadku jazdy offem 4X4, bo nie próbowałam, ale w przypadku jazdy na crossie/enduro duże znaczenie ma stopień zaawansowania. Ja jestem na etapie raczkującym i wiem, że dużo jeszcze przede mną, żeby śmigać jak bardziej zaawansowani. To sport dla cierpliwych. Zajawka jest jednak najważniejsza, bo jak się tego od początku nie czuje, to nie ma co zaczynać.

Glock napisał/a:

chyba tylko raz jechałem na takim prawdziwym turystyku K1600GT, kumpel się przesiadł  z GoldWing i dał zrobić parę kilometrów - jeśli ktoś lubi długie podróże to to chyba jest dobry wybór, tylko marka nie tania niestety.

Ja z racji funduszy mam trochę mniej prawdziwego turystyka niż BMW. Zresztą to już spore krówsko i raczej do lasu tym nie wjedziesz, a przeciskanie się w korku też do najłatwiejszych pewno nie należy. Moje suzuki jest bardziej uniwersalne. I pewno z 5 razy tańsze tongue

38

dorota.f napisał/a:

Ja z racji funduszy mam trochę mniej prawdziwego turystyka niż BMW. Zresztą to już spore krówsko i raczej do lasu tym nie wjedziesz, a przeciskanie się w korku też do najłatwiejszych pewno nie należy. Moje suzuki jest bardziej uniwersalne. I pewno z 5 razy tańsze tongue

ok 40% ceny to dopłata za znaczek z biało błękitną szachownicą, jednak to co mnie zdziwiło to cholerna "ładowność" tego ustrojstwa - jakby się kto uparł to z pół chaty weźmie ze sobą.
A Suzuki to chyba obecnie najlepszy Japończyk na rynku w kwestii stosunku ceny do jakości bo o ile się orientuje to "tuzy" z Japonii też każą sobie dopłacać za znaczek na baku.

39

Motocykle są od zawsze moją sporą pasję. Mój chłopak ma Kawaski Ninję (czyli motocykl bardziej szosowo - turystyczny), ja czasami jeżdżę na nim również jako kierowca, jednak jest on niestety trochę za duży, także właśnie szukam czegoś mniejszego i lżejszego.

40

Najkety z pewnoacia beda dla ciecie dobre ... Np 250??
Ja ucze sie jezdzis spokojnie nie daje gazu do spodu ..pomalutku pomalutku
a jesli chodzi o nauke od mojego meza ... Nie potrzebuje niewiadomo jakich kursow zeby na placu na1 sobie pojezdzic .... Czyz nie ??

41

Lewa w górę big_smile ja śmigam z mężem Kawą smile

42

Ja jeździłam Yamaha Fazer 1000 fzs jako pasażer i było fantastycznie smile

43

Jak tam wasze wakacyjne podboje na dwóch kółkach? Chwalcie się, gdzie zajechaliście.

Ja zaliczyłam w tym roku Ukraińskie drogi, głównie na Krymie. Kolejna motoprzygoda za mną. Choć dupa płaska, było warto tongue

44

Ja z mężem byliśmy w Zakopanym i nad Soliną .... za pewne te miejsca nie będą wam nic mówiły ale COŚ PIĘKNEGO big_smile

45

d25 napisał/a:

Ja z mężem byliśmy w Zakopanym i nad Soliną .... za pewne te miejsca nie będą wam nic mówiły ale COŚ PIĘKNEGO big_smile

Uwielbiam górskie drogi. Frajda z jazdy i super widoczki. Czegoż motocyklista może chcieć więcej? smile

46

oj tak ... droga była extra a widoki tak piękne że masakra ... aż je teraz mam przed oczami big_smile weekend zapewne też gdzieś się wybierzemy tylko jeszcze nie wiemy gdzie  tongue ale wypadzik będzie na pewno big_smile

i niestety zapowiada się jesień sad:(:(:(   deszcz .. zimno sad i koniec jazdy sad:(:( masakra sad

47

modzia napisał/a:

Lewa w górę big_smile

Masz na myśli tą bardzo "tfórczą" piosenkę o solidarności motocyklistów?? big_smile
Można się pośmiać tongue
Mąż jeździ Suzuki s600 smile Ja towarzyszę, z sympatii do męża bo "bandziorka" średnio lubię, ale cóż, to było jego marzenie, a przecież po to jesteśmy razem żeby spełniać swoje marzenia smile

48

Kobietki Jaka pierwsza ma szyna dla kobiety?chodzi mi o ścigacza'

49

Sugerowałabym raczej jakiegoś nakeda.
Najważniejsze, żeby nie miał zbyt dużej wagi. Nie może być też zbyt wysoki.

Najlepiej jakaś "pięćsetka" na pierwsze kilometry. Łatwiej nauczyć się na takim sprzęcie wchodzenia w zakręty. Takie moto da frajdę, ale również wybaczy małe błędy nowicjusza.

Może oklepaną hondę cb 500? Niedrogo można kupić, więc nie będzie żalu, jak się trochę po asfalcie przejedzie wink

50

kamileczka17 napisał/a:

Jeśli masz kogoś kto zna się choć trochę na podstawowych naprawach to z własnego podwórka polecam:
http://moto-images.caradisiac.com/IMG/jpg/4/6/5/1/2/monster_2B696_2B1.jpg
fajna maszyna ale lubi żeby w niej grzebać, cóż nie ma róży bez kolców.

51

smile

52

kamileczka17 napisał/a:

Odpowiadając na twoje pytanie, to trudno mi sie wypowiedzieć odnosnie ścigaczy, ale jako pierwszy motorek to podzielam zdanie dotota.f , na początek jest dobry naked. Honda cb 500 jest świetnym motorkiem, dużo wybacza i powie ci to chyba karzdy. Ja zrobiłam prawko na A jakieś dwa lata temu i też miałam ten dylemat, co kupić... motorów dużo, wybór ogromny, umiejętności jazdy motorem po kursie, nie musze chyba pisać jakie... w efekcie zakochałam się w Honda CBF 600. Ktoś może powie, ze za duża pojemność jak na start, ale przedewszystkim motor nie jest zrywny, oczywiście jak trzeba to potrafi pokazać na co go stać, nie jest ciężki, nie jest duży. Reasumując POLECAM HONDE CBF 600 smile

53

Halo, halo!
Czy Panie jeszcze jeżdżą?
Chwalić się planami i odbytymi podróżami wink

54

dorota.f napisał/a:

Halo, halo!
Czy Panie jeszcze jeżdżą?
Chwalić się planami i odbytymi podróżami wink

plan?
zrobić w przyszłym roku prawko
uwielbiam i jeżdżę tylko chopperami wink
Ostatnio moje oczy nacieszył zlot we Wrocku Harley Davidson
może nie w takim stopniu co bym chciała przez wzgląd na ograniczony czas za to widok niezapomniany smile

55

Jeżdżą, jeżdżą, szkoda tylko, że prawie z każdej podróży wracają zlane big_smile
Jakoś nam pogoda w tym roku nie sprzyja tongue

W tym sezonie byliśmy m.in w
- Szczawnicy (wyjazd połączony z wizytą na Słowacji),
- Niedzcy j.w.
- objechaliśmy Tatry dookoła,
- w ubiegłym tygodniu zaliczyiśmy Słowację po raz trzeci (popieprzyliśmy drogi big_smile) i udało nam się dotrzrzeć do Czech
- i kiklka drobnych tras typu POMIDOR (powolny objazd miasta i dookoła rynku)

W planach wakacje w Bieszczadach i Wielka pętla bieszczadzka smile

56 Ostatnio edytowany przez dorota.f (2013-06-26 21:08:06)

nikandra napisał/a:

uwielbiam i jeżdżę tylko chopperami wink

Również uwielbiam. Ale tylko na nie patrzeć wink
Od kiedy przesiadłam się na motocykl turystyczny, absolutnie nie tęsknię za moim pięknym, połyskującym chopperkiem.

Bubuś napisał/a:

Jeżdżą, jeżdżą, szkoda tylko, że prawie z każdej podróży wracają zlane 
Jakoś nam pogoda w tym roku nie sprzyja

Masakra z tymi deszczami. Ja też ostatnio miałam powrót na mokro. Walnęło jak z pompy. Nawet nie było sensu zakładać ciuchów przeciwdeszczowych wink

57

ja miałam w tym roku robić prawko ale niestety obrót planów o 360 st smile  ponieważ zaszłam w ciąże wszystko odwleka się na następny rok smile

tak więc zazdroszczę jazdy tegorocznej na dwukołowych maszynach smile  big_smile

58 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2013-06-27 20:46:16)

Nie ma nic gorszego jak deszcz I mówię to jako pasażer, kierowcom jeszcze trudniej bo nad maszyną trzeba panować wink

Mam nadzieję, że w końcu się unormuje wszystko i można bedzie spokojnie jeździć.
d25 no tak, moto z brzuszkiem to nie lada wyczyn wink Aczkolwiek mam kolegę, który jeździ a ma taki "plecaczek" z przodu, że spokojnie by mógl robić za kobietę w 6 miesiącu ciąży big_smile

http://motormania.com.pl/wp-content/themes/Broadcast/thumb.php?src=http://motormania.com.pl/wp-content/uploads/2012/11/ciaza-na-motocyklu.jpg&w=650&h=434&zc=1&q=100

59

Bubuś napisał/a:

Nie ma nic gorszego jak deszcz I mówię to jako pasażer, kierowcom jeszcze trudniej bo nad maszyną trzeba panować wink

Znalazłoby się kilka mniej fajnych rzeczy, ja mówię jako kierowca; np. śnieg albo wpadająca do kurtki osa tongue
Pogoda na szczęście teraz łaskawsza, więc pięknych tras życzę smile

60

Podobno mucha w kasku jest też niefajna big_smile

61

kamileczka17 napisał/a:

Taka w ktorej mozesz obiema stopami dotknac ziemi smile

62

Bubuś extra foto big_smile hihihihi big_smile

63

Wrocilam wlasnie z wyprawy.
Cala polnocna Anglia od wybrzerza do wybrzeza.
Moja Yame przetrwala.
Dzielna dziewczynka big_smile

64

Jaguar napisał/a:

Wrocilam wlasnie z wyprawy.
Cala polnocna Anglia od wybrzerza do wybrzeza.
Moja Yame przetrwala.
Dzielna dziewczynka big_smile

Świetna trasa. Też kiedyś muszę sobie coś takiego zaplanować. Tyle, że z dojazdem to się robi trochę daleko. W weekend mogłabym nie dać rady wink

A ile kilometrów nawinęłaś? Wyjazd był z Polski, czy mieszkasz w Anglii?

65

Mieszkam w Anglii i licze w milach.
Nie wiem ile bo nie spojrzalam na licznik.
Wiem tylko ze jazda byla wspaniala. Mnostwo prostych szerokich drog z dobra nawierzchnia i bez policji big_smile

Posty [ 1 do 65 z 83 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KOBIECE MIEJSCA, IMPREZY, WYDARZENIA » Kobietki które jeżdzą ścigaczami ( pasażer i kierowca )

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024